Aux Eliza: A cica és a porcica

Tina ágya alatt varázslatos kincs rejtőzik: a lány naplója. Ennek a kincsnek őrzői a porcicák, akik felesküdtek rá, hogy megvédik a napló titkait minden kíváncsi szempár elől.

Polli is egy a porcicák közül. Lelkiismeretesen végzi a munkáját, ha anya jön takarítani, nem tágít a napló mellől, még a gonosz porszívó sem állhat az útjába.

Egy nap azonban történik valami. Tina új szobatársat kap. Polli sosem látott még hasonló lényt. Hosszú fehér szőre van, fekete gombszeme, négy lába, lompos farka, és még dorombol is. Tina cicának hívja, amit Polli nem ért. A cica olyan, mint a porcica? Hogy lehetne már ez a valami közülük való? Sokkal nagyobb, és furcsa nyávogó hangot ad ki.

Polli fél tőle, ahogy a többi porcica is. Leginkább azért, mert a cica előszeretettel mászik be az ágy alá. A legtöbbször csak nézelődik és szaglászik, egyik nap azonban egyenesen a napló felé közeledik.

A porcicák ijedten szaladnak szét. Legyőzhetnek ők akármilyen portörlőt vagy porszívót, de ezzel az új fenevaddal fogalmuk sincs, mihez kezdhetnének. Polli egy régi kacatosdoboz mögé bújik, hogy ott vészelje át a cicaszörny támadását.

– Mi lesz a naplóval? – kérdezi kétségbeesetten a vele rejtőzködő társaitól. Senki nem felel, Polli rosszul érzi magát. Bántja, hogy megfutamodik, amikor ünnepélyesen megesküdött, hogy örökké Tina és a napló szolgálatában áll. Nem akarja cserbenhagyni Tinát. A napló fontos a lánynak, és fontos Pollinak is. Nem hagyhatja, hogy a cicaszörny megkaparintsa!

Polli összeszedi minden bátorságát, és kiront a rejtekhelyéről egyenesen az ellenség felé. Egész portestében reszket, amint közvetlenül a napló és a cicaszörny közé kerül. A cica fúj egyet, és szőrös mancsával Polli felé kap. A porcica is támadásba lendül. Felkapaszkodik a cica keltette fuvallaton, és felé lendül.

Polli csiklandozni kezdi a cica orrát, mire az heves prüszkölésbe kezd, és elhátrál a naplótól. Látván Polli sikerét a többi porcica is felbátorodik, és immár közös erővel csiklandozzák a cicaszörnyet, így az ellenség tüsszögések közepette eliszkol az ágy alól, és többet vissza se néz. A porcicák örömujjongásban törnek ki.

Tina naplója azóta is biztonságban van, Polli és társai kitartóan vigyázzák a titkait.

©Aux Eliza

Olvasd el Aux Eliza további meséit is: Egy virág színei, A kockás ing nagy kalandja, A számok versenye

Ha te is írtál már mesét, és örömmel viszontlátnád a Foxbooks Mesesarok oldalán, küldd el nekünk a hello@foxbooks.hu e-mail címre! További részletek itt.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató