tampa black escorts list crawlers san jose backpage durham nc listcrawler com new orleans backpage commemphis ladyboy chicago listcrawler huntsville

Dan Brown: Vad szimfónia

Zenés mesekönyv a Da Vinci-kód szerzőjétől

Egy igazi kuriózum lépett porondra a könyvesboltokban! A Da Vinci-kód szerzője, Dan Brown egy rendhagyó mesekönyvvel lepte meg a gyerekeket. A Vad szimfóniában elefánt trombitál, vadkan a tubát, strucc a fagottot fújja. A ritmust póni és kenguru adja, a zongoránál macska ül, nagybőgőt penget a víziló, csellót húz a gepárd. Hegyezd csak a füled!

Vad szimfónia

 

Szerző: Dan Brown

Illusztrátor: Susan Batori

Kiadó: Gabo Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-406-950-8

Korosztály: 3-8

 

 

Dan Brown meglepetéskötete számtalan különlegességgel várja a gyerekeket. A Vad szimfónia egy nagyobb méretű, gyönyörű kivitelben készült, látványos és impozáns kötet, amit (dagadhat a mellkasunk) Bátori Zsuzsanna csodálatos rajzai kísérnek. De az élmény az ingyenesen letölthető applikációval teljes, ami végigkísér minket a mesében. Az App és Cin úr, a karmester. Cin művész úr ugyanis oldalról oldalra felbukkan a könyvben, bölcsességeket oszt meg, és egy eget rengető szimfonikus meglepetéssel készül a gyerekeknek.

Cin művész úr becses nevem,

Hív a kaland, gyere velem.

Rád várnak e könyv lapjain

Okos, vicces barátaim.

De előtte még sorra, minden állat egy vidám, verses történettel mutatkozik be, akik – Cin úr toborzásának hála – végül a vadító zenekar oszlopos tagjai lesznek.

A RETTEGŐ STRUCC

Mikor nyomasztja őt a lét,

Homok alá dugja fejét.

Ott már végre békére lel,

szorongása tovaszelel.

Nem maradhat így sokáig,

Barátokkal vacsorázik.

De ha kicsit elvonult,

A világ nem oly bonyolult.

Említettem, hogy a Vad szimfónia igazi meglepetéskönyv, hiszen a szerző egy eddig ismeretlen oldaláról mutatkozik be: nemcsak, hogy ez az első gyerekkönyve, de a mesét saját zeneművei is kísérik a könyvben. Hogy bárhol, bármikor élvezhessük, abban a már említett applikáció van a segítségünkre. Minden oldalon más-más hangszer, és állati történet következik, amelyekhez a szerző egy-egy darabot komponált a gyerekeknek. Ez szól, amíg az oldalon időzünk, lapozás után pedig egy újabb zenemű csendül fel. 

Az írónak nagyszerűen sikerült átadnia az ide-oda ugrándozó kenguru, a rinyáló strucc, a spurizó tigris vagy a dagonyázó víziló vidám hangulatát zeneműveiben, és ez az aláfestés nagybetűs élményt adhat a könyvhöz a gyerekeknek.

Napi tuti

Ha mindez nem lenne elég, Cin úr minden alkalommal egy életbölcsességet is megoszt a gyerekekkel, amelyek további pozitív üzenetet közvetítenek számukra.

Nem baj, ha kizársz rossz dolgokat, de ne felejts el megnyílni, hogy a jó dolgokat beereszthesd.

A kód

Nem meglepő, hogy a csavarosagyú író titokzatos meglepetéssel is készült a gyerekeknek – az illusztrációk ugyanis kódokat rejtenek! Az egészen kicsik egy leleményesen rejtőzködő méhecske nyomába eredhetnek, a nagyobbakra pedig komolyabb feladat, betűvadászat vár! Ha megtalálják az oldalon mindegyiket, még korántsem végzetek, a betűk adják ki ugyanis, hogy ki, melyik hangszeren fog játszani az állati együttesben. Ha követik a nyomokat, arra is fény derül, hogy helyesen válaszoltak-e, mert a vadiúj bandatag hangszerestől felbukkan még a következő mesékben. Habár a betűk miatt ezzel a feladattal már inkább a nagyobbacskák birkózhatnak meg, az alig ötévesemet is betudtam vonni teljesen. Hiszen betűket kutatni ő is tudott – jobb szeme is volt hozzá, mint nekem – utána pedig együtt próbálgattuk kibogozni a megfejtéseket.

Szimfonikus meglepetés

A Vad szimfóniában a teljes képet oldalról oldalra, a kulcsok megoldásával, zenei ráhangolódással rakhatjuk össze. A könyv végéhez érve összeállnak a tagok, a hangszerek, és feláll a teljes vad zenekar, hogy egy csodálatos fináléban együtt ünnepeljenek. Voilá!

Dan Brown újdonsága valódi különlegesség, pazar könyvcsemege a gyerekeknek. Közelebb hozza hozzájuk a komolyzene szeretetét, megismerteti őket a hangszerekkel, és bevezeti a rejtvények izgalmas világába is őket. A Vad szimfónia szuperül ötvözi az okos kütyük által kínált lehetőségeket, a hagyományos könyvélménnyel. Szórakoztató, ütős, csavaros és egyszerűen imádnivaló. Nálunk egycsapásra a kislányom sokat forgatott kedvenc lett, bátran ajánljuk mindenkinek!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egér maestro fergeteges szimfonikus meglepetésre készül! Kitalálod, mihez hangol? Kövesd a kalandjait és keresd meg a hátrahagyott nyomokat! Készen állsz egy vad kalandra? Kövesd Egér maestrót és zenész barátait lombkoronákon és tengereken keresztül! Találkozhatsz hatalmas kék bálnával és fürge gepárddal, parányi bogarakkal és kecses hattyúkkal, akik mindegyike egy-egy titkot tár fel. Útközben rábukkanhatsz a meglepetésekre, amelyeket Egér maestro hagyott a számodra: egy rejtőzködő, zümmögő dongóra és összekevert betűkre, amelyekből kirakhatod a következő nyomot, és még egy rejtjeles üzenetet is! Dan Brown, a híres bestseller szerző első gyerekeknek készült képeskönyve gondosan kimunkált, titokzatos, zenés és egyedülállóan szórakoztató! A könyv ingyenes applikációt és a szerző zeneművét tartalmazza!

Ajánljuk még a népszerű Mesék az Operából CD-mellékletes sorozatot is, amit Acsai Roland: Hunyadi László című kötete kapcsán mutattunk be bővebben.

A rejtélyek kedvelőinek ajánljuk Helen Friel – Ian Friel: Titkok szigete, valamint Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz című könyvét, valamint Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című kalandjáték regényét is. 

TIPP: Ismerkedj meg az AR-technológa élményével Japhet Asher: A szellemőr naplója című könyvével, és Caz Buckingham – Andrea Pinnington: Ismerd meg…! ismeretterjesztő sorozatával!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

Gondosan kimunkált, titokzatos, zenés és szórakoztató.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény