Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék a zöld jövőért

Az Amikor a kukák világgá mentek antológia a Móra Könyvkiadó hetvenedik évfordulója előtt tiszteleg. Az impozáns, huszonnégy történetet felsorakoztató mesegyűjtemény napjaink egyik legégetőbb problémája, a környezettudatosság jegyében született.  Mai mesék a zöld jövőért – tekintsd meg a könyv belapozóját, és ismerd meg közelebbről is!

Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék a zöld jövőért

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-502-5

Korosztály: 6-10

 

 

 

 

Az Amikor a kukák világgá mentek mesekötetet olyan neves, kortárs szerzők jegyzik, mint például Kiss Judit Ágnes (Babaróka-sorozat), Majoros Nóra (Az orrszarvú és a madarak), Nyulász Péter (Helka-trilógia), Böszörményi Gyula (Gergő és az álomfogók könyvek), Balázs Ágnes, (Mesék örökmozgóknak-sorozat), Mészöly Ágnes (A fiú, akit elvarázsolt a zene), Molnár Krisztina Rita (Maléna kertje, Sálmese) vagy Boribon szülőanyja, Marék VeronikaA mesék fontos üzeneteket közvetítenek a gyerekeknek, helyet kap közöttük az erdőink, a tengereink és a fajok védelme, ahogy a szemetelés, az újrahasznosítás fontossága is. A kötet mellé tizenhárom pazar illusztrátor is felsorakozott, így többek között Bölecz Lilla (Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett), Láng Anna (Farkas Nóra: Apa szeret!), Kárpáti Tibor (Várszegi Adél: Kihalni esélyes) vagy Grela Alexandra (Várszegi Adél: És akkor jött még egy!) munkáját is megcsodálhatjuk ebben a zöld mesegyűjteményben. Az Amikor a kukák világgá mentek ünnepi antológiát kisiskolás kortól ajánljuk, és most megmutatjuk közelebbről is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Amikor a kukák világgá mentek címet viselő antológiában ma élő szerzők örökítik meg azt, hogy ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról. A mese műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon bennünket. A könyvben sok különféle nézőpont és értelmezés olvasható. Van, akit inkább az állatok iránti felelősségvállalás ihletett meg, van, aki szerint csodára is szükségünk van a változáshoz, és van, aki az apró, de szívből jövő tettekben lát megoldást.

Az Amikor a kukák világgá mentek könyv nyomtatása klímasemleges technológiával, hazai nyomdában készült.

Szerzők: Balázs Ágnes, Böszörményi Gyula, Dávid Ádám, Dóka Péter, Fehér Renátó, Garaczi Zoltán, Kalapos Éva Veronika, Kiss Judit Ágnes, Krusovszky Dénes, Majoros Nóra, Mán-Várhegyi Réka, Marék Veronika, Mészöly Ágnes, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Nógrádi Gábor, Nyulász Péter, Pacskovszky Zsolt, Szabó Imola Julianna, Szenderák Bence, Tóth Kinga, Vig Balázs, Zágoni Balázs, Zalka Csenge Virág

Illusztrátorok: Bölecz Lilla, Grela Alexandra, Jásdi Júlia, Kárpáti Tibor, Koszó Gréta, Láng Anna, Molnár Jacqueline, Nagy Dávid, Nagy Diána, Nagy Norbert, Schall Eszter, Valló Berta, könyvterv: Hitka Viktória

Olvasd el a legjobb zöld mesekönyvekről szóló írásunkat is! A legújabb környezettudatos gyerekkönyvekről ebben a bejegyzésünkben írtunk.

Ha tetszett bejegyzés, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!