Berg Judit: Sári születésnapja

Maszatot és kis barátait nem kell már bemutatni az ovis gyerekeknek. Kedves jó ismerős, akivel pici koruktól fogva együtt kalandozhattak meséről mesére, építhettek bunkert vagy madárházat, számolhattak, játszhattak doktorosat, menthettek csigákat, utazhattak vonaton, űrhajón vagy repülőn akár… mindebben pedig Hóchóc mellett elkísérte őket Maszat két hűséges játszópajtása, Sári és Misi is. Nemrégiben a sorozathoz Sári önálló kötettel (Sári a Vadasparkban) is debütált, így a vidám kompániához immár Pötyi baba, és ovis barátnője, Hédi is csatlakozott. Olvastad már? Bátran vágj bele, hiszen a Maszat-hagyományok itt is folytatódnak. A sorozattól megszokott könnyed, kedves kisovis történetek, a korosztálynak megfelelő szövegezés és bűbájos, boldog rajzok várják a gyerekeket. A Sári születésnapja immár a második kötet, amely ezúttal is két különálló – de egymással mégis összefüggő – mesét tartalmaz. Jöhet az ismertető?

Sári születésnapja

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-565-7

Korosztály: 2-5

 

Gyerekek, buli van! Ma van Sári harmadik születésnapja! Hamarosan megérkeznek a barátai, és addig mindent elő kell készítenie. Még jó hogy Pötyi baba segít neki! Szépen rendet raknak a szobájában, uzsonnát, innivalót készítenek a vendégeknek, a poharakra rárajzolják a nevüket is – Hédinek lovat, Maszatnak Hóchócot, Misinek autót. Mire mindezzel végeznek, csingilingi megérkeznek a vendégek is. Kezdődhet a játék, épülhet a vár, folyhat a szörp, roppanhat a kölesgolyó, reccsenhet az alma. De a buli fő-fő fénypontja az, amikor megérkezik az ünnepelt gyönyörűséges rózsaszín tortája is. Boldog születésnapot Sári! Felköszöntik a barátai, és a kedvencét, egy kis rókát adnak neki ajándékba. Szuper nap volt! Sári határtalanul boldog – de vajon Pötyi baba is az…?

A könyv második meséjében minden Sári új játszótársa, a szülinapi róka körül forog. Elsőként a nevét kellene eldönteni! Te hogyan hívnád? Legyen talán Masni, vagy Selymi? Vagy inkább Büdi, ahogy Pötyi baba javasolja? Tényleg, mintha Pötyi nem osztozna Sári örömében, kicsit undin viselkedik egész nap. Valahogy semmi sem tetszik neki, és semmi sem jön úgy össze, ahogy szeretné. Igen, azt hiszem, Pötyi féltékeny lett. Annyira, hogy bánatában világgá is megy. Amikor Sári és a róka felfedezik, hogy eltűnt, nagyon megijednek. Merre keressék, hová menjenek? Lassan sötétedik, sikerül időben rátalálniuk? Na és Pötyi, továbbra is sértődött, vagy azért megbékül a mese végére? Mit gondolsz, milyen nevet adnak a kis rókának?

A Berg-Agócs szerzőpáros újabb bűbájos kisovis könyvcsemegét alkotott – kukkants bele a videónkba is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sárinak születésnapja van, amire meghívja Hédit, Misit – no és persze Maszatot is. A barátaitól egy plüssrókát kap ajándékba, mert mindenki tudja, hogy a róka Sári kedvenc állata. Sári nagyon boldog – Pötyi baba viszont nagyon szomorú. Egyáltalán nem örül a rókának. Annyira nem örül, hogy világgá is megy. Mi lesz Pötyi babával?

A Sári-sorozatban már megjelent: Sári a VadasparkbanA Maszat-sorozat kötetei: Maszat játszik, Maszat épít, Maszat alszik, Doktor Maszat, Maszat számol, Maszat a vonaton, Maszat és a csőtörés, Maszat a fodrásznál, Maszat űrhajóik, Maszat a repülőn

A Maszat-sorozat bekerült a legjobb óvodás mesekönyvsorozatokról szóló összeállításunkba. Olvasd el mit írtunk róla, és melyik mesekönyvek kerültek még a toplistába! A Doktor Maszat kötetről bővebben a legjobb dokis mesekönyvekről szóló írásunkban olvashatsz.

Ajánljuk továbbá Agócs Írisz Mesék Barnabásnak-lapozóit is: Masa és az eső, Mia nem álmos, Tóbiás éhes

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

100%
Nagyon jó

A népszerű Maszat-sorozat újratöltve: kedves, kisovis történet, bűbájos illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény