Tamás Zsuzsa: Mimi az iskolában

Minden óvodás kicsi Mimije immár iskolás nagylány lett! A bájos nyuszilány együtt cseperedik a gyerekekkel, így a szívmelengető ovis történetek a suliban folytatódnak tovább. Mimi az ovitól a Kicsi Mimi iskolás lesz című kötettel búcsúzott el, hogy egy tartalmas, izgalmas nyár után, belevaló, büszke elsősként lépje át a suli kapuját. Mimi az iskolában – vajon milyen kalandokat tartogat az iskolapad?

Mimi az iskolában

 

Szerző: Tamás Zsuzsa

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Naphegy Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-476-046-7

Korosztály: 6-8

 

 

Becsengettek! Ebből az alkalomból a sorozatnak új köntöse lett: a Kicsi Mimirészektől eltérően az iskolás mesekönyv álló formátumra váltott. A kisiskolás korosztályhoz igazodva, a mesék terjedelme is növekedett: már nem a képek, hanem a jóval hosszabb tartalom dominál a könyvben. Vidám kisdiák történetek a suli hétköznapjaiból – tanulásról, külön órákról, kihívásokból, beilleszkedésből és persze barátságról – becsengetéstől vakációig. Vajon Mimi szeretni fogja az iskolát? 

Az első sulis nap rengeteg izgalmat tartogat mindenkinek, de Mimi szerencsére pont a barátja, Réka mellé ülhet az osztályban, amiből bátorságot merít. Nagyon ügyesen oldja meg az első feladatokat is, de hamar megtanulja, hogy az órákon már nem kalandozhat el, mert ha nem figyel oda, könnyen lemaradhat. De még egy fontos hozadéka is van az első napnak, Rékával lefektetik a saját titkos lesszabályukat: lesni nem szabad, de segítséget kérni ér! Szolfézs, rocki, kosár, gitár, rajz… – te milyen különórára jársz? Vajon melyiket választja magának Mimi, és melyiket Réka? Ebben is követik egymást, vagy inkább a saját útjukat járják? Az áramszünetről szóló részből pedig az is kiderül, hogy mit lehet csinálni a suliban, ha nem égnek a lámpák. Elmaradnak az órák, vagy tanulni kell teljes sötétségben is? De az első tanév más újdonságot is tartogat: sok fáradékony nap után kiderül, hogy szemüveges lesz a nyuszilány. 

Mimi azt is megtapasztalja ebben az évben, hogy az iskolából elkésni bizony nagyon nem jó dolog, ám az annál inkább, ha egy téli napon anya szánkóval várja a suli előtt. És az az ottalvós buli Rékáéknál! Mit gondolsz, melyik a legmenőbb, legpraktikusabb uzsonnás doboz? Meg fogsz lepődni: Mimiék egészen a barkácsboltig mennek el érte!

Nos, ilyen tartalmasan telt el az első év, és lassan közeledik a nyári szünet. Mindenki izgatottan várja az év végi Ki mit tud? versenyt. Vers, tánc, ének, bűvész előadás. Vajon mivel készülnek az 1.a-sok az eseményre?

Belevaló mesekönyv, belevaló kisiskolásoknak. A Mimi az iskolában mesekönyvben a sorozattól megszokott kedves, vidám, és szórakoztató történetek várják a gyerekeket immár az iskolásokat érintő témákról. Tamás Zsuzsa meséit ezúttal is Horvát Ildi bűbájos rajzai kísérik. A Kicsi Mimi-sorozat rajongói biztosan az új szériát is imádni fogják – megmutatjuk közelebbről is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismered Kicsi Mimit? Netán együtt jártatok óvodába? Vagy most találkoztok először? A már nem is olyan kicsi Mimi megkezdi az iskolát! Tarts vele az első osztályba! Fedezzétek fel együtt, miben különbözik az iskola az óvodától! Mimi legújabb meséiből megtudhatod, mi az a titkos lesszabály, milyen egy szemvizsgálat, és hogyan lesz ajándék egy “ledolgozós” nap. Érdekel, hogy Mimi focizni vagy rajzolni jár délután? És az, hogy mivel lehet szerepelni a Ki mit tud?-on? És tényleg: ki mit tud? Számtalan kérdés, amivel egy iskolásnak szembe kell néznie. Tamás Zsuzsa a Kicsi Mimi-sorozatban megszokott érzékenységgel mesél iskolásokat érintő témákról.

A Kicsi Mimi-sorozatból ajánljuk továbbá a Kicsi Mimi iskolás lesz című mesekönyvet is. A sorozatban (óvodásoknak) továbbá megjelent: Kicsi Mimi és a Kökény ovi, Kicsi Mimi nagytesó lesz, Kicsi Mimi barátai, Kicsi Mimi, pici Bori, Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep, Kicsi Mimi karácsonya. A Kicsi Mimi-sorozatról bővebben is olvashatsz a legjobb ovis mesesorozatokról szóló írásunkban. Ajánljuk továbbá a legjobb óvodára- és iskolára felkészítő mesekönyvekről, valamint a legújabb óvodás foglalkoztatók iskolakezdéshez című írásunkat is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

87%

Kedves és érzékeny történetek az első iskolás évről. Imádnivaló illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény