Télapós és karácsonyi könyvújdonságok (2. rész)

Adventi válogatásunk második részében a legkisebbek könyvcsemegéi kerültek sorra. Összeállításunkban lapozók, interaktív könyvek, új és klasszikus mesék egyaránt találhatók, hogy megtalálhasd a leginkább kedvedre valót. Az első részt – benne a nagyovisok könyvajánlójával itt olvashatod el, az ünnepi foglalkoztatók pedig ebben a bejegyzésünkben találhatók. Télapós és karácsonyi könyvújdonságok – folytatódjon hát az adventi könyvbemutató!

Csengő-bongó karácsony

 

Szerző: Stephanie Moss

Illusztrátor: James Newman Gray

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-483-129-7

Korosztály: 2-5

 

A Csengő-bongó karácsony lapozót itt mutattuk be! Olvasd el az ajánlóját és kukkants bele a könyvbe!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Én nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de amikor karácsonykor a csengettyű megszólal és az ünnepi vacsorához szólít minket, az a varázslatos hang engem az egekbe repít! Mintha a száncsengőket hallanám: elengedhetetlen része az ünnepnek. Pont így éreztem, amikor ezt a csodálatos könyvet először a kezembe fogtam: a karácsony ünnepi varázsa egy pillanat alatt átjárta a szívemet. Csak úgy csengett-bongott a könyv, pont, mint a karácsonyi csengettyű, vagy a száncsengő. Próbáld ki Te is!

A tökéletes karácsonyfa

 

Szerző: Duck Egg Blue

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-445-963-7

Korosztály: 1-4

 

 

A Tökéletes karácsonyfa című kötetről itt írtunk bővebben! Olvasd el az ajánlóját és kukkants bele a könyvbe!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Téli történetek sorozat a téli csodákat hozza el a gyerekeknek: szervezhetnek bulit a hóemberrel, eltölthetnek egy napot a kis rénszarvassal vagy a Mikulással, vagy kiválaszthatják a tökéletes karácsonyfát. Ráadásul az új kiadásban, a címlapon meg simogathatják a főszereplőket, így lesz teljes az élmény.

A sorozat további részei: Téli történetek – Simogasd meg! – A kicsi rénszarvas választása, A Mikulás nagy napja, A hóember ünnepe

Boribon karácsonya

 

Szerző: Marék Veronika

Kiadó: Pagony Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-587-092-9

Korosztály: 2-5 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Újabb kötettel bővült a Boribon-sorozat. Ezek a könyvek különösen kedvesek a szívünknek, hiszen a most húszéves Pagony Kiadó éppen egy Boribon-kötettel kezdte meg működését. Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, és figurái a mai gyerekeket is ugyanúgy elvarázsolják, mint azokat, akik a hatvanas években születtek. Éppen ezért csodás hír, hogy idén már Boribonnal közösen ünnepelhetjük a karácsonyt! Boribon mindenkinek szuper ajándékokat talál ki, egyedül a legnagyobb doboz maradt üresen. Vajon minek örülne leginkább Annipanni? Ráadásul az angyal keze is megsérült… hogy lesz így karácsony? Szerencsére Bence és Boribon gyorsan megvigasztalják a kislányt, a karácsonyfát pedig együtt díszítik fel. Végül a mackó is rájön, mi lenne a tökéletes ajándék Annipanninak: Ő maga bújik bele a dobozba, hiszen Annipanni Boribont szereti a legjobban. Karácsonyozz Boribonnal!

A Boribon-sorozatból ajánljuk a Boribon mackói Boribon pancsol, Boribon kirándul, Boribon tojást fest, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon cicája, Boribon a bajnok, Boribon és Annipanni, Boribon beteg, Boribon és a 7 lufi,  Boribon születésnapja, Boribon házikója, Boribon autózik, Boribon focizik című kötetet is.  

Szerezd be Marék Veroinika: Kippkopp karácsonya című klasszikusát is! A szerzőtől ajánljuk továbbá A bohóc és a kismajom, valamint az Alfa bácsi titka című mesegyűjteményeket is.

Télapó hógömbje

 

Szerző: Stephanie Moss

Illusztrátor: Ned Taylor

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-483-127-3

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ho-Ho-Ho! Hol késik a Télapó? Karácsony napján baleset történik: Télapó megsérül, így nem viheti el az ajándékot a gyerekeknek. Most nagyobb szüksége van a barátaira, mint valaha. Megmenthetik-e a karácsonyt? Ebből a csodálatos történetből kiderül.

Kedvcsinálónak nézd meg a könyv belapozóját YouTube-csatornánkon! A Csillogó Mesevilág-sorozatban még elérhető: A kicsi pingvin nagy kalandja, Hópehely hercegnő és az Unikornis

Ujjbáb Mikulás – Bábozz mese közben!

 

Szerző: Hannah Campling

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-445-451-9

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szeretné élvezetesebbé tenni a téli estéket? Az Ujjbáb segítségével életre kelnek a történetek, hiszen a kicsik beledughatják az ujjukat a könyvbe rejtett bábba, így maguk is a történet részesévé válnak. De a báb segítségével a szülők, nagyszülők, vagy a testvérek is viccesebbé tehetik a mesélést. A Mikulás és a Hóember már alig várja, hogy a kicsik éltre keltsék őket, és elmesélhessék a történetüket.

A sorozatban még megjelent: Ujjbáb hóember – Bábozz mese közben!

Keress, találj, mesélj! Boldog karácsonyt!

 

Szerző: Susanne Gernhäuser

Illusztrátor: Anne Suess

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-244-763-6

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az újabb Keress, találj, mesélj! képeskönyvből kiderül, hogyan készülődünk karácsony közelgő ünnepére. A gyerekek mézeskalácsot sütnek, karácsonyi díszeket készítenek, betlehemes játékot mutatnak be, és persze alig várják, hogy szenteste kibonthassák az ajándékokat. A gyerekek nemcsak az adott oldalpáron kereshetik meg a képből kiemelt tárgyakat vagy embereket, egyes szereplők és tárgyak több helyen is felbukkannak a könyvben, így akár egy történetet is el lehet mesélni a könyvet lapozgatva.

A sorozatból ajánljuk még: Ősszel, Tavasszal, Erdei nagy böngészőVidám húsvét, Évszakok– ismerkedj meg velük közelebbről!

Olvassunk együtt! – Karácsony napján

 

Illusztrátor: Yu-Hsuan Huang

Kiadó: Móra Könyvkiadó 82021)

ISBN: 978-963-486-749-4

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pingvin és Róka ajándékokkal megrakodva siet a barátaihoz. Hű, de izgalmas! A könyv mozgó részei még érdekesebbé teszik a bájos kis mesét. Játsszunk együtt! Mese és játék, ez a legjobb!

Meséld el nekem a karácsony történetét

 

Szerző: Hannelore Dierks

Illusztrátor: Renate Seelig

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-324-3

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Klasszikus karácsonyi történet a legkisebbeknek mesélve.
Mária és József igazán különleges gyermeket várnak. Hosszú utat kell megtenniük, hogy eljussanak Betlehembe, de ott nem találnak szállást. Egy istállóban, az állatkák társaságában megtörténik a karácsonyi csoda: megszületik a kis Jézus. Hangulatos képekkel illusztrált könyv, mely a gyermekek nyelvén meséli el a klasszikus karácsonyi történetet a legkisebbek számára.

Berci várja a karácsonyt – Barátom, Berci

 

Szerző: Christian Tielmann

Illusztrátor: Sabine Kraushaar

Kiadó:  Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-584-034-2

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hurrá, nemsokára itt a karácsony! Berci már igencsak várja. De addig még rengeteg dolga van, szinte észre sem veszi, milyen gyorsan elrepül az idő: adventi naptárt készít a nyuszijának, Zorrónak mézeskalácsot süt, a család minden tagjának valamilyen meglepetéssel készül – ráadásul Papával és Fricivel kiválasztja a megfelelő fenyőfát. Az lesz ám az igazán fiús kirándulás! Ebből a vidám történetből megtudhatod, hogyan készül Berci családja a karácsonyra.

Bori és a Mikulás – Barátnőm, Bori

 

Szerző: Liane Schneider

Illusztrátor: Janina Görrissen

Kiadó:  Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-584-033-5

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bori nagyon izgul, mivel holnap érkezik a Mikulás! A csizmáit gyorsan kipucolja és kiteszi az ablakba. De a nagy izgalomtól le sem tudja hunyni a szemét! Lehet, hogy valami zajt hallott? Ez biztosan a Mikulás! Vagy mégsem? Egyszer aztán mégiscsak sikerül elaludnia, és amikor másnap felébred, a csizmája csordultig van mindenféle nagyszerű ajándékkal. Sajnos Apának semmi nem került a cipőjébe, ezért Bori gyorsan belecsempész egy marcipánrudat. Most már Apa is örülhet a Mikulásnak!

Disney Baby – Boldog karácsonyt, mókusok!

 

Illusztrátor: Jerrod Maruyama

Kiadó:  Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-584-068-7

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Készülődjetek a karácsonyra a két imádnivaló mókus, Chip és Dale társaságában! Ezek a kedves, egyszerű mesék a hétköznapok nagy eseményeire reflektálnak, tökéletes hosszúságúak és jól követhetők a kisgyermekek számára. Biztosak vagyunk benne, hogy új sorozatunk klasszikus Disney karakterei és elbűvölő, színes illusztrációi újra és újra meghódítják az olvasókat.

A sorozatból ajánljuk még: Bambi és a nagy havazás

Télország meséi – Hallgasd meg a mesét!

 

Kiadó:  Szalay Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-459-413-0

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a varázslatos kis mesekönyv a titokzatos Télországba repít el téged.
Megismerheted belőle a Télapó legnagyobb titkait, és találkozhatsz olyan legendás alakokkal, mint Fagy Jancsi és Rudolf, a rénszarvas. Életre kelt hóemberek, pajkos manók, barátságos pingvinek a főszereplői ezeknek a különleges karácsonyi meséknek.

Egyszer egy hópihe…

 

Szerző: Szabó Zsolt

Kiadó:  Szalay Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-459-388-1

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a kedves kis könyvecskében vidám versikék hozzák közelebb a karácsony különleges hangulatát a gyerekekhez.

Télapó mesekönyve

 

Szerző: Szabó Zsolt

Kiadó: Szalay Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-459-460-4

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a varázslatos mesekönyvben folytatódnak Télország lakóinak izgalmas történetei. Megtudhatod a titkát az életre kelt hóembernek, bepillanthatsz a manók kalandos életébe és még arra is választ kapsz mi történik, ha a Mikulás húsvétkor indul útnak. Találkozhatsz Fagylalával, Csupaszív Csumpedlivel, a bátor kis Bóbival vagy Gurgulával, az óriás hógolyóval.

Vidám karácsony

Kiadó: Szalay Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-459-567-0

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a bájos kis könyvben kedves verseket találsz, amik elhozzák számodra az ünnepi hangulatot – akár egész evben!

Karácsonyi angyalok – karácsonyi énekek

Kiadó: Pannon-Literatúra (2021)

ISBN: 978-963-459-455-0

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a kedves kis könyvecskében vidám versikék hozzák közelebb a karácsony különleges hangulatát a gyerekekhez.

Dallamos karácsony – Kollányi Zsuzsi karácsonyi dalaival

 

Szerző: Szabó Zsolt

Kiadó:  Szalay Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-459-463-5

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a varázslatos könyvben kedves karácsonyi versikék és izgalmas mesék kaptak helyet, melyek főszereplői a Télapó, Fagy Jancsi, hóemberek, rénszarvasok, jóságos manók és csínytevő krampuszok. De a mesekönyv attól lesz iagzán különleges, hogy az oldalakon található QR – kódok segítségével meghallgatod Kollányi Zsuzsi énekesnő csodaszép karácsonyi gyerekdalait, valamint hangoskönyv formájában is élvezheted a vidám meséket.

Télapóka manófalván

 

Kiadó: Pannon-Literatúra (2021)

ISBN: 978-963-459-402-4

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a vidám könyvecskében elkísérheted a Télapókát ajándékozó körútjára. Kis ablakok segítségével bekukkanthatsz a játékgyárba is, ahol a manók szorgosan dolgoznak

Télapó itt van

 

Szerző: Donászy Magda

Kiadó: Pannon-Literatúra (2021)

ISBN: 978-963-459-384-3

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a kedves kis könyvecskében vidám versikék hozzák közelebb a karácsony különleges hangulatát a gyerekekhez.

Mickey karácsonyi meséi

 

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-584-072-4

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A három kedves, ünnepi történetekből kiderül, hogy sikerül-e Donaldnak megtalálnia a tökéletes karácsonyi ajándékot, és hogy valóra válnak-e Minnie unokahúgainak kívánságai, sőt az is, hogyan menti meg Mickey a Mikulást. Ünnepelj Mickeyvel és barátaival az év legvarázslatosabb időszakában is!

Karácsonyi mesék

 

Kiadó: Elektra Kiadóház (2021)

ISBN: 978-963-520-078-8

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Új gyűjtemény, válogatás a karácsonyi mesékből. Andersen, Grimm vagy Móra Ferenc és Benedek Elek a garancia arra, hogy a szépen illusztrált könyv a karácsonyi gyerekkönyvek között az egyik kedvenccé váljon. Előző “Karácsonyi mesék” című kötetünk nyomdokain haladva készült az új válogatás, hasonlóan szép rajzokkal.

Folytasd a böngészést a 3-6 éveseknek szóló ünnepi könyvújdonságokkal és foglalkoztatókkal! További télapós és karácsonyi könyveket találsz ebben a bejegyzésünkben!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!