Ég veled, harag! Szia, önuralom!

Érzelmek erdeje 4.

Az Érzelmek erdeje mesekönyvsorozat az érzéseik feltárásában és kezelésében segít a kisgyerekeknek. Az Ana Serna-Kasandra szerzőpáros vadiúj sorozata hat bűbájos kötettel debütált a könyvesboltokban. Az Ég veled harag! Szia, önuralom! részt azoknak a zsörtölődős apróságoknak ajánljuk, akikkel gyakran megesik, hogy sötétebbnek látják a felhőket, mint amilyenek azok valójában.

Ég veled, harag! Szia, önuralom!

 

Szerző: Ana Serna Vara

Illusztrátor: Kasandra

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-483-257-7

Korosztály: 3-6

 

 

Ez a kedves történet azt meséli el, hogy hogyan tanulja meg kezelni a dühét és a haragját, az elsőre mogorvának tűnő bagoly. Emellett arra is rávilágít, hogy mielőtt ítélkeznénk, mindig érdemes a másik szempontjából is megvizsgálni a dolgokat.

Olívia, a kis békalány és barátai – Konrád kacsa, Luca mókus és a teknős hármasikrek stb. – vidáman játszottak a focipályán kicsengetés alatt. Ám egy rosszul sikerült rúgással pont eltalálták a szundikáló baglyot. Vilmos mérgesen riadt fel álmából és nagyon leszidta Olíviát. A békalány hiába szabadkozott és kért bocsánatot, ő továbbra is magából kikelve ripakodott rá. De vajon miért kiabált ilyen csúnyán vele?

Olívia dúlt-fúlt, nagyon megbántódott. Mikor visszatért az osztályba már mindenki, még a tanárnő is ezzel foglalkozott.

Soha többé nem akarok hallani róla! – mondta Olívia, és már attól a hideg futkosott a hátán, ha visszagondolt a bagolyra.

Kornélia tanárnő ekkor úgy érezte, itt az ideje, hogy elbeszélgessen a gyerekekkel a haragról…

Végül Olívia belátta, hogy vissza kell mennie a focipályára megbeszélni a történteket, de addigra már a bagoly is lecsillapodott és elnézést kért tőle, amiért annyira felháborodott. A békalány és barátai megkönnyebbülve próbáltak segíteni Vilmoson és mindegyikük elmesélte, hogy amikor valami felbosszantja őket, hogyan lépnek túl a dolgon. Itt különböző módszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyek segíthetnek csillapítani a feltörő érzéseiket. A mese azt üzeni, hogy ha valami konfliktus történik velük, mindig érdemes átgondolni, mi vezetett oda és legközelebb hogyan kerülhető el. A könyv segít abban is, hogy empátiával és megértéssel forduljanak társaikhoz a gyerekek.

Az Érzelmek erdeje-sorozat izgalmas tematikákkal – öröm és szomorúság, szorongás és optimizmus, irigység és önbizalom, harag és önuralom, félelem és bátorság, magány és figyelmesség – várja a gyerekeket. Az élményt a szuper rajzok, a bájos karakterek és a vidám, tanulságos történetek is biztosítják. Nézz bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Olívia, a békalány boldogan készülődik a nyári szünetre, ám a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezte… Felül tud-e emelkedni a szomorúságán? Felváltja-e a bánatot az öröm?

A sorozat részei: Érzelmek erdeje 1. – Ég veled, szomorúság! Szia, öröm! Érzelmek erdeje 2. – Ég veled, irigység! Szia, önbizalom!, Érzelmek erdeje 3. – Ég veled, magány! Szia, figyelmesség!, Érzelmek erdeje 4. – Ég veled, harag! Szia, önuralom!, Érzelmek erdeje 5. – Ég veled, félelem! Szia, bátorság!, Érzelmek erdeje 6. – Ég veled, szorongás! Szia, optimizmus!

Ajánljuk továbbá Verónica Chamorro: Sziasztok, érzelmek!Elinor Greenwood: Az érzelmek színes világa –  Mit érzel?, valamint a Katie Daynes: Mik azok az érzések? című gyerekkönyveket is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!