Öt vadiúj mesekönyv, amitől tuti elolvad minden kisóvodás

Hagyományunkhoz híven ismét csokorba szedtük a legizgalmasabb gyerekkönyves újdonságokat. Szeptemberi összeállításainkban már bemutattuk a tizenéves, a kisiskolás és az óvodás gyerekkönyveket, ezúttal pedig öt cuki ovis újdonságra hívjuk fel a figyelmeteket. Íme egy bűbájos mese az őszinte bocsánatkérésről, a félelmek leküzdéséről, a feltétlen szeretetről, az álmaink eléréséről és a kis hősökről. Jöjjenek a szívdöglesztő ötök, válogass kedvedre!

Bocsánat!

 

Szerző: Barry Timms

Illusztrátor: Sean Julian

Kiadó: AION Publishing (2020)

ISBN: 978-615-815-542-7

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Firka és Huhóvirág a legjobb barátok – mígnem egyszer CSÚNYÁN ÖSSZEVESZNEK. Vajon melyikük kér előbb bocsánatot? Egy bocsánatkérés helyre tud állítani egy drága barátságot? Ez a mese tökéletes arra, hogy megtanítsuk a piciknek az őszinte bocsánatkérés fontosságát.

Megjelenés: 2020. szeptember 7., Kisebbeknek ajánljuk továbbá a Gaston érzelmei-sorozatot is. Szeretjük továbbá James Maclaine: Miss Molly illemtaniskolája című mesekönyvét.

Ne félj, Menyét!

 

Szerző: Ciara Gavin

Illusztrátor: Tim Warnes

Kiadó: AION Publishing (2020)

ISBN: 978-615-814-354-7

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Amikor Menyétet utoléri egy hatalmas, félelmetes vihar, erőd építésébe fog, hogy oda rejtőzhessen. Ám nem sokkal ezután megismerkedik Vakonddal, aki egyszerűen élvezi, hogy szeles időben kint játszhat és pocsolyákba toccsanhat. Vajon Menyét képes lesz megtanulni, hogyan győzze le félelmeit és legyen vidám – bármilyen is az időjárás? Tökéletes mese arról, hogyan küzdhetők le a félelmek – legyenek bár aprók vagy nagyok.

Megjelenés: 2020. szeptember 7., a félelmek leküzdéséhez ajánljuk továbbá Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős című bátorság-kezelős mesekönyvét is.

Teljes szívemből szeretlek!

 

Szerző: Jana Chapman

Kiadó: AION Publishing (2020)

ISBN: 978-615-815-541-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kismackó összetörte Medvemama kedvenc virágcserepét. Mi lesz, ha már nem fogja többé szeretni a mamája? Szerencsére Medvemama tudja, mivel nyugtassa meg… “Tedd csak a mancsod a szívemre – mosolyog -, és hallani fogod, ahogy szüntelenül dobog benne a szeretet!” Ez a könyv a feltétlen szeretet szívmelengető meséje.

Megjelenés: 2020. szeptember 7. További megindító mesekönyveket találsz a legjobb anyukás mesekönyvekről szóló összeállításunkban is. Ajánljuk még Molnár Krisztina Rita: Sálmese, Farkas Nóra: Apa szeret!, Catrine Leblanc: Akkor is szeretnél? című mesekönyveket.

Lehetetlen!

 

Szerző: Tracy Corderoy

Illusztrátor: Tony Neal

Kiadó: AION Publishing (2020)

ISBN: 978-615-814-355-4

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kutyus leghőbb álma, hogy egyszer eljusson az óceánpartra. Ám az óceán nagyon messze fekszik az otthonától. “Lehetetlen!” – sóhajtja. Ekkor tűnik fel a színen Rákocska, aki segítség nélkül nem tud hazajutni. Vajon élni fog Kutyus a váratlan lehetőséggel, hogy valóra váltsa álmát?

Megjelenés: 2020. szeptember 7. Érdekelhet még Sandra Grimm: Ne félj! Bátor mesék című mesekötete is.

Pelenkás szuperhős!

Szerző: Patricia Hegarty

Illusztrátor: Alex Willmore

Kiadó: AION Publishing (2020)

ISBN: 978-615-815-543-4

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szorítsd meg jól a pelust, és készítsd be a csörgőt! Új hős lépett színre, ki elkap minden bűnözőt. De az új hőssel új komisz is támad, vajon kész-e hősünk megvívni a családi csatákat?

Megjelenés: 2020. szeptember 7. Érdekelhet még Christian Seltman: A minizsiráf megmentése, és a Sylvie Misslin: Hahó, királyfi! Merre vagy? kötetek is, de ha aktuális, a legjobb szobatisztaságra nevelő mesekönyvekből is válogathatsz.

További 15 menő ovis könyvújdonságot találsz ebben a bejegyzésünkben! Még több vadiúj ovis olvasnivalóért kattints erre a linkre! Kreatív foglalkoztatókat itt találsz. Böngészd át a szeptemberi kisiskolás újdonságokat is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató