Tittel Kinga

Tittel Kinga 1975 október 9-én, Marosvásárhelyen született erdélyi származású magyar közgazdász, idegenvezető, fordító és író. A budapesti Városmajori Gimnáziumban érettségizett, majd 1997-ben közgazdász-mendzserként diplomázott az International Business School-on. 2000-2004 között idegenvezetőként dolgozott. 2005-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem és az Université Marc Bloch közös szervezésében indított Nemzetközi Fordító- és Tolmácsképzésén, angol-francia gazdasági szakfordító és tolmács szakon. Első gyerekkönyve 2016-ban jelent meg Mesélő Budapest címmel, amely bekerült a 2017-es Év Gyerekkönyve-díj shortlistjére innovációs kategóriában. Fordításai között gyermek-, úti- és ismeretterjesztő könyvek is szerepelnek. Tittel Kinga két fiúgyermek édesanyja, jelenleg Budapesten él és dolgozik.

Könyvei

Gyerekkönyv fordítása

  • Spote Stany: Lizi az állatkertben (2005)

Díjak

  • Fitz József-könyvdíj (2017)

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató