Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

Corinne Giampaglia álomszép mesekönyve elhozza a gyerekeknek az ünnepek varázsos hangulatát. Igazi szép, karácsonyi mesekönyv ez, amiben egy szívmelengető történet, meseszép illusztrációk és egy karácsonyéji csoda várja a gyerekeket. Ella és a téli varázs – íme a bemutatónk!

Ella és a téli varázs

 

Szerző: Corinne Giampaglia

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-884-9

Korosztály: 3-6

 

 

 

A történet főhősét, a kis Ellát, nagyon foglalkoztatja valami újabban. Gyönyörű tél van, hull a hó, csillogó fehérség borít be mindent. De ő mégsem tud most mit kezdeni vele. Végül megfogalmazza, ami egy ideje már bujkál benne:

Te hiszel a karácsonyban?

Édesanyja egy régi családi könyvet ad neki, ami anyáról lányára száll sok-sok éve: Karácsonyi útmutató – Hogyan készüljünk a nagy napra? Ahogy Ella belelapozott, valami máris megmozdult benne. Ha még nem is rendeződtek a gondolatai teljesen, de az ünnepi készülődéshez nagyon is megjött a kedve. Első lépésnek tökéletes! Talán anya könyvének varázsereje lenne…?

Vajon hogyan készíthetjük fel az ünnepekre a szívünket? Lássuk a tuti receptet, íme egy kis ráhangoló a gyerekeknek. Elsőként díszítsük fel a házat! Fényfüzérek, gyertyák, virágok, fenyőágak… – folytatod az otthoni kellékekkel? Aztán nosza, süssünk karácsonyi édességeket! Elláéknál nagyi karácsonyi keksze, nálunk a mézeskalácsok a menők – és ti milyen finomságokat készítetek az adventi időkben? Harmadikként ünnepeljük meg a Luca-napot! Remek ötlet! Vajon Ella és testvérei milyen különleges meglepetéssel készülnek?

De ne feledkezzünk el megünnepelni a téli napfordulót sem! Elő az álarccal, virágfüzérrel, helló holdfény, táncra fel! Pszt, ismered azt a hiedelmet, hogy ősidőkben az emberek és az állatok még egymással beszéltek? Hallottad a titkot, hogy még ma is tudnak, ha szenteste napján ennivalót visznek nekik az erdőbe? Igaz vagy sem, Ella és testvére tesznek egy próbát – mit gondolsz szerencséjük lesz? De ideje lassan karácsonyfát is választani az ünnepekre! Ella az apukájával tart az erdőbe, hogy rátaláljanak a tökéletesre. Ti is közösen szerzitek be?

Nem elég, ha a karácsonyfa pont jó méretű, formájú és illatú. Lennie kell benne valaminek, amitől azt mondja rá az ember: “Ez az!”

Elérkezett a karácsony napja, együtt díszíti a család a fát szenteste. De jaj! A csúcsdísz elveszett! Ella teljesen elszontyolodott és kétségbeesve a keresésére indult az erdőbe… Vajon rátalál a karácsonyi csillagjára? Mi történik ott vele? Egy biztos, a kislányra egy különleges, varázsos erdei kaland vár, és a karácsony szellemét is megtalálja – a szívében.

Az Ella és a téli varázs egy nagyon szép és kedves mesekönyv, amellyel mi és a gyerekek is ráhangolódhatunk az ünnepekre. Boldog karácsonyt, békés ünnepeket!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kicsi Ella messze északon él, egy hegyi falucskában, ahol mindig fehér hó borítja a házak piros tetejét. Közeleg a Karácsony, a kislány családja feldíszíti a házat, ám Ella szomorú, úgy érzi, az ünnep varázsa eltűnt. Elérkezik a Szenteste, és miközben mindenki vidáman készülődik, a kislány kisurran a kertbe…

Az újdonságok között ajánljuk még Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott, Takács Viktória: Betlehemi mese, valamint Marc-Uwe Kling: Tavaszapó című mesekönyveket. Érdekelhet még An Leysen: Diótörő című képeskönyve, valamint Dudás Gergely: Mackó karácsonyi böngészője is.

TIPP: Böngészd át a legújabb télapós és karácsonyi mesekönyveket itt és itt! Mikulásos foglalkoztatókért kattints erre a linkre! Böngészd át a korábbi karácsonyi mesekönyveket is!

Ajánljuk továbbá Acsai Roland:Tili és Tiló, Kiss Judit Ágnes: Zsálya és az öregnek hitt herceg, valamintLilien Berg: Kincső és az álomherceg című meseregényét.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

87%

Kedves, varázsos történet, gyönyörűséges illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató