Legjobb lovas könyvek gyerekeknek – Fókuszban a sorozatok (2. rész)

A legnépszerűbb lovas gyerekkönyveket felsorakoztató írásunk második részében a sorozatoké lesz a főszerep. Izgalmas történetek, különleges barátságok, bájos pónik, csodás lovak és paripák várják itt a tizenéves korosztályt. Íme a legnépszerűbb lovas könyvek gyerekeknek – találd meg kedvenceidet!

A ló szeme mély óceán. Legtöbbeket elvakít, mit felszíne tükröz. Mélységének rejtett titkait csak az érti meg, aki lova lelkéhez már megtalálta az utat.

Lósuttogó Akadémia – Megsebzett bizalom

 

Szerző: Gina Mayer

Kiadó: Scolar KID (2020)

ISBN: 978-963-509-234-5

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kanada vad, tágas erdeiben áll egy fehér kastély: Snowfields. Ebben az internátusban képzik a világ legjobb lovasait, és itt gyógyítják a sérült lelkű lovakat. Zoe és Isabelle elválaszthatatlan barátnők. Valaki azonban mégis közéjük áll: Cyprian. Róla soha nem beszélnek, mert mindketten szerelmesek a zseniális lovasba. Amikor Isabelle-nek és Cypriannak együtt kell gondoskodnia egy lelkileg sérült lóról, Zoe egyre inkább kirekesztettnek érzi magát. Úgy érzi, attól a két embertől kapja a legnagyobb sebet, akik a legtöbbet jelentenek neki…

A póniklub riválisai – Lovas csillag

 

Szerző: Stacey Gregg

Kiadó: Digitanart Stúdió (2021)

ISBN: 978-615-571-621-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Újabb ármánykodások és drámák születnek az elit lovaglóiskola, a Blainford Akadémia előkelő világában, ahol a kapcsolatok is időről-időre átalakulnak. Georgie a lovaspólópályán is kipróbálja magát a brit bestseller Póniklub riválisai sorozat harmadik részében. Georgie Parker túlesett az első félévén a Blainford “Sztárakadémiáján”. De a díjugrató sikerei után vajon lovaspólóban is képes lesz kiemelkedni az osztálytársai közül?
És Kennedy Kirkwood továbbra is gondokat okoz neki? Mindez kiderül a blainfordi pletykákról, drámákról és lovas mulatságokról szóló sorozat legújabb részéből!

Póni születik – Pónibarátság 1.

 

Szerző: Victoria Eveleigh

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-415-948-3

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Katy születésnapja teljesen átlagos, egészen addig, amíg rá nem talál a különleges körülmények között született exmoor pónira, Karamellára. Kettejük sorsa innentől kezdve összefonódik. Katynek azonban mindezt titokban kell tartania, mivel családja egyre nehezebb anyagi helyzetben van, egy csikó felnevelése pedig sok időt és rengeteg pénzt igényel. Legalábbis a felnőttek szerint… Katy azonban tudja, hogy kitartó munkával és szeretettel bármit el lehet érni. Hogy meddig maradhat titokban egy póni nevelése, hogy miként lesz Karamella Katy legjobb barátja, és hogyan menti meg a Barton-tanyát a pusztulástól, azt megtudhatjátok a Pónibarátság első részéből.

Rozsdás – Tilly lovas történetei 15.

 

Szerző: Pippa Funnel

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-931-0

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Amikor Rozsdás megjelenik az Ezüstpatkó tanyán, Tilly ösztönösen megérzi, hogy a lónak különleges képességei vannak. Rövid időn belül szoros kapcsolat alakul ki a kedves póni és egy autista kisfiú között, aki rajong a lovakért, és mindent tud róluk, bár soha nem ült még nyeregben. Tilly biztos benne, hogy kettejük között életre szóló barátság szövődik.

A Tilly lovas történetei-sorozatból elérhetők még:

Charlotte 6. Tűzön vízen át

 

Szerző: Nele Neuhaus

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-783-5

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A nyári szünetnek vége – Charlotte vége megint lovagolhat Concorde-on! A Délnémet Bajnokságon ők ketten döntő szerepet játszanak csapatuk győzelmében, Charlotte öröme mégsem felhőtlen. Úgy tűnik, valaki nem pártolja a sikerét. A kislányt nyomasztja a küszöbönálló költözés az új lovardába, pedig hamarabb bekövetkezik, mint gondolták! Egy éjszakai viharban Charlotte szeretett lovardája lángra lobban, a lovak pánikba esnek, Charlottenak és barátnőjének, Katienek gyorsan kell cselekednie. Vajon sikerül-e megmenteniük és biztonságba helyezni az összes lovat?

 

Flóra és Fényes – PÓNITÁBOR NAPLÓK 4.

 

Szerző: Kelly McKain

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2016)

ISBN: 978-963-245-344-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Még csak most érkeztem a Póni táborba és máris minden tökéletes! Milyen szuper hetem lesz itt! Már alig várom, hogy mindent leírhassak ebbe a naplóba, amit Jody adott. Anyu és Apu mostanában csak a kisöcsémmel foglalkoznak és nem volt idejük elvinni lovagolni. Így mindent itt fogok bepótolni, ezalatt az egy hét alatt. Én aztán le sem fogok szállni a pacimról! Remélem találok itt néhány új barátnőt! Biztos jól ki fogunk jönni egymással.

 

Kattints tovább! További 15+1 lovas gyerekkönyvet találsz ebben a bejegyzésünkben!

Böngészd át a legjobb unikornisos gyerekkönyvekről szóló írásunkat is! Unikornisos foglalkoztatókat ebben a cikkünkben találsz.

TIPP: Paul Moran: Hová bújtak az unikornisok?

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!