Farkas Nóra: Összeköt a barátság

Kobak története folytatódik

Farkas Nóra meséi újra és újra meglágyítják az ovisszíveket. Sok-sok apróság lépte át beszoktatós mesekönyvével felvértezve az óvoda kapuját, mert ők is tudták már, a távolság mit sem számít, hiszen Összeköt a szeretet. Majd megbizonyosodhattak arról is, hogy ha nem is tud mindig mellettük lenni, mégis minden mozzanat, minden pillanat azt sugallja, hogy Apa, szeret! Legújabb mesekönyve a barátságról szól, és abban segíthet a kisebbeknek, hogy könnyen beilleszkedjenek, jól vegyék az ovis-akadályokat és barátokra leljenek. Összeköt a barátság – nagyon aktuális, nagyon bűbájos, tanulságos és persze szórakoztató. Íme az ajánlónk!

Összeköt a barátság

 

Szerző: Farkas Nóra

Illusztrátor: Szepesi Szűcs Barbara

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-838-2

Korosztály: 3-6

 

 

A történet főhőse Kobak, akivel már az Összeköt a szeretet kisovisaként megismerkedhettünk. Ám az egykor kicsit félénk kisfiú nem annyira bátortalan már, inkább egy okos, játékos, belevaló kisóvodás. De Kobak egy valamiben mit sem változott: még mindig elszorul a szíve, amikor el kell válnia az anyukájától. Ilyenkor mindig kicsit szomorú, olykor pedig durcás lett. Nagyon durcás. Ahogy ezen a reggelen is. Kobak aznap különösen kedvetlen volt, és ebből semmi, de semmi nem tudta kizökkenteni. Hiába a lekvároskalács, a kedves óvónénik, egyik sem vidította fel, sőt még az imádott autói sem érdekelték. Egészen addig, amíg Panni a kezébe nem vette az egyik kedvencét, egy kismarkolót.

Nem adom! Ez az enyém! – harsogta egyszer csak, ahogy a torkán kifért. Toppantott is egy nagyot. Még az orrát is felhúzta. Jó magasra.

Pedig Panni csak egy picit szeretett volna játszani vele, és titkon bízott benne, hogy talán Kobak is csatlakozik… De a kisfiú nagyon megbántotta, és könnybe lábadt szemmel, hóna alatt Katica babával faképnél hagyta őt. Akkor majd megépíti a világ legszebb házikóját építőkockákból! Méghozzá egyedül! Vágta vissza dacosan a morgolódó Kobaknak. De neki sem kellett több: akkor ő meg olyan sínpályát fog építeni, amilyet nem látott még soha senki sem! Úgy is tettek. Panni építőkockázott Katica babával, Kobak sínpályát épített Bobó mackóval. Mindkettő csodaszép lett. Igazán büszkék lehettek rájuk a gyerekek. De valamiért mégsem voltak elégedettek, valami hiányzott ahhoz, hogy az örömük teljes legyen. Talán a házépítés könnyebb lenne egy kis autós segítséggel? Talán a sínpálya szebb lenne vasútállomással? Talán közösen minden sokkal-sokkal mókásabb lehetne…? 

Az Összeköt a barátság egy bűbájos ovis történet barátságról, közös játékról, egymásra találásról. A könyv végén – ahogy már megszokhattuk – egy interaktív rész is várja a gyerekeket, útvesztős feladattal, rajzolós oldalakkal, amivel igazán személyessé tehető a kötet. Neked ki a legjobb barátod az oviban? Kobak történetét Szepesi Szűcs Barbara szépséges illusztrációival élvezhetjük.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kobak nem szeret elbúcsúzni az anyukájától reggel az óvodában. Ilyenkor durcás, még az autók sem tudják felvidítani, sőt, Pannival sem akar együtt játszani. Hátat fordítanak egymásnak, és külön építenek. Csakhogy végül mégis kiderül, milyen jó móka a közös játék.

Ismerkedj meg Farkas Nóra Összeköt a szeretet és Apa szeret című mesekönyvével is! A gördülékeny óvodakezdéshez ajánljuk a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről szóló összeállításunkat, valamint Finy Petra: Óvodások kézikönyve, és Czernák Eszter: Sárkányovi és Zoé középsős lesz című mesekönyveket.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató