Stefanie Dahle: Nincs mitől félni!

Mese a bátorságról és a barátságról

Stefanie Dahle (Szamócka-sorozat) legújabb mesekönyve a bátorságról és barátságról mesél a gyerekeknek. A Nincs mitől félni! egy gyönyörűen illusztrált, szép, meleg hangulatú mesekönyv, ami segítséget nyújthat a kisebbeknek, hogy legyőzzék a félelmeiket és felbátorodva kezeljék az ijesztőnek tűnő helyzeteket.

Nincs mitől félni!

 

Szerző: Stefanie Dahle

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-584-027-4

Korosztály: 3-6

 

 

Brúnó, a medve nagyon szorongós alkat, gyakorlatilag mindentől (is) fél. Mi lesz ha álmában megjelenik egy kísértet, vagy éjszaka egy pók telepedig az orra hegyére?! Legjobb barátja Bundás, a csupaszív bűzös borz úgy dönt, hogy véget kell vetniük ennek. Ráveszi Brúnót, hogy tartson vele egy igazán félelmetes helyre. Ott, a Méhmezőn és a Pillangódombon is túl található egy rémisztő boszorkánykunyhó. Talán még kísértetek is tanyázhatnak benne… Ide nekik az oroszlánt is, látogassák meg!

A medvebocs borzalmasan rémült volt, de erőt vett magán, hogy legyőzze a benne uralkodó félelmet. Ijedten lépett be Bundás után a boszorkánykunyhó sötétjébe. Odabent rengeteg varázsholmi hevert, még egy igazi sárkányfog is lógott a plafonról, egy óriási üstben pedig baljóslatúan fortyogott és bugyborékolt valami kotyvalék… Halihó, van itt valaki?

Jól sejted, a híres boszorkánytanya nem volt üres! Ám – minő szerencse – félelmetes lakója az éléskamrában rekedt. Megtudták, hogy a kulcsát az ijedős repülőszőnyeg véletlenül magával vitte, ezért arra kérte őket, hogy találják meg. Fogós kérdés: segítsenek kiszabadulni a titokzatos szörnyetegnek, vagy inkább meneküljenek? Bárhogy is, gyorsan kell cselekedniük, mert a füst egyre fenyegetőbben gomolygott az üstben…

Bundás és Brúnó végül a jó szívére hallgatott és sietve a varázsszőnyeg után eredtek. Hamarosan a nyomára is bukkantak, de ahhoz, hogy megszerezzék, Brúnónak különleges bátorságról kellett tanúbizonyságot tennie. Vajon legyőzi a félelmét, hogy a nála is jobban megszeppent szőnyegen segítsen? De ha meg lesz a kulcs, lesz elég bátorsága ahhoz is, hogy kiengedje az éléskamrában rekedt szerzetet?

A meséből kiderül mindez, sőt megbizonyosodhatunk arról is, hogy bizony érdemes kilépni a komfortzónánkból és szembenéznünk a félelmeinkkel. Ha a célra koncentrálunk, lépésről lépésre legyőzhetjük a bennünk rejlő nyuszit, ami ott lapul mindenkiben. Sőt, aki nyitott a világra és környezetére, új élményekre és jó barátokra is szert tehet! Naná, hogy megéri, ugye?

Stefanie Dahle mesekönyve egy bűbájos történettel, tanulságos mesével és gyönyörű illusztrációval várja a gyerekeket. Mutatjuk!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Álomszép erdei történet varázslatos illusztrációkkal. Brúnó mackó nagyon szeretne bátor lenni, de sajnos borzasztóan retteg a pókoktól és a kísértetektől. Ezért aztán legjobb barátjával, Bundással, a kis bűzös borzzal elhatározzák, útnak indulnak – hogy Brúnónak legyen alkalma gyakorolni a bátorságot… Útjuk egyenesen a Méhmező mögött található, elhagyatott boszorkánylakhoz vezet. Juj, de hisz ott kísértetek tanyáznak! És valóban, a házban egy hatalmas üstben furcsa kotyvalék rotyog a tűzön… – Van itt valaki? – kérdezi bátortalanul Brúnó mackó. Persze, hogy van! Fülöpnek, a nyuszinak sürgősen segítségre van szüksége. És a barátok – hupsz – máris egy fergeteges varázskaland kellős közepén találják magukat.

Ajánljuk továbbá Al Ghaoui Hesna: Holli, a hősVegas Peter: Félsz a sötétben? A sötét jobban fél tőled! valamint Sandra Grimm: Ne félj! Bátor mesék című mesekönyveket is.

TIPP: Böngészd át az Érzelmekről gyerekeknek: fókuszban az érzelemkezelést segítő gyerekkönyvek című írásunkat is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!