Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Ügyes vagyok!

Újra a könyvesboltokban Vadadi Adrienn Dani biciklizni tanul című mesekötete, amit immár Pásztohy Panka elbűvölő illusztrációjával élvezhetnek a 2-5 éves kisgyerekek. Ahogy az Ovis meséktől már megszokhattuk, ebben a részben is az óvodás élet mindennapjaiból merített, melegszívű, kedves történetek várják a legkisebbeket. Apropó, nektek a pedálos biciklizés megy már?

Dani biciklizni tanul

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-663-0

Korosztály: 3-6

 

 

Ha óvodás mesék, akkor Vadadi Adrienn. Peti, Zétény, Ákos, Dani, Lea, Maja és a kis Dorci történeteivel biztosan találkozott már a legtöbb kisgyerek. Mellettük lehettek örömben, bánatban, nagybetűs kalandokban és oldhattak fel megannyi faramuci helyzetet. Elkísérhették őket az első ovis napra, a sok-sok vidám hétköznapra és ünnepnapokra egyaránt. Láthatták, ahogy a hőseik egyre önállóbbak, ügyesek, okosak, játékosak és persze esendőek is – ahogyan ők maguk is. A Dani biciklizni tanul című mesekönyvben három bájos, „Ügyes vagyok“ történet várja a kicsiket a kitartás és önmegvalósítás jegyében. Az elsőben Danit teljesen elbűvöli egy piros pedálos bicikli, és azonnal eltökéli, hogy megtanul önállóan menni vele.

– Én már tudok ilyennel biciklizni! – hencegett Peti.

– Mutasd meg! – kérte Dani.

– Most nem akarom – felelte peti, azzal felpattant a futóbiciklire, és elgurult vele.

De hogy elérje, amit szeretne, ahhoz nemcsak ügyességre és bátorságra, de a kitartásra is nagy szüksége lesz. Amíg a többiek vidáman karikáztak az oviudvaron kismotorokkal és futóbiciklikkel, Dani a piros pedálost vezette körül. Amíg rendőröset játszottak az óvónénivel, ő csak tolta a bringát rendületlenül. Amíg hintáztak és futkorásztak az udvaron, ő a biciklit vizsgálta, fényesítette, tanulmányozta részletesen. Próbált ráülni, de folyton eldőlt, és hiúságból segítséget sem fogadott el. Még alvásidőben is minden gondolata a bicikli körül forgott, álmában pedig már ügyesen kerékpározott! Vajon elég kitartó lesz, hogy elérje, amit szeretne? Valóban sikerül a pedáloson önállóan kerekeznie, vagy csak álmában tudja megülni a drótparipát?

A második mesében Daninak nagyon nehezen indult a reggele. Nem aludt jól éjszaka, és ez a nyűgös fáradtság kitartott egész délelőttön át. Nem volt kedve semmihez, csak lődörgött fel-alá. Hiába hívta Ákos építőzni, nem ment, még a kakaós kalácsba sem harapott bele a reggelinél, csak a kakaót szürcsölgette nagy morcosan. Vajon mi tudná átlendíteni a rossz kedvén? Jóra fordulhat még egy ilyen rém uncsi nap?

A harmadik részben Dani szerelmes lesz. Dani szeretett Ákossal tornyokat építeni, Petivel autózni, de mostanában legeslegjobban Majával szeretett játszani. Vele nagyokat lehetett mókázni, nevetni, rajzolni, és együtt minden olyan jó volt.

Maja olyan kedves, szép és aranyos.

Csak volt egy bibi: Maja nemcsak vele, hanem Leával is sokat volt együtt. Ahhhh, Dani borzasztóan féltékeny lett! Ilyenkor csak dúlt-fúlt, és nem viselkedett valami szépen. De hát Lea Maja legjobb barátnője, nem túrhatja csak úgy  ki, de igazából nem is menne. Nos, fel lehet oldani valahogy ezt a faramuci helyzetet?

A Dani biciklizni tanul mesekönyv az ovis-sorozatoktól megszokott kedves, vidám hangulattal és tanulságos történetekkel várja a gyerekeket. Kemény kötés, kézreálló méret, imádnivaló illusztráció – ismerkedj meg vele közelebbről is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Dani mindenkivel jóban van. Ákossal tornyot szokott építeni, Majával hintáznak, Petivel rendőröset játszanak. De ha valami nem megy elsőre, akkor sem adja fel! Kitartóan próbálja hajtani a pedálos biciklit, míg el nem indul vele. Addig-addig álmoskodik, ásítozik, míg az egész óvoda együtt nem ásít és nevet vele. Majával pedig sülve-főve együtt vannak: a kiskonyhában, az udvaron, sőt, még alvás közben is fogják egymás kezét, akkor is, ha ez nem mindenkinek tetszik…
 

A szerzőtől ajánljuk még: Dorci a legkisebb óvodás. Vadadi Adrienn Óvodás lettem-sorozata bekerült a legjobb magyar ovis-sorozatok közé. Olvasd el, miért, és ismerkedj meg a többi mesekönyvvel!

TIPP: Böngészd át a legújabb óvodás mesekönyvekről szóló összeállításukat! További ovis újdonságokat találsz itt és itt.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató