Társasjáték: Maszat és az elveszett plüssök

Ugyan melyik apróság ne lenne oda a kis Maszat megejtő, vidám kalandjaiért? A Berg-Agócs szerzőpáros népszerű kisovis sorozata a gyerekpolcok elmaradhatatlan kedvence, minden kisgyerek szívívébe óhatatlanul belopja magát. Hiszen Maszat és barátai oly sok ismerős helyzetre találnak megoldást! Együtt játszhatunk velük doktorosat, vagy szerelhetünk, építhetünk nagyokat, sőt még a számolást is gyakorolhatjuk. De felszállhatunk repülőre, utazhattunk vonaton, tehetünk egy kört a menő űrhajónkon is. Mi több, újabban a kis barátnő, Sári kalandjaiba is becsatlakozhatunk. Most azonban, rendhagyó módon egy Maszat-társasjátékot szeretnénk bemutatni a gyerekeknek. Íme a legújabb kedvencünk, a Maszat és az elveszett plüssök – mókára fel!

Maszat és az elveszett plüssök

 

Játéktervező: Zubály Sándor

Szerző: Berg Judit meséje alapján

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 599-956-927-033-5

Korosztály: 3-7

 

A Maszat és az elveszett plüssök telitalálat a 4-7 éves gyerekeknek. De nemcsak mert ebben a játékban újra találkozhatnak kedvencükkel, hanem a játék tematikája – oh, azok a mindig elbujkáló plüssök! – miatt is egycsapásra szívükbe zárhatják a gyerekek.

A Berg Judit meséjére épülő társas alapsztorija az, hogy Maszat kirándulni indul, és természetesen az összes kis plüss barátját is magával viszi. Ott van a zöld malac, a medve, az elefánt és vele vannak a pingvinek is! A kalamajka akkor kezdődik, amikor Maszat uzsonnázni kezd, mert addig az összes plüss kimászik a hátizsákjából és persze jól el is tévednek. Merre lehetnek, vajon sikerül megtalálni őket? A feladat ugyanis nem más, hogy segítsünk a plüssöknek hazajutni még sötétedés előtt, különben Tigriske még elfoglalja a kosarukat! Ugye segítesz visszajutniuk?

A játék 24 memóriakártyát, 1 műanyaglapkába állítható tigrist és 5 elveszett plüssfigurát tartalmaz. A plüssöket haza kell vezetniük az úton, ehhez mind az 5 plüss, mind a 4 lapját meg kell a gyerekeknek találniuk. De ügyesnek kell lenniük, mert minden körrel Tigriske is egyre közelebb kerül a kosarukhoz. Vajon ő, vagy a plüssök érnek előbb oda?

A Maszat és az elveszett plüssök kétféle játékmódja – kisebbeknek és haladó – lehetővé teszi, hogy pici gyerekkel az egyszerűsített verziót, nagyobbakkal pedig a kicsit összetettebb alapjátékot játsszuk. Körülbelül 20 perc egy menet a kooperatív társasjátékkal, amelyben a siker záloga az együttműködés, a közös gondolkodás. Maximum 4 személy játszhat vele egyszerre, de akár egyedül is próbálgatható.

A Maszat és az elveszett plüssök egy nagyon szerethető, vidám és szórakoztató társasjáték. Bájos, könnyed és könnyen elsajátítható: egy csapásra az ötévesem kedvence lett. Praktikus: a játékot, kis méretének köszönhetően könnyen magunkkal vihetjük az utazásokra is.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Maszat kirándulni volt a közeli erdőben, és csak otthon vette észre, hogy a játékai kimásztak a hátizsákjából, amikor leült uzsonnázni. Biztosan eltévedtek! Vajon sikerül hazatalálniuk, vagy rájuk sötétedik a rengetegben? Segítsetek nekik visszajutni az otthonukba! Ha nem érnek haza időben, Tigriske még elfoglalja előlük a játékosdobozt!

Ismerkedj meg a Maszat a repülőn, a Maszat űrhajózik, valamint a Sári a Vadasparkban és a Sári születésnapja című kötetekkel.

Ajánljuk még: Berg Judit: Vilkó és Lile a nádasban, Vilkó és Lile a tóparton című mesekönyveket is. Kisebbeknek ajánljuk továbbá Agócs Írisz Masa és az eső, Mia nem álmos, valamint Tóbiás éhes című lapozóit is. 

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!