Marék Veronika: Boribon mackói

Varázsszó: Boribon. Vajon akad olyan gyerekpolc, ahol mindenki barna kismackója még nem fordult meg? Apáról, anyáról – fiúra, lányra, unokára. Immár ötven éve! Milyen szerencsések vagyunk, hogy a József Attila-díjas szerzőnő még most, 2020-ban is megajándékozhat minket egy újabb, vidám történettel. Megérkezett a Boribon mackói – olvastuk, imádjuk, mutatjuk!

Boribon mackói

 

Szerző: Marék Veronika

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-606-7

Korosztály: 1-4

 

 

Tudtad, hogy Boribon egyszerűen imádja a kék mackókat? Na ugye, hogy ugye? Mert kék mackóból soha nem elég, kék mackóból jöhet akár száz is. Nem is csoda, hogy Boribon a szülinapi ajándékai között is (hip-hip, négyéves lett!) csupa kék mackó van. Ó, és milyen jókat lehet játszani velük! Megkocsikáztathatja őket a legendás, piros autójában, párnacsatázhat velük Hapci cicával, mókázhatnak a végtelenségig – azaz egészen pontosan addig, amíg Annipanninak elege nem lesz abból, hogy mindenfelé kék mackók vannak. Ej, még el is esett bennük…

Azonnal rakjátok el ezt a rengeteg mackót! Elég volt a vadulásból!

Boribon és Hapci törni kezdte a fejét. Na de hová rakják őket? Építsenek mackótornyot? Nem, nem lesz jó. Tegyék le őket aludni Boribon ágyába? Azt meg Annipanni nem engedi. Végül közösen bepakolják egy nagy papírdobozba, de Boribon nem boldog: így egyáltalán nem láthatja kis barátait. Vajon mivel vidíthatja fel barna mackóját Annipanni? Boribon mackói – íme egy kis ráhangoló!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Boribon imádja a kék plüssmackókat! Kapott is egy csomót a barátaitól, és az önzetlen kismackó még a saját ágyát is átadná, hogy legyen hol aludniuk. Vajon mostantól csak velük fog játszani, vagy lesz azért ideje Hapcira, a cicára is? És rendet rakni ki fog a nagy játék után? Annipanni szerencsére most is odafigyel a kedves kismackóra, és szuper ötlettel áll elő.

A Boribon-sorozatból ajánljuk a Boribon pancsol című kötetet is. A szerzőtől ajánljuk továbbá A bohóc és a kismajom, valamint az Alfa bácsi titka című mesegyűjteményeket.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

97%
Nagyon jó

Szívmelengetően ismerős rajzok, kedves, vidám történet.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató