Én, anya és a cici – Mese az elválasztásról

Hiánypótló mesekönyv, ami segíti az elválasztást a babának és anyának

Hiánypótló baba-mama kötet jelent meg nemrég egy nagyszerű magánkiadásban. Létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy alig 3 hónap leforgása alatt sor került a könyv utánnyomására és immár készülőben van a mese folytatása is! Balázs Erika szakértőkkel megtámogatott babakönyve ugyanis az elválasztás időszakát szeretné megkönnyíteni a picik és szüleik számára. Az Én, anya és a cici lapozóban a még szopizók egy kedves, mindennapi történeten keresztül tanulhatják meg elengedni a cicit, és készülhetnek fel a leválás érzelmekkel teli folyamatára. Ismerkedj meg vele!

Én, anya és a cici

 

Szerző: Balázs Erika

Illusztrátor: Szabó-Zsombok Magdi

Kiadó: magánkiadás (2021)

ISBN: 978-615-011-273-2

Korosztály: 1-3

 

 

A szoptatás egy különösen mély és fontos életszakasz a babák életében. Az elválasztás azonban gyakran ütközhet nehézségekbe, hiszen a kicsik ebben a korban a ciciben már nemcsak élelemforrást látnak, hanem a megnyugvást, a kötődés kialakítását is kapcsolatba hozzák vele.

Tudom, hogy anyához akkor is jó odabújni és cicizni, ha szomorú vagy, jön a fogad, hiányzik a közelségem és ölelésre vágysz.

Az Én, anya és a cici egy egyedülálló könyv, amely értő módon mesél a legkisebbeknek a szopizásról, miközben finoman felkészíti őket a leválás természetes folyamatára. A történet mindezt lépésről lépésre, a gyerekek szemszögéből mutatja be, így az apróságok könnyedén megérthetik és belehelyezhetik magukat is a mesébe. 

Milyen pici baba! Látod, cicizik, mert még nem tud mást enni. Nem úgy, mint te!

A könyv segít a gyerekeknek az érzéseik beazonosításában. Elmesélhetik, hogyan gondolkodnak a dologról, beszélhetnek a félelmeikről és megfogalmazhatják a kérdéseket. De az Én, anya és a cici arra is rávezeti őket, hogy a cicin túl hogyan és miben találhatják még meg a biztonságot és a vágyott melegséget. Sőt kitér még arra is, hogy a fokozatos, békés elválásban minden családtagnak fontos szerepe van.

A könyv erről az érzelmekkel teli időszakról vicces, olykor keserédes helyzeteket is lefest, amelyek mindannyiunk számára ismerősek lehetnek. Az Én, anya és a cici egy szép, valósághű képekkel és szituációkkal illusztrált bájos lapozó, amit kemény lapos, strapabíró kivitelének köszönhetően az apróságok bármikor önállóan is kézbe vehetnek. Nézd csak!

Útravaló: A történet kiegészítéseként egy szakértői füzet is tartozik a könyvhöz, amely hasznos útmutatásokkal és személyes hangvételével próbál segíteni a szülőknek.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez az egyedülálló könyv a legkisebbeknek meséli el a szoptatás folyamatát a kezdetektől a végéig. Egy kedves mese róluk és egy igazán fontos életszakasz lezárásáról. A könyv céljától (mesés formában elfogadtatni, hogy vége a cicizésnek) teljesen független, hogy egészségügyi okokból, újbóli terhesség vagy kényelmetlenség miatt, fél éves, egy éves, vagy idősebb babádat szeretnéd leszoktatni. Mi “csak” egy mesekönyvet adunk, amit – ha készen áltok – olvasgathattok együtt, lapozgathatjátok, beszélgethettek róla.

Érdekelhet még a legjobb szobatisztaságra nevelő, az elalvás segítő mesekönyvekről vagy a dokis mesékről szólószóló összeállításunk is. Keresd fel a Volt bibi, nincs bibi: íme a legcukibb vigasztalós babakönyvek című írásunkat is!

Ajánljuk továbbá A legkisebbek kedvenc meséi-sorozatot is: Megvigasztallak, kismedvém!Szeretlek, kisegérkém, Jó éjszakát, kisnyuszi!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

93%
Nagyon jó

Hiánypótló mesekönyv, ami segíti az elválasztást a babának és anyának

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény