Maggie O’Farrell: Ahol a Hóangyalok laknak

Egy különleges, téli hangulatú gyerekkönyv bukkant fel nemrég a könyvesboltokban, ami meghitt, szép ajándék lehet a karácsonyfa alatt is. Az Ahol a Hóangyalok laknak egy lélekmelegítő, igézően varázsos mese, ami a gyerekek mellett a felnőtteket is megérinti. A Hóangyalok ugyanis bennünk élnek!

Ahol a Hóangyalok laknak

 

Szerző: Maggie O’Farrell

Illusztrátor: Daniela Jeglenka Terrazzini

Kiadó: Manó Könyvek

ISBN: 978-963-584-031-1

Korosztály: 5+

 

Tudtad, hogy ha valaha is készítettél már Hóangyalt, az örökre veled marad? Vigyázz rád, óvja lépteid, sohasem hagy magadra és mindenben támogat? Ez a gyönyörű könyv egy kislány megindító történetét meséli el…

Riadtál már fel valaha az éjszaka közepén anélkül, hogy tudtad volna, miért?

Szilvia egy este különleges dologra ébredt. A levegő megfagyott, a szíve hevesen vert és úgy érezte nincs a szobában egyedül. Valami tünemény holdszerű ragyogással elsurrant mellette. Ahogy jobban megfigyelte, az a valami kékes-fehér fényben csillogott, varázslatos palástja volt és két pihepuha tollas szárny simult a hátán. A kislány összeszedte a bátorságát és megszólította az idegent. Kiderült, hogy ő a kislány Hóangyala, aki csak nemrég került mellé és ez volt az első küldetése! Az emberek szemében láthatatlannak kellene lennie, de valami galiba következtében Szilvia tökéletesen észlelte. A kislány eleinte hitetlenkedett, de a Hóangyal elmesélte, hogy márpedig ő maga készítette, és lassan neki is derengeni kezdett az elmúlt tél…

Azon az éjszakán hóvihar tombolt, és reggelre mindent betakart a hideg fehérség. Felidézte azt a pillanatot, amikor hátradőlt a hóban, karjait meg lábait le-fel mozgatta, és jó nagyokat nevetett közben. Szempilláin és ajkain is hópelyhek csillogtak.

Szilvia kíváncsi kislány volt és minden érdekelte: ha valóban ő készítette, akkor hová tűnt el utána? Elolvadt? A légkörbe került és a felhőkből figyelte? Ez varázslat vagy szimpla tudomány? A látogatója nem számított ennyi kérdésre, de megnyugtatta, hogy bárhogy is legyen, egy Hóangyal örökre az alkotójával marad, ám csak akkor jön elő, ha segítségre szorul a kis védence. Most is ezért érkezett…

Aznap este Szilvia beteg lett, a Hóangyal azért jött, hogy az anyukáját figyelmeztesse. Gondja volt rá, hogy felébredjen és nézze meg, hogy mi van vele. A kislány így menekült meg. Az orvosok nem győzték hangsúlyozni, hogy mekkora szerencséje volt aznap este. De sajnos még sokáig lábadozott, lassan, lépésről lépésre gyógyult csak meg. Habár a Hóangyal azt mondta, reggelre nem emlékszik majd arra, hogy nála járt, Szilvia egyáltalán nem felejtette őt el. Senkinek sem beszélt róla, de nem tudta kiverni a fejéből, minden nap gondolt rá és remélte, hogy egyszer még találkozik vele.

Annyi mindent megakart még beszélni vele és annyi kérdése lett volna hozzá. De többet nem tért vissza, nem mutatta meg magát előtte. Pedig Szilvia sok mindennel próbálkozott, hogy előcsalogassa, néhányszor még direkt veszélybe is sodorta magát. Ám csak akkor érezte, hogy tényleg mellette van, amikor a kislánynak valóban szüksége volt rá. Vajon teljesülhet a vágya? Sikerül még valaha is találkoznia segítőjével? De mi lehet a célja vele? A megható történet végére kiderül, hogyan érheti el egy melegszívű kislány, hogy a bennük lakozó Hóangyal másokban is életre keljen.

Hogyha felnőttként fél lábbalvisszalépünka saját gyerekkorunkba, akkor gyermekünkkel együtt élhetjük át azt, hogy amikor baj van, betakarnak szárnyaikkal a Hóangyalok. Hogyha szerencsések vagyunk, mindannyian megőrzünk valamit a gondolat mindenhatóságából, és a gyermekünkkel együtt hisszük, hogy a Hóangyalok bennünk, a szívünkben élnek.

Dr. Kádár Annamária

Maggie O‘ Farrell megindító történetét Daniela Jaglenka Terrazzini ezüst hópelyhekkel díszített, álomszép illusztrációi kísérik. Az Ahol a Hóangyalok laknak igazi, fa alá való, gyönyörű téli mesekönyv, mindazoknak, akik hisznek még a bennünk élő angyalokban és a minket körülvevő csodákban.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudtad, hogy ha egyszer készítettél egy Hóangyalt, ő örökre veled marad? Soha nem tűnik el. Vigyáz rád, és mindig visszatér hozzád, amikor szükséged van rá. A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a Hóangyalok bennünk, a szívünkben laknak! Ebben a mesében a hit ereje ugyanolyan fényesen ragyog, mint azok a kis hópelyhek, amelyek a könyv minden szegletét díszítik. Maggie O’Farrell lenyűgöző írását Dr. Kádár Annamária ültette át magyarra és írt hozzá előszót, a gyönyörű kékes ezüsttel átszőtt illusztrációk Daniela Jaglenka Terrazzini munkáját dicsérik. Ez a varázslatos, szívet melengető mese tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Érdekelhet még: Érsek-Obádovics Mercédesz: Mirabáj csodálatos világa, valamint a Robert Munsch: Örökké szeretlek, a Molnár Krisztina Rita : Sálmese és a Finy Petra: Bodzaszörp című mesekönyveket is. Ajánljuk még Haddy Nije: Aludj, kis virág című altatókönyvét.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

Meseszép, megindító történet, gyönyörű illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény