Első könyvem a téridőről – Mitől lassul az idő?

Az Eszes Róka meséi-sorozat befejező kötete, az Első könyvem a téridőről, ezúttal a relativitást és a téridőt magyarázza el a gyerekeknek. Rókapapa ebben a részben is sok érdekességet mesél, köztük, hogy miért nem tudjuk utolérni a fényt, lehetséges-e az időutazás, vagy hogy miért tűnik úgy, hogy lassabban telik az idő, ha unatkozunk? A könyvet ezúttal is a szerző gyönyörű rajzai illusztrálják. Az Eszes Róka-könyvekről bővebben ide kattintva olvashatsz.

A sorozatban megjelent még: Első könyvem az univerzumról, Első könyvem a fénysebességről  

 

Első könyvem a téridőről – Mitől lassul az idő?

 

Szerző, illusztrátor: Farkas Róbert

Kiadó: Kolibri Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-437-329-2

Korosztály: 3+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A csillagok és a bolygók, a Nap és a fénysebesség titkai után a kisróka ezúttal az időről tud meg sok mindent Róka papa meséjéből. Vajon miért nem tudjuk utolérni a fényt? Mitől mozgunk mégis, ha közben egy helyben állunk? Miért telik másképp az idő, amikor jól érezzük magunkat, mint amikor unatkozunk, és lehetséges-e az időben utazni? A legkisebbeknek szóló Eszes Róka-sorozat harmadik és egyben záró darabja az első könyved a relativitásról és a téridőről.

Ha szereted az ismeretterjesztő könyveket, nézd meg a Szupercápák-belapozónkat is. Ha pedig a rókák a kedvencek, kattints a legnépszerűbb rókás mesékért!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató