Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Ezúttal egy újabb nagyszerű családi útikönyvbe, 2018. egyik sláger kötetébe, a Mesélő Budapestbe lapoztunk bele. Tittel Kinga gyerekkönyve számtalan csemegézni való érdekességet, sok izgalmas tényt és különlegességet tár fel öreg városunkról – nemcsak a gyerekeknek. Az illusztráció Kecskés Judit munkája, térképek, rejtélyek, fotók – mutatjuk!

 

Mesélő Budapest

 

Szerző: Tittel Kinga

Illusztrátor: Kecskés Judit

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2018)

ISBN: 978-615-550-170-8

Korosztály: 5+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudod-e mi az a patina? Vajon kik voltak a huszárok? Sejted, mi volt valaha a körút és a Vígszínház helyén? Hallottál már a hídmesterekről és arról, hogy mi a feladatuk? Tudod-e ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták kocka bárónak? Miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát? Gondoltad volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka
burkolat fedte, és azt nem akarták tönkretenni? Tudod-e, hogy mit rejt a Várhegy gyomra? Miért van hét tornya a Halászbástyának? Miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten? Ha mindezt, és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni gyönyörű fővárosunkról, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről mesél Budapest. A Mesélő Budapest egy családi útikönyv, de akár hétköznapi közlekedés vagy épp osztálykirándulások alkalmával is élvezettel lapozgatható. Számtalan kép és térkép, érdekességek, különlegességek, fogalomtár és Ki kicsoda? teszi a kötetet még színesebbé és izgalmasabbá.

A családi útikönyvek közül ajánljuk továbbá Jámbor Eszter: Az 5 tornacsuka útinaplója című kötetet is, ami a Balaton-felvidék legszebb kirándulóhelyeire kalauzolja el a gyerekeket. Nézd meg a belapozóját!

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató