Dániel András: Kuflik és a furcsa árnyék

Újabb rekeszizomszaggató kötettel gyarapodott Dániel András népszerű kuflik-sorozata. A Kuflik és a furcsa árnyék két tavasz csalogató meséje ezúttal rendhagyó formájukban is megvillantja a kuflikat – mindjárt elmesélem, hogyan!

Kuflik és a furcsa árnyék

 

Szerző: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-757-6

Korosztály: 3-6

 

A téli felhők maradéka is elmasírozott, erőre kapott a nap, a levegőnek ázottföld-, frissfű- és némi vakondkakaillata volt. Itt a tavasz, nem vitás. A pattogó hetek szokásos lustálkodását ezúttal Valér morfondírozása törte meg. Eh, valami fura dolog történt az árnyékával! Akárhogy billegett, valahogy nem illett hozzá. Létezik, hogy egyes árnyékok odébbállnak, cserélődnek, vagy elkallódnak netán? Ahogy a kuflik eddig tudták, egy árnyék hűséges társ és jó barát: velük szalad, ugrál és pattog fel-alá. Persze, persze, ha jó vagy rossz kedve van, időnként megnyúlik vagy összemegy, de a formája mindig ugyanaz marad. De akkor mi magyarázza Fityirc árnyékfurcsulását? Nem látták értelmét, hogy tovább találgassanak, inkább felkerekedtek, hogy a zsibbadások és bizsergések szakértőjétől tanácsot kérjenek. De Doktor Furcsa rendelőjét zárva találták, csak egy közeli csomófán tollászkodó drótlábú hahárc elegyedett szóba velük…

A kuflik második kalandja egy napsütötte szerdára, a bújócskázás világnapjára esett. Ez nem ér! – dünnyögte panaszosan Zödön, akit a nagy teste miatt mindig olyan hamar megtaláltak. Tudtam, hogy ez lesz! – bosszankodott Valér, aki szerint meg túl alacsony a bújócskához, nem tud elrejtőzni a lombok között. Pedig Zödön szerint a kicsi fürgébb, és jobban elfér mindenhol. Ezzel szemben Valér a magasakat irigyli, hiszen mindent elérnek, és bármit meglátnak már messziről. Awww, de jó lenne, ha cserélhetnének! Hahó, hiszen az elhagyatott réten vagyunk: ennek itt semmi akadálya! Egy épp arra poroszkáó szőrteknőc elárulta nekik, hogy ehhez csak egy odavissza-gumót kell megcsócsálniuk. A sárga kérem szépen összemeneszti, a barna megnöveszti azt, aki eszik belőle. Igen, jól gondolod, az lesz az, amelyik olyan rút, büdös és penészes sajt színű levelei vannak. De mit számít az – broáf! – cserébe a kívánt hatásért! A két kufli erőt vett magán és voilá, csiribá, Zödön pici lett, Valér pedig óriás! A két alakváltó repdesett az örömtől, és mit volt mit tenni, az új felállást a többiek is elfogadták. Na de az új testhez, új kufliüreg és vadiúj név is dukál!

A kuflik és a furcsaárnyék két újabb vidám mesével, pazar rajzokkal és a sorozattól megszokott abszurd humorral várja a gyerekeket. Nézd meg a könyvet közelebbről is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ti tudnátok, mit kell tennetek, ha súlyos árnyékfurcsulásban szenvedtek? Fityirccel éppen ez történik, és először nem tudja, mihez kezdjen. Elég ijesztő lehet, ha az embernek megváltozik az árnyéka, nem? Persze Doktor Furcsa, a zsibbadások és bizsergések szakértője biztosan ért az árnyékokhoz is. Tőle kell hát tanácsot kérni! Zödön akkora, hogy a legnagyobb bokorból is kilóg bújócskázás közben. Valér viszont nem éri fel a felső ágakat, hogy rendesen elbújhasson. Legszívesebben méretet cserélnének! Gondolnátok, hogy az odavissza-gumóval ez nem is lehetetlen? Tartsatok ismét a kuflikkal, az elhagyatott réten mindig megoldódnak a gondok!

A kufik-sorozat bekerült a legjobb ovis mesekönyvsorozatok közé. A linkre kattintva kiderül miért, és melyik mesekönyvek kerültek még a toplistába! Olvasd el a A kuflik és a szélposta, a Kuflik a föld alatt,  A kuflik és a pofavágóverseny, a A kuflik és a máshogyoszkóp, valamint a Merre jártok, kuflik? című kötetekről írt ajánlónkat is!

Kuflik a legkisebbeknek is! Ismerd meg a Pofánka és szőrmöncök és a Fityirc és a felhők című vidám lapozókat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

90%
Nagyon jó

Újabb két remek történet a kuflik univerzumából.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény