Nyúl Péter, Virágtündérek, Malac és Liba: megérkeztek a Manó Könyvek tavaszi újdonságai

Itt a tavasz, nem csak odakint, de Tóth Krisztina Malac és Liba-sorozatának legújabb kötetében is, amelyben hőseink húsvéti tojást festenek, sőt, Liba még szerelmes is lesz. A Virágtündérek sem tétlenkednek, ezúttal Nadin, a feketenadálytő-tündér szorgoskodik a réteken Mechler Anna új könyvében. A piciket Nyúl Péter-lapozgató, ovisokat Tony Wolf hercegnős meséi és Erwin Moser kedves történetei várják, a kutyarajongó kisiskolások pedig Megan Rix újabb izgalmas regényében merülhetnek el. Íme a Manó Könyvek tavaszi újdonságai: találd meg kedvencedet!

Fogjunk verebet! – Malac és Liba 4.

Szerző: Tóth Krisztina

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-945-7

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Szerinted szerethet egy liba egy verebet?” – teszi fel a kérdést Liba, miután sikerült olyan frappánsan megoldaniuk a húsvéti tojás-problémát Malaccal, hogy egy nyúl sem csinálhatta volna jobban. Az, hogy Liba szerelme viszonzásra talál-e, kiderül a mese végére. Egy biztos: szem nem marad szárazon, a nevetőizmok pedig nyugalmi állapotban Malac és Liba két legújabb történeteit olvasva. Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba. Malac és Liba további kalandjai: Legyünk barátok! Csavarogjunk együtt! Gatyát fel!

A sorozatban már megjelent: Malac és Liba 1. – legyünk barátok!, Malac és Liba 2. – Csavarogjunk együtt!, Malac és Liba 3. Gatyát fel!

Nyúl Péter – Első lapozóim

 

Szerző: Beatrix Potter

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-909-9

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Négy kis lapozó Nyúl Péter és barátaiból jól ismert illusztrációkkal a legkisebbeknek. Színek, számok, állatok és ellentétek.

Disney Baby – Aludj el, Kicsim!

 

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-959-4

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sosem lehet elég korán kezdeni az esti mesélést! Legyen ez az esti rutin része már a legkisebbeknél is. A kedves Disney-hősök is aludni készülődnek, és jó éjszakát kívánnak!

Böngészd át a legjobb elalvást segítő mesekönyvek listáját is! Ajánljuk továbbá: Joshua George: Jó éjt, maci!Pásztohy Panka: Jó éjszakát, Pitypang!Katja Reider: Jó éjszakát, kisnyuszi

Tudod, mit csinál? 7. – Az állatgondozó

 

Szerző: Ralf Butschkow

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-938-9

Korosztály: 3-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kriszta állatgondozó az állatkertben. Ma megmutatja Tominak az állatkertet, és elmeséli neki, mi mindent kell ott csinálni. Ki mosdatja meg az elefántokat? Ki főz az állatoknak? És ki épít új mászófát a majmoknak?

A Tudod, mit csinál? újdonsága még: Tudod, mit csinál az űrhajós? A sorozat további kötetei:

Barátnőm, Bori – Bori a gyerekorvosnál

 

Szerző: Liane Schneider

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-913-6

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mielőtt Bori vizsgálatra megy a gyerekorvoshoz, nagyon izgatott. Még a gyomra is összeszorul egy kicsit. Mire számíthat? Mi lesz, ha az orvos nem lesz kedves vele? Ebben a könyvben minden a gyerekorvosnál tett látogatásról szól: Mi az az állapotfelmérés? Miért néz bele az orvos Bori fülébe? Mi történik, ha eltörik a karunk? És mi rejtőzik az orvosi táskában?

Ajánljuk továbbá: Barátnőm, Bori – Bori közlekedik, Olvass Borival – Bori és a vad póni

A virágtündérek titkai 3. – Nadin, és a varázstégely

 

Szerző: Mechler Anna

Illusztrátor: Láng Anna

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-937-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A tündérek mind ügyesek és kecsesek – vagy mégsem? Közöttük is akad olyan, aki néha leejt és összetör valamit? Vagy akinek kék-zöld foltok csúfítják a karját, mert folyton beüti valamibe? Nadin pontosan ilyen: semmi sem úgy sikerül neki, ahogy ő szeretné. Épp ezért nagyon meglepődik, amikor őt jelöli ki a virágvarázslat, hogy a fekete nadálytő segítője legyen. Persze mindez nem véletlen; a történet végére kiderül, hogy miért is ő a legmegfelelőbb tündér erre a feladatra.
A kedves mesék amellett, hogy egy igazán szerethető tündérkét ismertetnek meg az olvasóval, sok-sok titokba is beavatják a gyerekeket a gyógynövények csodálatos világából.

A A virágtündérek titkai-sorozat korábbi kötetei: Bíborka és a varázsfőzetOlina és a varázsszirmok – Olvasd el a könyvek ajánlóját!

A szerzőtől ajánljuk továbbá a Kerék mesék nagykönyve című kötetet is. Érdekelhet továbbá Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya, valamint Lilien Berg: Kincső és az álomherceg című mesekönyvek is.

Hercegnők

 

Szerző: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-936-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A mesék világának legszebb és legbájosabb hercegnői szerepelnek ebben a könyvben, az ő történeteik, kalandjaik, csodás álmaik tárulnak elénk Tony Wolf népszerű illusztrációival.

Ismerkedj meg a kultikus szerző további köteteivel is! Kisnyuszi Répavölgyben, Robonson visszatérTony Wolf Mesél az erdő-sorozatáról pedig ebben a cikkünkben olvashatsz bővebb ajánlót.

Hold a háztetők felett

 

Szerző: Erwin Moser

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-965-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Éjszakánként, amikor magasan áll a Hold a falusi háztetők fölött és az emberek már nyugovóra tértek, a házfalakban, a padlás zugaiban és a föld alatt zajlik az élet. Az egerek és a pockok zsákmányszerző körútra indulnak az éléskamrába, a macskák titkos találkákat bonyolítanak, a falu szélén pedig két patkánybanda titkos tervet sző: meg akarják dönteni vezéreik zsarnoki hatalmát…
Erwin Moser fordulatokban bővelkedő, bölcs humorral megírt története ismét a burgenlandi paraszti világba kalauzolja el az olvasókat: kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Megjelenés: 2021. március 31. Kedvcsinálónak lapozz bele Erwin Moser: Fantasztikus jóéjt mesék című mesekönyvébe!

Dixi és Vakkancs – Két barát kalandja tűzön, vészen át

 

Szerző: Megan Rix

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-966-2

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Megan Rix legújabb története Londonban játszódik, 1666-ban. A regény két főhőse Dixi, II. Károly angol király legkedvesebb spánielje és Vakkancs, a palota konyhájának egyik nyársforgató kutyája. Bár két különböző világból származnak, elválaszthatatlan jó barátok lesznek, mindig együtt játszanak, és ha egyikük bajba kerül, a másik rögtön a segítségére siet. Az igazi megpróbáltatások akkor kezdődnek számukra, amikor egy kis pékség kemencéjéből hirtelen kiszabadulnak a lángok, hatalmas tűzbe borítva az egész várost…

A sorozatban már elérhető: Echo, gyere haza! – Egy elveszett kiskutya hihetetlen kalandja, Scott és Goldie – Egy állatotthon megmentésének izgalmas története, Folti, a hős, – Egy kiskutya, aki segít a bajban, Colin, a bátor – Két barát kalandos útja hazafelé

Kutyusrajongó kisiskolásokat érdekelheti még az Ebadta Banda-sorozat újdonsága, Usch Luhn: Lotta, a megmentő 

További ovis könyvújdonságokat találsz még ebben a bejegyzésünkben. Folytasd a böngészést a legkisebbek könyvújdonságaival! Kisiskolásoknak itt és itt találsz olvasnivalót.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató