Frank Schwinger: Odin és bandája

Viking mitológia újratöltve

Immár három pazar kötettel büszkélkedhet Frank Schwieger rendhagyó történelmi sorozata. Az Odin és bandája ezúttal a skandináv mitológia nagyjaival és válogatott hőstetteikkel ismerteti meg a gyerekeket. Ütős történetek a legfrankóbb és legtökkelütöttebb viking ászok, új köntösben. Mítoszok, legendák, nagy és kevésbé hősies tettek menő kamasznyelvezettel. Menci, ugye? Ismerkedj meg velük első kézből, Odin és bandája elmeséléséből!

Odin és bandája – Viking mitológia újratöltve

 

Szerző: Frank Schweiger

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-655-2

Korosztály: 8+

 

 

 

A könyvben 14 skandináv mitológia alak mutatkozik be, Odin, Thor, Loki és társaik mellett a kevésbe ismert legendákkal is megismerkedhetnek a gyerekek. A sorozat korábbi kötetekhez hasonlóan most is azzal indul a könyv, hogy Odin, Asgard uralkodója mérgelődik, hogy az utókor nem ismeri már őt és halhatatlan társait kellőképpen, depláne bravúros, bátor tetteiket.

Tudod, mi az igazán gáz? Nem, nem a matek egyes. És nem is egy lábtörés vagy egy cuppanós puszi Éva nénitől. Hanem, ha elfelejtenek, ha senkinek még csak az eszébe sem jutsz, és nem hisznek benned. Na, az a gáz!

Összehív egy meetinget, ahol parancsba adja, hogy készítsen mindenki magáról egy tablót, ahol elmondhatják kik ők, és bemutathatják legnagyobb hőstetteiket – jókat, de azokat is, amiket alapból nem tűznének a dicsőségtáblára – hadd okuljon az utókor belőle. A tablók egy könyvbe kerültek, a könyvet pedig most már bárki elolvashatja és megismerhetik a mitikus hősöket. Szupi!

A fejezetek a hősök profiljával kezdődnek. Ramona Wultschner bravúrosan humoros rajzai nagyszerűen formálják meg a karaktereket. A nyitókép egész alakos illusztrációja után, egy dupla oldalas portré is dukál minden istenségnek, itt összegezik a legjellemzőbb paramétereket. Ezután következnek a válogatott hőstettek, amit maguk a főszereplők mesélnek el – rengeteg humorral, és nem kis önbizalommal fűszerezve.

Oké. A többiek azt mondják, kezdjem én, ha már az én ötletem volt az egész. Különben is, én vagyok a főnök, sztorim akad bőven, szóval hajrá, hadd szóljon.

És hogy kikre számíthatunk a könyvben? Odin elmeséli, hogyan teremtette meg a világot, és hogy (naná hogy) Asgard a kedvenc helye. Elmondja, hogyan veszítette el a szemét, és hogy a hét melyik napját viseli a neve. Aztán ott van az alakváltó Loki, a rafkós félisten története, aki mit tudjuk, cselszövésből és átverésből jeles. Vajon miért ugratja folyton Thort, a tökfejű mennydörgésistent? Köztudott, hogy Thor legjobban híres kalapácsával, a mjölnirrel szeret óriásokra vadászni, de megőrül, ha unatkoznia kell. Soroljam még?

Valóban, a népszerű sztorik mellett a kevésbé ismert legendákban is elmerülhetünk Frank Schwieger könyvében. Bemutatkozik többek között Sigurd a sárkányölő és Tyr, a félkezű hadisten is, sőt a gyengébbik nem hősnői is képviseltetik magukat, például Frigg, az istenek királynője, Freyja a szerelemistennő, Idun, az örök fiatalság istennője vagy Thora a sárkánygyíkhercegnő személyében. Neked melyik viking mítosz a kedvenced?

Viking mitológia újratöltve, kultikus hősök, legendás mítoszok, halhatatlan tettek. Észak mondavilága menőkről, menőknek. Az Odin és bandája sok-sok humorral, derűs pillanatokkal és izgalmas tudásanyaggal várja a gyerekeket. Olvasmányos, tartalmas, letehetetlen.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ütős történetek a legrafkósabb és legtökkelütöttebb viking ászokról! Szereted Thor, a szuperhős, Erik, a viking vagy épp Hablaty és Fogatlan történeteit? Itt az idő, hogy megismerj még több viking mítoszt, istent és hőst! Tudod-e, hogyan lopták el Thor, a tökfejű mennydörgésisten legendás kalapácsát? És ki lehet Hel, a depis szörnylány? Vajon miért van sárkány a viking hajók elején? Ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ez a könyv neked szól! A viking mitológia legvadabb mondái vadiúj csomagolásban. Mítoszok első kézből – Odin, az ász nagyfőnök isteni parancsára!

A sorozatból még elérhető: Cézár és bandája, Zeusz és bandája

Ismerkedj meg Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból, Lőrinc László: 25 szelfi a török korbólcímű kötetekkel is! Ajánljuk továbbá: Albert Barillé: Egyszer volt… – Az emberiség történetének képes enciklopédiája

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

90%
Nagyon jó

Viking hősök új köntösben: humoros, tartalmas, olvasmányos kamaszkötet a viking mitológia javából.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény