Kisiskolás könyvújdonságok – Fókuszban az ismeretterjesztők (3. rész)

Kisiskolás könyvválogatásunk harmadik részében az ismeretterjesztőké a főszerep. Összeállításunkba az színes érdekességeken túl a tudomány számtalan területéről – matematika, természetrajz, földrajz, történelem – válogattunk izgalmas olvasmányokat, de mesék, színes albumok, sőt inspiráló önéletrajzi újdonságok is bemutatkoznak a cikkben. Kellemes böngészést!

20 rendkívüli feltaláló, aki megváltoztatta a világot

 

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-956-3

Korosztály: 6-12

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon miért dönt úgy valaki, hogy egész életét egyetlen találmánynak szenteli? Ez a késztetés minden bizonnyal belülről jön, a többi ember szeretetéből és elhivatottságból fakad, legyen szó akár egy gyógyszerről, közlekedésről, világításról vagy éppen az internetről. Ez a könyv húsz kivételes ember történetét mutatja be, akik felfedezéseikkel vagy újításaikkal maradandó értéket hoztak létre.

Várható megjelenés: 2021. május 19. A rendkívüli történetek sorozatban már megjelent: 20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot

Ajánljuk továbbá a magyar hírességek életútját bemutató könyvsorozatot is: Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot, Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni, Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene, Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett,Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott, Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt

Valódi példaképek – Inspiráló történetek küzdelemről és kitartásról

 

Szerző: Kádár Annamária

Illusztrátor: Rajnai Rebeka

Kiadó: Kulcslyuk Kiadó (2021)

ISBN: 978-615-593-251-9

Korosztály: 6-12

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Dolgozószobám könyvespolcán hosszú évek óta van egy fénykép: az összenőtt szemöldökű, színes mexikói viseletben pompázó ikonikus festőnőt, Frida Kahlót ábrázolja. Én magam soha nem akartam festőművész lenni, de olyan emberré akartam válni, mint amilyen ő volt. Mert egy követendő példakép a teljes életével kínál mintát. “Viva la Vida! Éljen az élet! Merj élni, meghalni bárki tud!” – mondja Frida. Ezek a mondatok ma is életfilozófiám részei. A példaképem bennem él: erőt és hitet tudok meríteni a közelségéből.
Egy jó példa erőt ad, pozitív életszemléletet közvetít, előre visz, és segít felismerni azt, amiben igazán jók lehetünk. A példaképeket nem lemásolni kell, hanem ihletet meríteni belőlük. Ők a saját magunk választotta út bejárásához és az elénk gördülő akadályok leküzdéséhez nyújtanak számunkra mintát és támaszt. Beavatnak minket az élet titkaiba, hiteles történetükkel segítenek eligazodni abban, hogy mi helyes, és mi helytelen, mi visz eredményre, és mi vezet kudarchoz. Ha gyerekként, serdülőként, majd felnőttként megkapjuk a kellő inspirációt, akkor az életben már önállóan is tudunk boldogulni, fejlődni.
Azt tapasztalom, hogy ma mind a gyerekek, mind a felnőttek rettenetesen ki vannak éhezve a hiteles kortárs példaképekre. Olyan embereket szeretnének maguk körül látni, akiket elért eredményeikért és belső tartásukért egyaránt becsülhetnek. Hétköznapi mesehősöket, akik a saját életük példájával mutatják meg, hogyan érdemes élni. Ez adta az ötletet ehhez a könyvhöz, melyben 13 kortárs magyar példakép – Al Ghaoui Hesna, Barabási-Albert László, Borbély Alexandra, Böjte Csaba, Halácsy Péter, Jentetics Kinga, L. Ritók Nóra, Máté Bence, Michelisz Norbert, Polgár Judit, Roska Botond, Ürge-Vorsatz Diána és Vecsei H. Miklós – történetét dolgoztam fel mesei formában. A könyv szereplői interjúkban szolgáltattak anyagot ezekhez a mesékhez, amelyekből megtudjuk, hogy miként jutottak el addig, ahol ma tartanak, milyen harcokat kellett megvívniuk a külső és belső sárkányokkal, honnan merítenek erőt a nehézségek legyőzéséhez, és milyen értékek szerint élnek. A meséket felső tagozatos iskolásoknak, kiskamaszoknak, kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt ajánlom. Mert példaképekre mindannyiunknak szükségünk van!

Ajánljuk továbbá az Elene Favilli – Francesca Cavallo szerzőpáros Esti mesék lázadó lányoknak című kötetét is.

Sandwich grófja és a nápolyi pizza – Kedvenc ételeink története

 

Szerző: Kalas Györgyi

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-756-9

Korosztály: 7-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika. Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted! Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

Böngészd át a legjobb gastro gyerekkönyvekről szóló írásunkat is! Ismerkedj meg Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője című kötettel!

Király! – A magyar uralkodók véresen komoly históriája

 

Szerző: Benedek Szabolcs

Illusztrátor: Lakatos István

Kiadó: Helikon Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-479-617-6

Korosztály: 7-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Pofára estek. III. András a vártnál keményebb csávónak bizonyult. Világot látott, művelt és eszes srác lévén tudta, hogyan kell egy királynak cselekednie. Sorra adta ki azokat a törvényeket, amelyek az oligarchák hatalmának letörésére szolgáltak. Az ellenük való küzdelemben az egyházra támaszkodott. Közben fényes, nyugati mintájú királyi udvart tartott, ahonnan a kunok ki lettek paterolva. Egymást követték a lovagi tornák, a díszlakomák, a pompás események. Zászlók, fanfárok, trubadúrok, csillogó lovagi vért. Szurkolók, konfetti, pénztárszalag, ollé, ollé. Minden, ami kell.”

Az egyiket megvakították, a másik ellen a saját apja viselt háborút, a harmadikat a felesége nyaggatta, hogy szerezzen már egy nyamvadt koronát, a negyedik a férje helyett is hordta a nadrágot, amíg amaz titkos gyűlésekre járt. Volt köztük alacsony és magas, okos és buta, jó fej és tökfej, tökös magyar és nyápic külföldi – s persze nyápic magyar és tökös külföldi is. Emberek voltak – bár néha túlságosan is, olykor pedig tán nem eléggé. Esendőek, mint mi mindannyian. Bizonyára ők is egy csomó hülyeséget kiposztoltak volna magukról, ha lett volna rá lehetőségük. Hogy milyenek is voltak ők ötvenketten, Magyarország uralkodói, ezt szeretné nektek megmutatni ez a kis könyv.
A kötethez Lakatos István készített rajzokat.

Ajánljuk továbbá Lőrinc László 25 szelfi az Árpád-korból és a 25 szelfi a török korból című kötetét, valamint Frank Schwinger: Odin és bandája című ifjúsági könyve a viking mitológia alakjairól. Ismerkedj meg Albert Barillé: Egyszer volt… – Az emberiség történetének képes enciklopédiája című kötettel is!

Mit rejt az emberi test?

 

Szerző: Aina Bestard

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-026-2

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon hány apró sejt alkotja az emberi testet? Első pillantásra csak a külső látható. A színes varázslencséken keresztül nézve viszont lenyűgöző részletek tárulnak fel, és megelevenedik ez a csodálatos, összetett gépezet, a testünk.

A Mit rejt az emberi test? című kötetet ide kattintva bővebben is megismerheted.

A tudás enciklopédiája – Emberi test – A lenyűgöző emberi test, ahogy még sosem láttad

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-072-9

Korosztály: 8+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Számítógép által generált valósághű képek lélegzetelállító részletességgel nagyítják fel az emberi test fantasztikus részleteit. Utazz az emberi test belsejébe, hogy megismerd a felépítését és a működését! Fedezd fel a bőr alatt zajló, elképesztő folyamatokat, az életmentő reflexektől kezdve a sejtek felépítéséig! Tudd meg, miért olyan fontos a verejtékezés, hol tárolódnak az emlékek az agyban, és miért vörös színű a vér!

Érdekelhet továbbá az Egyszer volt… Az emberi test titkainak enciklopédiája című ismeretterjesztő album is.

Az univerzum, a tehenek meg minden – fontos kérdések, egyszerű válaszok

 

Szerző: Gemma Elwin Harris

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-755-2

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Veled is elő szokott fordulni, hogy a legizgalmasabb kérdéseidre sem az anyukád, sem az apukád nem tud válaszolni? Milyen jól jönne ilyenkor egy mindentudó zsebszakértő, aki a nehéz kérdésekre egyszerű magyarázatokkal szolgál! Gemma Elwin Harris több ezer általános iskolás gyerektől gyűjtött össze kérdéseket. A legérdekesebbeket, legviccesebbeket, legfilozofikusabbakat továbbította a témák legnagyobb szakértőinek, akik fáradságot nem kímélve írták meg humoros és könnyen érthető válaszaikat.
Szóval ha legközelebb felmerül a vacsoraasztalnál a kérdés, hogy miért alszunk éjszaka, hogyan keletkeznek a villámok, ehetőek-e a kukacok, csak vegyétek elő ezt a könyvet, és keressétek ki belőle David Attenborough, Michael Rosen vagy Bear Grylls (és még sok-sok kiváló tudós és újságíró) válaszát. Talán meg is jegyeztek pár érdekes tényt – például hogy el tud-e repülni a tehén az űrbe egy metánmeghajtású rakétával.

Ajánljuk továbbá Steve Martin: Hogyan működnek a gépek?, valamint Libby Deutsch: Hogyan működik a világ? – A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig című könyvet is.

A számok univerzuma

 

Szerző: Emily Hawkins

Illusztrátor: Daniel Frost

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-437-617-0

Korosztály: 6-12

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A számok univerzuma játékosan tárja fel előttünk a matematika titokzatos világát. Miközben az Infinity űrhajó legénységével kalandozunk a világűrben, és idegen fajokkal harcolunk, a matematika számos területét ismerhetjük meg az alapműveletektől kezdve a számsorozatokon és mértani alakzatokon keresztül az olyan mindennapi problémákig mint a mértékegységek használata vagy a valószínűségszámítás. Túl azon, hogy matematikára az élet minden területén szükség van, ez a legkiválóbb játszótér az elme számára – segít alaposan felpörgetni és edzésben tartani az agysejteket. Csatlakozz hát te is ehhez az intergalaktikus kalandhoz! Készen állsz? Akkor öveket becsatolni! Kilövés!

Zénón figyelmeztetése – Feladatok a matematika történetéből

 

Szerző: Róka Sándor

Kiadó: Typotex Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-493-110-2

Korosztály: 10-18

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Föld nagysága, a nagy Fermat-sejtés, a gráfelmélet születése, az éles eszű Dido és a kör négyszögesítése – jobbnál jobb témák a könyvből, amelyből világosan kiderül, hogy a matematika nem szabálygyűjtemény, hanem a gondolkodás iskolája. A szerző hosszú időn keresztül tartott matematikatörténeti előadásokat, amelyeken a kétezer éven át megoldatlan talányoktól kezdve az Erdős Pál-féle Happy End-problémáig számtalan örökzöld kérdésről szó esett. A kötet 10-18 évesek (és tanáraik) számára készített összeállítás, amely nemcsak a feladatokat és megoldásaikat tartalmazza, de a legendás problémák történeti hátterével is megismerteti az olvasót.

Rovarok, pókok, csigák – A gerinctelenek bámulatos birodalma

 

Szerző: Jess French

Illusztrátor: Claire McElfotrick

Kiadó: HVG Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-565-056-9

Korosztály: 6-12

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tarts velünk a rovarok, pókok, csigák bámulatos birodalmába, ahol fénylő szentjánosbogarak kísérnek utadon! Tudd meg, melyik ízeltlábú él több ezer testvérével közös háztartásban, figyeld meg, ahogy a báb – mintegy varázsütésre – színes lepkévé változik, derítsd ki, miért olyan fontosak a rovarok és rokonaik bolygónk jövője szempontjából! Egy biztos, ezután másképp tekintesz majd a természet apró élőlényeire.

A szerzőtől ajánljuk még: Micsoda pazarlás!, A medve-mentőakció

Ilyen az élet! – Nyomozás környezetünk élőlényei után


Szerző: Mike Barfield

Illusztrátor: Lauren Humphrey

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-281-9

Korosztály: 6-12

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“A Földön az élet mindenhol jelen van, az óceánok mélyétől a legmagasabb hegycsúcsokig. A sivatagok, folyók, mezők és erdők telis-tele vannak élőlényekkel, sőt még a közvetlen közeledben, otthon is rájuk bukkanhatsz. A mikrobáktól a majmokig, a tőzegmoháktól a tanárokig – az élőlények hihetetlenül sokfélék lehetnek. Több is olyan apró, hogy szabad szemmel nem látható, némelyiket pedig csak egy szafarin vagy a tévében veheted szemügyre. Sokan azonban boldogan rejtőzködnek körülöttünk.
Ez a könyv útmutató a teljes földi élővilághoz. Rágcsáló barátaim, Pati és Sapi segítségével a legkülönösebb élőlényeket is feltérképezzük…”
Az élőlényeket rendszerező kötet kicsiknek és nagyoknak is érdekes és szórakoztató olvasmány, egyben remek kiegészítője az általános iskolai tananyagnak. Sorra veszi a nagy állatcsoportokat, és ismerteti főbb jellemzőiket, továbbá bemutatja, milyen életjelenségek figyelhetők meg az élőlényeken, hogyan keletkezhetett az élet a Földön, milyen sejtek építik fel az élőlényeket. Látványos, ugyanakkor otthon is elvégezhető pofonegyszerű kísérleteket is tartalmaz. Az állatvilág felfedezésének történetét vicces képregények formájában ismerteti. A kötet a szerzőpáros korábban megjelent, Nyomozás a kémiai elemek után című kiadványa “testvérének” tekinthető.

Érdekelhet még: Charlotte Guillain: Fejem felett az égbolt, Charlotte Guillain: Talpam alatt a föld.

Világgá ment nyár

 

Szerző: Kányádi Sándor

Illusztrátor: Bogdán Viki

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-781-4

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Meddig ér a rigófütty? Miért némák a tulipánok? Hová ballag a folyó? Miért hápog a réce? Kányádi Sándor gondoskodik róla, hogy a kérdések belebújjanak a fejünkbe, és a válaszokat a környezetünkben is felismerjük. Mert valóságos környezetismeret-órát tart, csak kötetlenül, a maga “gyere velem, mesélek neked” módján. A kötet meséiből és verseiből az évszakok fonalára fűzve, a természet lényeire, jelenségeire figyelve készült a válogatásunk, elsősorban 6-8 éves kisgyerekek számára. A szövegek felolvasásra és az olvasni tanulók szárnypróbálgatásaira egyaránt alkalmasak. Az ismeretlen vagy szokatlan kifejezéseket olvasóbarát jegyzetekkel magyarázzuk meg a gyerekeknek.

Érdekelhet még: Érdekelhet még Pedro Alcalde: Az állatvilág zenészei és Quim Tomás: Az állatviág utazói   Ajánljuk továbbá Caz Buckingham – Andrea Pinnington: Fedezd fel a környezeted! 

Mesélő folyók – Tájak, mítoszok, történetek öt legendás folyam mentén

 

Szerző: Timothy Knapman

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-021-7

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Utazzunk végig együtt öt lenyűgöző folyón, hallgassuk meg, mit mesélnek történelemről, legendákról, izgalmas valódi vagy mesebeli állatokról! Míg a Jangce sárkányokról és delfinekről susog, a Rajna habjai kastélyokról, ellenséges germán törzsekről és Frankenstein váráról regélnek. Fedezzük fel a Nílus menti piramisokat és ősi templomokat, kutassunk elveszett városok és kincsek után az Amazonas mentén! Kövessük a Mississippit, és ismerjük meg történeteit hajdanvolt csatákról és az egykor ott élt dinoszauruszokról! A kihajtható lapok részletgazdag rajzai végigvezetnek a folyók teljes hosszán, a forrásvidéktől a deltáig. Keljünk útra, és legyünk részesei a folyami krónikáknak.

Megjelenés: 2021. május 23., ajánljuk még: Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Ezt nem hiszem el! Trutyitudomány – A nyáltól a szlájmig, a ragasztótól a pókselyemig

 

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-076-7

Korosztály: 8+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudtad, hogy az ökörbéka akár 20 000 petét is lerak kocsonyaszerű tömegben, hogy a tengeriuborka pillanatok alatt újranöveszti elvesztett szerveit, és hogy a pókok által termelt selyemfonal erősebb minden természetes vagy mesterséges rostnál? Csigák nyálkaösvénye, nyújtható játékszlájm tapadós váladék az orrunkban vagy óriási zsírhegy – trutyi mindenfelé található. Lehet ragacsos, csúszós vagy darabos, de mindenképpen érdekes anyag. Fedezd fel elképesztő változatait, és a mögöttük rejlő tudományos magyarázatokat!

A sorozatból ajánljuk még: Ezt nem hiszem el! Kakatények, Ezt nem hiszem el! Állatok

Ajánljuk továbbá Clive Gifford: Hű, de büdi! valamint Isabel López: 103 kísérlet című ismeretterjesztő köteteket is.

Az állatvilág csodái – 120 kérdés az állatokról

 

Szerzők: Ernszt Anna, Szabó Zsolt, Zsolnai Virág

Kiadó: Pannon-Literatúra Kft. (2021)

ISBN: 978-963-459-338-6

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az állatok világa hihetetlen csodákat rejt. Egyes élőlények képesek megváltoztatni a színüket, visszanöveszteni elveszett végtagjukat vagy épp elektromos áramot termelni testükben, hogy csak néhányat említsünk. Könyvünk látványos oldalain az állatvilág különleges képviselői szerepelnek: a legnagyobbak, a leggyorsabbak, a legveszedelmesebbek, vagy épp a legkisebbek és a legbékésebb természetűek. A lepkétől a nagymacskáig széles palettán mozogva válogattunk a legérdekesebb állatok és tulajdonságaik között.

Felhővadász és egyéb érdekes foglalkozások a jövőből

 

Szerzők: Sofia Rossi, Carlo Canepa

Illusztrátor: Luca Poli

Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2021)

ISBN: 978-615-575-586-6

Korosztály: 6-12

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A gyerekek többé nem arról álmodoznak, hogy focisták, balerinák vagy filmsztárok legyenek. Ebből a könyvből a jövő foglalkozásainak titkát ismerheted meg te is. Megmentheti-e a műanyaghalász az óceánokat a szeméttől? Kivághatja-e a beteg géneket a DNS-szabó? Segíthet-e a környezet-divattervező megőrizni a természetet? Hogyan azonosítja az ismeretlen vírusokat a vírusnyomozó? A jövő érdekes, mindeddig nem létező foglalkozásainak bemutatásával ez a gazdagon illusztrált könyv szórakoztatva vezet be a legújabb fejlesztésekbe és kutatási eredményekbe is. Ne habozz hát, inkább lapozz! Utazz velünk a jövőbe a fizika, biológia, gazdaság és ökológia tudósainak segítségével!

Fogj egy cápát! és más tengeri élőlények

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-437-832-7

Korosztály: 6-10

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Valaki nyitva hagyta az ajtót egy másik dimenzióba, ahol káosz uralkodik az időben… és mielőtt bárki észrevette volna, prehisztorikus tengeri őslények hordája jutott át rajta! A legveszélyesebb és legmenőbb lények most ebben a könyvben bujkálnak, veszélyt jelentve mindannyiunkra – de te megállíthatod őket!
Tudj meg mindent ezekről az őslényekről, tanulmányozd a nyomaikat, kutasd fel az élőhelyüket, és ha készen állsz, kapcsold le a lámpát! Nem rejtőzhetnek el előled, hiszen világítanak a sötétben!

A sorozat újdonsága még: Fogj egy dinoszauruszt! és más őslények

Ajánljuk még: Derek Harvey: Szupercápák – és más mélytengeri élőlények

Sötétben világító dinoszaurusz-csontvázak és más őslények

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-437-833-4

Korosztály: 6-12

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Elég jól ismered a kedvenc dinoszauruszaidat? Tudod, mire való a Triceratops nyakán lévő fodor? És azt, hogy hogyan vadásznak a Velociraptorok? Válj a dínók szakértőjévé az izgalmas tényekkel és sötétben világító dinoszaurusz-csontvázakkal teli oldalaknak köszönhetően!

Böngészd át. a legjobb dinoszauruszos gyerekkönyvekről és újdonságokról szóló írásunkat is!

Fedezd fel! Vikingek

 

Kiadó: Lingea Kft. (2021)

ISBN: 978-963-505-072-7

Korosztály: 6-12

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Fedezd fel! könyv tele van érdekességekkel minden kis kíváncsi olvasó számára. Találnak benne meglepő tényeket, érdekességeket a vikingek életéről. Megtudhatja, hogyan éltek a viking gyerekek és felnőttek, miben hittek, hogyan szórakoztak, hogyan harcoltak és milyen felfedező utakra jártak. Mindezt érdekes képek és térképek egészítik ki. A könyv tartalmaz egy témához illő játékot is. Elő a figurákkal és a kockával, máris mehet a játszma! Fedezzék fel a vikingek lenyűgöző világát! Felfedezhetik, hogy a vikingek sikeres kereskedők, felfedezők, kézművesek és mesemondók is voltak. A könyv meglepő tényeket és érdekességeket is tartalmaz. Tudta például, hogy a vikingek kereskedelmi útjaik során eljutottak Németországba, Oroszországba vagy Arábiába is? Ha a hajóikkal nem tudták folytatni útjukat a folyókon, egyszerűen megfogták és cipelték őket tovább.A könyv tartalmaz egy témához illő játékot is. Elő a figurákkal és a kockával, máris mehet a játszma!

A sorozat további kötetei: Várak, Nagymacskák, Klímaváltozás

1000 veszély a dzsungelben

 

Szerzők: Fabian Lenk

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-315-1

Korosztály: 8+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A brazíliai esőerdőben felvert sátortáborban sokféle kaland vár rád: vadállatok, tajtékzó folyók és az eldugott falvak titokzatos lakói. Az itt élők Manoáról mesélnek, az egykori inkák legendás városáról, ahol a szájhagyomány szerint hatalmas kincsek rejlenek. Van elég bátorságod, hogy felkutasd az arany városát?

A sorozat újdonsága még: A konzol 1000 veszélye

További ismeretterjesztő gyerekkönyveket találsz még ebben és ebben az összeállításunkban is.

Folytasd a böngészést további kisiskolás könyvújdonságokkal ezen és ezen a linken! A 6-10 éves korosztálynak ebben és ebben a bejegyzésünkben is találsz izgalmas olvasnivalót.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató