Güntner Jakobs: Álmodik az állatkert

Emlékszel, hogyan suvickolta a fogsorokat Dr. Száj Lehel és Menta Márton amikor meghirdették A nagy állatkerti fogmosást? Milyen találékonyan, de pláne mókásan is oldották meg Nyakas Erzsi zsiráf-asszonyság, Sörényessy Leó, az oroszlán, Ormányháti Tóni, az elefánt, Hangyás Tibi, a hangyász, na meg Vicsor Vili, a nagy fehér cápa szájhigiénés problémáját? Jó hírünk van: itt a folytatás! Güntner Jacobs legújabb mesekönyvében Márton ezúttal álomhozó állatkerti feladatokkal találja szemben magát. Rekeszizmokat ellazítani, dőlj hátra, kezeket fel: itt az újabb bohókás história, az Álmodik az állatkert! 

Álmodik az állatkert

 

Szerző: Güntner Jakobs

Illusztrátor: Sophie Schoenwald

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-923-5

Korosztály: 3-6

 

 

Beesteledett. Elérkezett a szundiszolgálat ideje. Jó éjszakát, kedves Mártonom! búcsúzott el doktor Száy Lehel, sünfáradt barátjától. Menta Márton már épp el is szenderült volna, amikor különös hangra lett figyelmes. Mivel az igazgató máris békésen hortyogott, Márton járt a dolog végére. Háhá, a fókáktól jött a zaj! Nem hitt a szemének: a medencéjükben egy periszkóp kandikált ki és masírozott fel-alá a vízben. De aggodalomra semmi ok, csak Antal, az elefánt ormánya az a pásztázó szerkezet. Miközben álmában kóricált, belezuhant a medencébe, de sebaj, a sündisznónak máris támadt egy remek ötlete! Így ni! Apropó, te hogyan oldanád meg? Dolga végeztével Márton sünelefántfóka fáradtan indult vissza az ágyába. De ajjajjaj, mi ez a nyöszörgés már megint?

Ój, de áradt, ój, de áradt agyok, még a elvem is elaluszkált ár – siránkozott a bajsza alatt Edgár, a sörényes hangyász.

Vajon miért nem tud álomra szenderülni Edgár, a hullafáradt sörényes hangyász? Na és mi lehet Márton álmatlanság elleni módszere, és hogy jönnek ehhez a szurikáták?

Azt gondolnánk, hogy a sünelefántfókahangyászszurikátafáradt sünlegény most már biztosan nyugovóra térhet, de koránt sem volt még vége a teendőknek. Alig ért a párnájához a feje – A hooooooooooold, a hoooooooood. De gyönyörűségesen fénylik a szépséges hoooooooooold – a farkaskölyök szívbemarkoló süvöltésére riadt fel. Hm, létezik praktika a fényes holdfény ellen? Menta Márton ezt is megoldja okosba, ahhoz kétség sem férhet. 

De láss csodát, a lusta Lajhár Józsit meg szét veti a tettvágy ezen az éjszakán! Aham, akkor ezt a fölös energiát hasznos dolgokra is fordíthatná nemdebár… Vajon hogyan aránylik a takarítás gondolatához a lajhár álmossági hajlandóság? 

De a sünelefántfókahangyászszurikátafarkaslajhárfáradt Márton számára ez az éjszaka maga volt a véget nem érő szundi-kihívás. Hol egy álmos oroszlán, hol egy mackókölyök, hol egy denevérlány szorult segítségre. Az immár sünelefántfókahangyászszurikátafarkaslajhároroszlángyöngybagolymedvebocsdenevérfáradt sündisznó istápolt még ezen az éjszakán gorillát, gnúnt, pingvint, zebrát, cápát… 

Hah, végre-valahára békésen Álmodik az állatkert, irány az ágy! Márton elégedetten hajtotta le a fejét párnájára, indulhat a megérdemelt szundítás… Ki az ágyból, hétalvó!!!

Az Álmodik az állatkert vidám történettel, bájos humorral és pazar illusztrációval várja az óvodáskorú gyerekeket. 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az állatkertre leszáll az este, itt az ideje, hogy mindenki lefeküdjön. Menta Márton, a sündisznó is kényelmesen bevackolja magát az ágyába. De ekkor valami különös zajt hall. Mi lehet az? Ásítozva kibotorkál a szobából – és hirtelen rengeteg munka szakad a nyakába. Kimenti az alvajáró elefántot a fókák medencéjéből, álomitalt kever a kis medvebocsnak, és szentjánosbogarakat fog a rémülettől reszkető denevérlánynak. Végre ő is lefeküdhet. De addigra felkel a nap, és doktor Száy Lehelben, az állatkert igazgatójában buzog a tettvágy…

A szerzőtől már megjelent: A nagy állatkerti fogmosás

TIPP: Olvasd el az elalvást segítő mesékről szóló írásunkat is!

Érdekelhetnek még a LEGO – Esti mesék, a Pásztohy Panka: Jó éjszakát, Pitypang!Katja Reider: Jó éjszakát, kisnyuszi (A legkisebbek kedvenc meséi), Joshua George: Jó éjt, maci! című mesekönyvek is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

90%
Nagyon jó

Vidám történet, bájos humor, pazar illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény