Bojti Anna: A Kék Ajtó titka

Az Éjszaka az állatkertben és A Lidércerdő mélyén elsöprő sikere után újabb lebilincselő interaktív kötettel bővült az útválasztós kalandregények tábora Bojti Anna tollából. Újdonsága, A Kék Ajtó titka ezúttal a fiatalabb, 6-12 éves korosztálynak szól, a helyszín pedig ismét mindannyiunk kedvence, a jó öreg, vadregényes Budapesti Állatkert. Sok-sok állat, meglepő rejtélyek, izgalmak, nyomozás… Vigyázat, letehetetlen olvasmány! Készen állsz?

A kék ajtó titka

 

Szerző: Bojti Anna

Illusztrátor: Mayer Tamás

Kiadó: Pagony Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-410-801-6

Korosztály: 6-12

 

A Kék Ajtó titka egy rendkívül szórakoztató, útválasztós-interaktív kalandregény, aminek a főhőse te magad vagy, és te döntöd el, milyen fordulatot vegyen a történet. Az események a te kedved szerint alakulnak, végre nálad a döntés szabadsága, kezedben az irányítás! Hajrá!

Kalaplengetéssel üdvözöljük Bojti Anna legújabb kötetét, amibe bátran belevághatnak már a kisiskolások is. Izgalmas, élvezetes, letehetetlen olvasmány, kíváncsi hatévesemmel lóiramban haladtunk vele. A kötet extra bája az oly ismerős terep (Budapesti Állatkert, mi más?), ami még valóságosabbá teszi a gyerekek számára az interaktív élvezeteket. Depláne, hogy bele is bújhatnak kedvenceik bőrébe! A könyvet még mozgalmasabbá teszi, hogy a megoldáshoz tollra, ollóra, ragasztóra és dobókockára is szükségük lesz. Egyre izgalmasabban hangzik, ugye?

Készülj fel, mert ezt a kalandot sosem felejted el! Engedd szabadjára a fantáziád, nyiss az újra, hiszen itt és most bármi megtörténhet. Mennyire hajt a kíváncsiság? Utad során különleges titkok tárulnak fel és varázsos dolgok részese lehetsz. Segíthetsz másokon is, kipróbálhatsz ezt-azt, ám dönthetsz úgy is, hogy csak a célt látod magad előtt és sietős tempóban haladsz. Csak rajtad áll! Egy biztos, rossz döntés nincs, előbb, vagy utóbb biztosan célba találsz.

A rejtélyek nyomában

A rejtély kulcsa egy bogaras gyűrű, ami a bejáratnál szobrozó kőelefánt ormányából pottyan eléd. Jön is az első fogós kérdés: Mit teszel?

– Gyorsan a zsebedbe süllyeszted a gyűrűt?

– Vagy megmutatod anyukádnak, hogy megtarthatod-e?

Nos így, vagy úgy, a gyűrűnek fontos szerepe lesz ebben a könyvben. Ekkor még nem tudod, mire való, de ösztönösen érzed, hogy valami különös dologhoz vezet. A rejtély megoldásához melléd szegődik Nagyszakállú Ottó bácsi, az állatkert fura gondozója, akinek különleges kapcsolata van a bentlakókkal (csak hogy egyet említsek, a szakállában egy kisegér lakik, ő Lali). Sok mindent megtanulsz tőle az állatokról, de ha érdemesnek bizonyulsz, még annál is nagyobb titkot bíz majd rád! Tudniillik, a gyűrű birtokosával bármi megeshet az állatkertben! A bogaras ékszer tulajdonosa Ottó bácsi közbenjárásával mindenféle állat bőrébe bújhat és szót is tud érteni velük. 

Ne lepődj meg, ha bolyongásod során egy prérikutya bőrében masírozol föld alatti labirintusokban, vagy a tóba merülsz és beszéde elegyedsz a halakkal. (Vigyázz a pelikánokkal!) Ugye, mi sem parádésabb, mint Jacques-al csobbanni a Fóka-móka produkcióban? Neked lenne merszed hozzá, vagy annál azért szégyenlősebb vagy? Milyen lehet pille lepkeszárnyon lebegni és nektárt szívogatni színpompás virágokból? Lenne kedved Arunnal, a kis elefánttal játszadozni, netán szédületes, zsiráf-magasságról szemlélni a világot?

Kipróbálnád, milyen komótos teknőspáncélban a séta? Mit gondolsz, miért nevezik Panninak Lukréciát, a lustán pislogó krokodillányt? Na és hogyan értenél szót Norbival, őfelsége a morc tigrisurasággal? Azt megtudod mondani, hogyan változtatja színét Zorg, a kissé bárdolatlan kaméleonlegény? Oké-oké, de vajon neked is sikerülhet? Teszel egy próbát?

Utad során közelebbi ismertséget kötsz sok állatkertlakóval és számtalan kulisszatitokra is fény derül. Készülj fel: hogy célba érj és feltáruljon a Kék Ajtó titka sok-sok logikai feladatot és rejtvényt is meg kell oldanod majd! Sőt, ha elég szemfüles vagy, még egy állatkerti bűntényre is fényt deríthetsz. Belevágsz?

Nagyszerű! Ha pedig a könyv végére értél, uzsgyi, kezd el újra! Járd végig a kalandot más utakon! Tedd próbára a tudásod, és tudj meg minél többet az állatokról! Hajrá, hajrá!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Végre elmehetsz anyukáddal az állatkertbe! Olyan rég vártál erre, és most puff neki, összefuttok Jolán nénivel, aki lecsüccsen anyukáddal csevegni, te meg kóborolhatsz egyedül az állatok között. Szerencsére hamarosan elképesztő kalandokba keveredsz: varázsgyűrűd segítségével mindenféle állattá át tudsz változni, és csatlakozik hozzád Ottó bácsi, az állatgondozó is. De vajon a sok kalamajka hogy fog elvezetni a titokzatos kék ajtóhoz? Ebben a könyvben TE segítesz a főhősnek megoldani a feladatokat és megfejteni a rejtvényeket, hogy célhoz érjetek! Közben megismerheted az állatok szokásait, a budapesti állatkertet, és észrevétlen kiolvasol egy izgalmas regényt! Szükséged lesz dobókockára, ceruzára, ollóra, ragasztóra.

 Ismerkedj meg Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című interaktív kalandregényével is! 

Ajánljuk továbbá Victor Escandell: Rejtélyes történetek, Helen Friel – Ian Friel: Titkok szigete, és Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz című könyvét.

TIPP: Az AR-technológa élményével találkozhatsz Japhet Asher: A szellemőr naplója kalandjáték kötetében!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

93%
Nagyon jó

Izgalmas, élvezetes, letehetetlen - szuper választás 6-12 éveseknek!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény