Marc-Uwe Kling: A nap, amikor a nagymama tönkretette az internetet

A Mark-Uwe Kling – Astrid Henn szerzőpáros képes-humoros könyvei (Az egyszarvú, aki mindenre azt mondja: nem!, Tavaszapó) itthon is nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében. A köztudatba az A nap, amikor a nagymama tönkretette az internetet című könyvükkel robbantak be, amely a Minden idők legsikeresebb Első Olvasókönyve címet is elnyerte. A sztori egy képtelen nap kalamajkájáról szól, amikor is a világon mindenhol elromlott az internet. De tényleg.

A nap, amikor a nagymama tönkretette az internetet

 

Szerző: Marc-Uwe Kling

Illusztrátor: Astrid Henn

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-244-482-6

Korosztály: 6-10

 

 

Minden egy unalmas nyári napon kezdődött, amikor a nagyszülők vigyáztak a gyerekere (persze akkor még nem sejtették, hogy kinek kellene vigyáznia kire).

– Kikk, klikk – mondta a Nagymama. – Egyszerűen nem működik!

Nagyi értetlenül bámult a képernyőre. – Mi nem működik? Rohant oda a legkisebb unokája Tiffany. – Az internet. Na de ha az ember még kicsike, adódik a következő kérdés is: – Mi az az internet? Fogós kérdés ez, egy magazinokon és tévén felnőtt embernek, nemde? Lássuk csak, kicsit talán olyan mint a teletext – vélekedett.

– Neked tényleg fogalmad sincs, Nagymama – vetette oda Max.

Tiffany bátyja már iskolás volt, és leginkább a telefonját szerette nyomkodni és csetelni a haverokkal. Szerinte az internet leginkább olyan mint a szobában a parafatábla, amire üzeneteket raknak ki, meg képeket szögeznek fel. Azonban teljesen máshogy látja ezt Luisa, az elvont kamasztesó, aki zenét – leginkább a FÁK nevű punkzenekar dalait – szerette hallgatni a neten. De most az sem ment. Mi a fene?!?

– Nálatok sem működik az internet? – kiabált ki a Nagypapa.

– Neeem! – kiáltott vissza Luisa.

– A Nagymama ül a számítógépnél? – kérdezte a Nagypapa.

– Igen! – válaszolta Max.

– Persze, hogy tönkretette! – kiabálta a Nagypapa.

Kétséget kizáróan a Nagymama fogta magát és tette tönkre a netet. Ráadásul az egész világon egyszerre. Zero, nuku, nyente. Klikk, klikk, nézd csak! Semmi, ugye?  

Csak EGYETLEN EGYSZER kellett Tiffaninak a nagymamára vigyáznia.
És pont MA kellett a nagymamának az internetet TÖNKRETENNI. A teljes internetet. Az egész világon. Pompás!

Na most mitévők legyenek? Nagypapa nem láthatja a kedvenc dokumentumfilmjét (Nagypapa imádja a halakat), Max nem tud űrhajókra vadászni a barátaival, Luisa fülébe nem sivít többet a FÁk zenekar és koordináták híján a Pizzásfiú is hoppon maradt. Még Anya és Apa is korábban jött haza, mert hát – köszi, Nagymama! – szerte a világon, úgy értem, mindenhol, a munkahelyeken, a bankokban, az üzletekben – TÉNYLEG leállt az internet. Persze, hogy pont most nem volt Nagypapánál a szerszámosládája! Micsoda képtelenség! Most mihez kezdjenek? Káosz van, net nélkül teljesen leáll az élet! Vagy mégsem?

Marc-Uwe Kling hasfogós történetéből kiderül, hogy milyen klassz dolgok is történhetnek, ha az emberek egy kicsit kikapcsolnak és egymásra figyelnek. A hóbortos család vicces történetét Astrid Henn parádés illusztrációival és Érsek-Obádovics Mercédesz (Mirabáj csodálatos világa) fordításában élvezhetjük. De vajon tényleg Nagymama tette tönkre az internetet?

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez képtelenség, ugye? A nagymama tönkretette az internetet. Méghozzá totálisan. Az egész világon.

“Csak EGYETLEN EGYSZER kellett Tiffaninak a nagymamára vigyáznia.
És pont MA kellett a nagymamának az internetet TÖNKRETENNI. A teljes internetet. Az egész világon. Pompás!”

Internet nélkül semmi nem olyan, mint korábban: Max nem tud a mobilján pötyögni, Lujza nem tud zenét hallgatni és a Nagypapa nem tud többé tévét nézni. Sőt Anya és Apa is nagyon korán hazajönnek, mert nem tudnak dolgozni. Senki nem tudja mihez kéne kezdjen így, internet nélkül.
De aztán mégiscsak egy nagyszerű nap lesz belőle. Annak ellenére, hogy az internet tönkrement! Vagy talán pont azért?
Nevetőizom torna az egész családnak!

Marc-Uwe Kling könyvét kétszer választotta a Spiegel című német újság a hónap Bestsellerének 2018. szeptemberében és 2018. októberében. Az Amazon gyerekirodalmi toplistáját hónapokon át vezette. Megnyerte a német könyvkereskedők díját 2018-ban. Minden idők legsikeresebb Első Olvasókönyve!

Ismerkedj meg a hóbortos család újabb történetével is: A nap, amikor a nagypapa tönkretette a vízforralót

A szerzőtől ajánljuk továbbá: Az egyszarvú, aki mindenre azt mondja: nem!, Tavaszapó

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

90%
Nagyon jó

Sziporkázó, humoros, szórakoztató.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény