Újdonságok: könyvmerítés tizenéveseknek

Év eleji könyvajánlónkat a tizenévesek könyvmerítésével folytatjuk. Korábban már bemutattuk az óvodások, a legkisebbek és a kisiskolások újdonságait, mostani összeállításunkban pedig a tíz év feletti korosztály számára hoztunk olvasnivalót. Melyik lesz a kedvenced?

Pokkernapló 1. – Meleg a helyzet!

 

Szerző: Ecsédi Orsolya

Illusztrátor: Szabó-Nyulász Melinda

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-457-720-1

Korosztály: 10-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

EGY ÖRDÖGFAJZAT FELJEGYZÉSEI
Ez I., azaz Rettegett GONI naplója!!! (Pokol, nyolcadik bugyor, lávaszökőkút mellett balra.) Mindenki másnak el a – kezekkel, – karmokkal, – patákkal, – tépőfogakkal, – vér- és velőszívó szájszervekkel és minden más lapozásra, markolászásra vagy kaparászásra alkalmas nyúlvánnyal! Mert SZIGORÚAN BIZALMAS!
(És veszélyes is! Aki beleolvas, annak leolvad a szemöldöke, és rémálmai lesznek!
Ráadásul ugyanazok, amik nekem, mert ide igenis leírom, amit nem mondhatok el senkinek! Én szóltam!!!) Goni egy totál rossz ördögkölyök, aki képtelen leszokni a jóságról. Rémálom tud lenni az élete, mert folyton elbukik a gonoszságban.
Vajon lesz belőle vérbeli pokolfajzat?

A póniklub riválisai – Lovas csillag

 

Szerző: Stacey Gregg

Kiadó: Digitanart Stúdió (2021)

ISBN: 978-615-571-621-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Újabb ármánykodások és drámák születnek az elit lovaglóiskola, a Blainford Akadémia előkelő világában, ahol a kapcsolatok is időről-időre átalakulnak. Georgie a lovaspólópályán is kipróbálja magát a brit bestseller Póniklub riválisai sorozat harmadik részében. Georgie Parker túlesett az első félévén a Blainford “Sztárakadémiáján”. De a díjugrató sikerei után vajon lovaspólóban is képes lesz kiemelkedni az osztálytársai közül? És Kennedy Kirkwood továbbra is gondokat okoz neki? Mindez kiderül a blainfordi pletykákról, drámákról és lovas mulatságokról szóló sorozat legújabb részéből!

A sorozat korábbi részei: A válogató – A Póniklub riválisai 1., A díjugratók – A Póniklub riválisai 2.

A kastély szelleme

 

Szerző: Lucy Strange

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-922-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az angol tóvidéken járunk 1899-ben. A tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak. Aggie elhatározza, hogy kideríti, ki is ő valójában, ám nem ő az egyetlen, aki ki akarja deríteni az igazságot. Az év utolsó napján, mikor éjfélt üt az óra, egy rejtélyes árnyalak tűnik fel a múltból, és nem tűnik el addig, míg fel nem tárul a múlt sötét rejtélye… A nagy sikerű A fülemüleerdő titka és A világítótorony legendája szerzőjének új könyve.

Érdekelhet még: Japhet Asher: A szellemőr naplója

A kis lord

 

Szerző: Francis Hodgson Burnett

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-927-3

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A hétéves, amerikai Cedric Errol szegény, fiatal özvegy édesanyja szeme fénye és a környék kedvence. Egy szép napon élete nem várt fordulatot vesz: sosem látott, angliai nagyapja, Dorincourt grófja magához veszi kastélyába. Az önző, magának való öregurat első látásra leveszi a lábáról a bájos, nyíltszívű kisfiú, és féltékenyen megpróbálja elválasztani édesanyjától a gyereket. Francis Hodgson Burnett, a világszerte népszerű A titkos kert és A padlásszoba kis hercegnője szerzője ebben a klasszikussá vált történetben újra a tőle megszokott bájjal és szeretettel mesél.

Aranyfakasztók

 

Szerző: Hayley Chewins

Kiadó: Maxim Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-499-138-0

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Delphernia Undersea énekelni szeretne. Azonban Blightsend szigetén mindenki tudja, hogy a zene csak a Mesterek kiváltsága – és hogy azokat a lányokat, akiknek dallam szökik ki a torkán, elnyeli a tenger. Blightsend különös, viharos szigetén a 12 éves Delphenie Undersea egész életében a kolostorban lakott a többi aranyfakasztó lánnyal, egy kőboltozat és a sziget törvényei által elrejtve a tengertől és az égtől is. Kint a Mesterek zenélnek. Bent a lányok csendesen dolgoznak, és a zenét arannyá változtatják. “Csak csillogjon!” – ahogy Nine anya mondja. Azonban Delphernia nem képes rá tovább. Énekelni szeretne, nem csendben élni az életét. Amikor egy Mester nem épp mesterien kezeli az égajtót, Delphernia esélyt kap rá, hogy elhagyja a kolostort. Kint a tenger olyan, mint egy vad szörnyeteg lélegzete, az égen ragyogó csillagok pedig óvó tekintetként figyelnek. Idekint a titkok hang nélkül, csendesen pihenhetnek meg. De aztán Delpherniát elkapják, és a sziget ördögi Gondnoka és a titokzatos Gyerekkirálynő kezei közé kerül, egy verseket szavaló herceg, és egy szabadságot árasztó lány közé. És ebben a történetben éppen ez, a remény, a szépség és a szabadság – az ének, a változás, az élet – a tét.

Megjelenés: 2021. február 22.

Légből kapott szerelem

 

Szerző: Erdős Zsuzsanna

Kiadó: Menő Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-790-3

Korosztály: 14+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Dóri tizenhat éves teljesen átlagos kamaszlány, megértő, jó fej szülőkkel, normális családdal a háta mögött. A mindennapjait maximum a bátyja, Alex piszkálódásai keserítik meg, de öccsével,Benivel nagyon jól megvannak, rendszerint együttes erővel szállnak szembe Alexszel. Dóri felhőtlen gondtalanságban éli a tinik mindennapi életét, suliba jár, közepesen érdekli a tanulás, találkozik a barátnőivel, titokban harcművészetet tanul és mindeközben sejtelme sincs róla, hogy rendezett kis élete hamarosan fenekestül felfordul. Az események akkor gyorsulnak fel, amikor Dóri osztálytársaival együtt Angliából repül hazafelé egy háromhetes nyelvtanfolyamról. És ettől a naptól kezdve szó szerint elszabadul körülötte a pokol. Eleinte értetlenül, majd egyre ijedtebben szembesül vele, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt saját maga felett és hamarosan rájön, hogy minden, ami vele és körülötte történik valamilyen fura módon a repülőgépekhez és a repüléshez kapcsolódik. Vajon mi okozza ezeket a furcsa, és lassan ijesztővé váló jelenségeket? Ekkor Dóri nyomozni kezd… De vajon jól teszi?

Érdekelhet még: Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka című ifjúsági regénye is.

Bébicsőszök klubja 1-2. – Kristy hatalmas ötlete – Claudia és a fantomhívások

 

Szerző: Ann M. Martin

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-457-820-8

Korosztály: 12+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kristy szerint a Bébicsőszök Klubja remek ötlet. Ő és barátnői, Claudia, Stacey és Mary Anne mind szeretnek gyerekekkel foglalkozni. A klub lehetőséget ad számukra, hogy jól szórakozzanak – és egyúttal rengeteg pénzt is keressenek. De senki sem számított a szófogadatlan kétévesekre, a kerge háziállatokra, a különös telefonhívásokra és olyan szülőkre, akik nem mindig mondanak igazat. Ráadásul Stacey is egyre titokzatosabban viselkedik. Vajon megbirkóznak a lányok a nehézségekkel? Vegyél részt a kalandjaikban!

Bonyolult egy banda

 

Szerző: Maros Edit

Kiadó: Menő Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-930-3

Korosztály: 14+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Minden olyan #BONYOLULT. Adél körül minden összekuszálódik, és amikor már azt hinné, hogy nem lehet fokozni, rájön, hogy ebben jó nagyot tévedett! Egy szörnyű sítábor, egy borzalmas Valentin nap és egy katasztrofális iskolai bál után mi jöhet még? De hogy is lehetne könnyű az élet, ha az ember szerelme felszívódik, a legjobb barátjával összeveszett, a csajok továbbra sem rajonganak érte, és begyűjt egy szobafogságot is. Maros Edit a nagysikerű Hűvösvölgyi suli-sorozat után ezzel a sodró humorú és nagyon is életszagú regénnyel tér vissza, hogy egy jó olvasmánnyal könnyítsen a #BONYOLULT kamaszéveken.

Megjelenés: 2021. február 26., érdekelhet még: Maros Edit: Bonyolult egy csaj

Ajánljuk továbbá Kate Scott: Óriás és Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot című köteteket is. Itt írtunk bővebben róluk!

Marvel – Mítoszok és legendák

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-437-754-2

Korosztály: 12+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg a hatalmas és lenyűgöző Marvel-univerzum mesés mítoszait és legendáit!
Látogass el az idők hajnalára, légy tanúja az Égiek és hadakozó teremtményeik, az Örökkévalók és Deviánsok születésének;

– kalandozz Thorral, valamint az asgardiak és olümpiai ellenfeleik panteonjával;
– hagyd, hogy elkápráztasson Doctor Strange, a Legfőbb Varázsló misztikus eredete;
– fedezd fel a Fekete Párduc és Wakanda ősi és új istenségeit;
– ünnepeld Atlantis felemelkedését és a védelmező Namort, a Torpedót!

Ezek a magasztos sagák és mitikus mesék képezik a Marvel-univerzum alapját.

Folytasd a böngészést a kisiskolások újdonságaival. További tizenéves olvasnivalót találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató