Victor Escandell: Rejtélyes történetek

25 furfangos fejtörő

Manapság egyre népszerűbbek a szellemi erőpróbás-fejtörős interaktív kötetek. Victor Escandell nyomozós gyerekkönyve is ezt tűzte zászlajára és nagyszerű szórakozást kínál mindenkinek. A Rejtélyes történetek 25 furfangos feladvánnyal és izgalmas kihívásokkal várja olvasóit. Minden, amire ehhez szükséged lesz: egy kis játékosság, éles logika, színes fantázia, na meg egy vállalkozó kedvű társaság! Nyomozz és deríts fényt minden titokra! Hajrá, hajrá!

Rejtélyes történetek – 25 furfangos fejtörő

 

Szerző: Victor Escandell

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-022-4

Korosztály: 6-12

 

 

 

Victor Escandell könyvében 25 rejtélyes eset megoldása vár a gyerekekre. A nyomozás nemcsak szórakoztató, de igazi agytorna is egyben, hiszen a feladványok nemcsak a kisebbek, de a nagyobbak agytekervényeit is próbára teszik. A rejtvények között találhatók klasszikusabb, néhányunknak már ismerős feladatok, de szép számmal akadnak hamisítatlan nyomozós talányok is. A rejtvények nehézségi fokuk szerint, három csoportba – könnyű, közepes, nehéz – sorolhatók, amit minden esetben csillagozással jelölnek is. Minél nehezebb, annál több pont jár a megoldásért. Hatéves detektívemmel a könnyebbekre repültünk rá, de kis rávezetéssel már a közepes besorolásúakkal is egész szép sikerrel haladtunk.

Rejtélyes esetek nyomában

A Rejtélyes történetek egy szuper összeülős, együtt gondolkodós kötet, ahol a megoldásokhoz nemcsak képzelőerőre és logikára, hanem jó megfigyelőkészségre is szükségünk lesz. Minden feladvány előtt „logika“ és „fantázia“ ikonokkal jelzik, hogy milyen gondolkodásmódot érdemes használnunk a megfejtéshez. Az elsősorban logikát igénylő feladványoknál jó lesz alaposan szemügyre vennünk a szöveget és a képeket is, hogy rábukkanjunk a megfejtéshez vezető nyomra. Ha pedig a fantáziánkat kell használnunk, akkor érdemes több nézőpontból is közelítenünk. Legyünk furfangosak, mert szokatlan és meglepő végeredményekre is számíthatunk!

A fortélyos feladványok kétféleképpen – családdal vagy csapattal – is játszhatók (a könyv mindkét esetre leírja a játékszabályokat), de akár egyedül is nekivághatunk a könyvnek. Ám a szerző azt vallja, hogy minél többen játsszák, annál szórakoztatóbb lesz. A könyvet menő és vicces illusztrációval élvezhetjük, amik tökéletesen működnek a szórakozva-nyomozós feladványokhoz. Szuper ötlet, hogy a megoldásokat egy lehajtható kis fül mögé rejtették el, amit tényleg csak a remélt válasszal a kezünkben hajthatunk fel.

A Rejtélyes történetek izgalmas feladványai szuper mókát, közös időtöltést kínálnak mindenkinek. Jó eséllyel a családi kikapcsolódások és baráti összejövetelek sokat forgatott kedvence lesz. Lapozz bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

JÁTÉK – FANTÁZIA – LOGIKA
Rejtélyes esetek nyomában. A 25 furfangos fejtörő megoldása szórakoztató időtöltést ígér, ugyanakkor igazi agytorna is, hiszen a logikádra és a fantáziádra egyaránt szükséged lesz. Játszhatsz egyedül is, de csapatban vagy a családdal együtt még izgalmasabb a kutakodás. Mutasd meg, milyen ügyes detektív vagy! Nyomozz és deríts fényt minden titokra!

Ajánljuk továbbá Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című kalandjáték regényét, valamint Helen Friel – Ian Friel: Titkok szigete, és Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz című könyvét.

 TIPP: Az AR-technológa élményével találkozhatsz Japhet Asher: A szellemőr naplója kalandjáték kötetében!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!