Ég veled, szomorúság! Szia, öröm!

Érzelmek erdeje 1.

Az Érzelmek erdeje-sorozat izgalmas újdonság a könyvesboltokban, amely az érzéseik felismerésében és kezelésében segít az óvodásoknak. A pazarul illusztrált (Kasandra) mesékben kedves kis állatok kalandjain keresztül ismerkedhetnek meg a különböző érzelmekkel, és arra is találnak bennük ötleteket, hogy hogyan kezelhetik őket. Az Ég veled, szomorúság! Szia, öröm! a sorozat indító kötete és megmutatja, hogyan legyenek úrrá a bánatukon a gyerekek.

Érzelmek erdeje 1. – Ég veled, szomorúság! Szia, öröm!

 

Szerző: Ana Serna Vara

Illusztrátor: Kasandra

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-483-257-7

Korosztály: 3-6

 

 

Ebből a meséből kiderül, hogy hogyan sikerül a békalánynak a vidámságát visszanyernie. Végre kicsengettek! Olívia nagyon várta a vakációt, amikor akár egész nap kedvére játszhat a barátaival. Ugrándozott, nevetett, sőt még táncolt is örömében, ám amikor a barátnőjéhez ért, egy rossz hír teljesen a kedvét szegte. Megtudta, hogy Bertáék elköltöznek!

A legjobb barátja nélkül a nyár már nem is tűnt olyan szupernek. Végtelen szomorúság lett úrrá rajta, amiből nem tudták kizökkenteni a kis barátai sem. Hiába hívták játszani, Tibi csiga, Konrád kacsa, a teknős hármasikrek és a többiek, ő inkább lógó orral hazament. 

Másnap a barátai elhatározták, hogy kiderítik, mi történt Olíviával és hogyan segíthetnének. Megtudták, mi bántja és nagyon is együttéreztek vele. Elárulták, hogy ők is szoktak szomorkodni és mit tesznek ilyenkor, hogy a bánatukon felülkerekedjenek. A mesének ebben a részében különböző technikákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyek segíthetnek csillapítani a rossz érzéseiket. Neked mi a bevált módszered?

Az Ég veled, szomorúság! Szia, öröm! kedves és tanulságos történettel várja a gyerekeket, amely nagyszerű beszélgetésindító kötet is lehet, ha szeretnénk ebben támogatni őket. Külön kalaplengetés Kasandra újabb pazar rajzaiért, amelyek kedvességükkel és bájukkal megnyitják a gyerekszíveket. Mutatjuk!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Olívia, a békalány boldogan készülődik a nyári szünetre, ám a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezte… Felül tud-e emelkedni a szomorúságán? Felváltja-e a bánatot az öröm?

A sorozat további részei: Érzelmek erdeje 2. – Ég veled, irigység! Szia, önbizalom!, Érzelmek erdeje 3. – Ég veled, magány! Szia, figyelmesség!, Érzelmek erdeje 4. – Ég veled, harag! Szia, önuralom!, Érzelmek erdeje 5. – Ég veled, félelem! Szia, bátorság!, Érzelmek erdeje 6. – Ég veled, szorongás! Szia, optimizmus!

Ajánljuk továbbá Verónica Chamorro: Sziasztok, érzelmek!Elinor Greenwood: Az érzelmek színes világa –  Mit érzel?, valamint a Katie Daynes: Mik azok az érzések? című gyerekkönyveket is. Az érzelmek feldolgozásában segít a legkisebbeknek szóló Gaston érzelmei-sorozat is, amelyben egy szivárványsörényes unikornis küzd meg a különböző – féltékenységdüh, duzzogás, boldogság, szomorúság, félelem – érzéseivel.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!