Doris Rübel: Mindjárt meggyógyulok

Mit? Miért? Hogyan? az egyik legkedveltebb ismeretterjesztő sorozat a kisgyerekek körében. A szakkönyvsorozat mindennapi érdekességekkel, hasznos átbeszélni valókkal és rengeteg izgalmas kihajtható ablakkal várja az örökké kíváncsi felfedezőket. A mini-szériájukat 2-4 éves korosztálynak ajánlják, és olyan témakörökben találkozhattunk már vele, mint például a Ma, holnap, most és mindjárt, az Ilyenek vagyunk, Kisbaba születik, Hajmosás, fogmosás , Az éjszaka, vagy az orvosi vizsgálatokról szóló Mindjárt meggyógyulok kötet. Most ez utóbbiról írunk egy rövid beszámolót.

 

Mindjárt meggyógyulok (Mit? Miért? Hogyan? mini)

 

Szerző, illusztrátor: Doris Rübel

Kiadó: Scolar Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-244-864-0

Korosztály: 2-4

 

 

 

Mindjárt meggyógyulok a legjellemzőbb orvosi helyzeteket veszi sorra, amelyekkel egy kisgyerek találkozhat. Főhőse Peti, aki valamiért egész nap kedvetlen az óvodában. Mi baja lehet? A könyv végigveszi, hogy milyen tünetei vannak, és hogy melyik, mire utalhat. Közben megtudhatjuk, hogy mik azok a kórokozók és egyáltalán miért betegszünk meg? A szemléltető rajzokkal és ötletes ablakokkal könnyedén átbeszélhetünk minden olyan kérdést, ami egy kisgyerekben a betegsége során felmerülhet. A gyerekek sok ismerős szituációt felismerhetnek és értelmezhetnek velünk közösen. Például, hogy hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat, mi mindent vizsgál meg a doktorbácsi/néni a gyerekeken. Elmagyarázza, hogy mi is pontosan a láz, vagy hogy hogyan zajlik a vérvétel. Mikor kell elmenniük mindenképp a doktornénihez/bácsihoz és hogyan gyógyulhatnak meg minél hamarabb, ha betegek. A minilexikon mindezek mellett a fogápolástól a szűrővizsgálatokon át még arra is kitér, hogy hogyan maradhatnak a gyerekek minél egészségesebbek.

A Mindjárt meggyógyulok egy nagyon összeszedett, alapos és hasznos szakkönyv, ami nagyszerű választás lehet, ha szeretnék, hogy jobban megbarátkozzanak az orvosi vizsgálatokkal a gyerekek. Strapabíró, kemény lapos kivitelben kapható.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger gyermekkönyv sorozatának e kötetéből az apróságok megtudhatják, milyen az, ha betegek lesznek, és mitől gyógyulnak meg. Kiderül, mi okozza a betegséget, mi az a láz, mikor kell orvoshoz menni, mit csinál a gyerekorvos, és hogyan kell helyesen fogat mosni.

Mit? Miért? Hogyan? sorozatban ajánljuk továbbá a 4-7 éves korosztálynak szóló Mi történik a kórházban? című ismeretterjesztő albumot is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

80%

Alapos és hasznos szakkönyv a 2-4 éves korosztálynak.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató