Barátkönyv – Emlékkönyv gyerekeknek

Emlékkönyvem Rólatok, akikre mindig emlékezni fogok

Kreatív, vidám, ötletes. A Barátkönyv egy színes, bájos emlékkönyv a barátságról, egy olyan kötet, amiben mindazok a pajtások szerepelhetnek, akik fontosak neked. Hajós W. Bori mókás alkotásra szólít, aminek vázát ő maga adja, de tartalommal csakis te és a kis barátaid tölthetitek meg. Emlékkönyv 2.0., egy könyv, ami csakis a tiéd, egy könyv rólad, egy könyv neked.

Barátkönyv

 

Szerző: Hajós-Wisinger Borbála

Illusztrátor: Kiskovács Eszter

Kiadó: Hajós-Wisinger Kft (2019)

ISBN: 978-615-004-968-7

Korosztály: 4-12

 

 

A Barátkönyv voltaképp egy előre megszerkesztett, modern emlékkönyv, amelyet a könyv tulajdonosán kívül 25 barátnak lehet körbe adni, hogy írjon, rajzoljon bele, kiszínezze vagy épp matricákat ragasszon bele, és ezáltal egy maradandó emléktárgy jöjjön létre. A könyv különféle kérdéseket tartogat a gyerekeknek, akik így könnyedén megoszthatják magukról a legizgalmasabb tényeket, de persze személyes üzenetet is küldhetnek benne.

Emlékkönyvem Rólatok, akikre mindig emlékezni fogok

Kezdetként a név, becenév, ovis jel stb. szerepelnek, és külön helye van még egy fényképnek is a könyvben. Aztán különböző játékos feladványokkal megadhatják a többi fontos tudnivalót is magukról a gyerekek. Például azt, hogy hány évesek, és milyen magasak már. Kiszínezhetik azt is, hogy milyen a szemük színe, de lerajzolhatják még a családfájukat is. Emojikon jelezhetik, hogy miben mennyire jók (például alvás, éneklés, táncolás, hintázás). Bekarikázhatják vagy kiszínezhetik, hogy mit szeretnek a legjobban csinálni (például úszás, biciklizés, fára mászás) és lerajzolhatják azt is – jelképesen egy kukába – hogy mit nem. De a könyv arra is kíváncsi, hogy mik a kedvenc színeik, mi a kedvenc finomságuk, innivalójuk, könyvük… Milyen háziállatuk van, és hogy vajon milyen állatok (Ha én állat lennék… ) lennének legszívesebben? Végül pedig egy külön kis hely (Ezt neked készítettem) van az üzeneteknek, önálló alkotásoknak is. Minden kis barátnak négy tartalmas oldal dukál, és három különböző (fiúsabb-lányosabb) sablonból választhatnak.

Üde, vidám, nagyszerű. A könyv kedves rajzai, ötletes kidolgozása egészen biztosan lázba hozza a napló tulajdonosát és a kis pajtásokat is. A magasságot például hol papírsárkánnyal, hol létrával, máshol világítótornyon jelölhetik be. A kedvenc színeiket légballonon, palettán vagy az esernyő szeletein színezhetik, az éveik számát pedig szülinapi tortán, lufikon, vagy fagyi gombócokkal adhatják meg. A könyv végén extraként még szülinaptár és ujjlenyomat gyűjtemény is található! De beszéljen helyettünk a belapozó!

A Barátkönyv egy egyedi tervezésű, különleges kivitelezésű emlékkönyv, ami igazi kincse lehet a gyerekeknek, és évek múltán is örömmel lapozhatják majd fel. Ovis ballagók, figyelem! A Barátkönyv remek ötlet az óvodától elbúcsúzóknak is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Barátkönyv egy egyedi tervezésű album gyerekeknek, amelyben a legelső barátságokat lehet megörökíteni. A kis barátok a róluk szóló, személyes oldalak kitöltésével mesélhetnek magukról és a barátságukról. A változatos kérdésekre akár önállóan is tudnak válaszolni. A mókás feladatok pedig alkotásra hívnak – az írás mellett rajzolva, színezve, ragasztva is kifejezhetik magukat, akár már a legkisebbek is. S így jön létre egy különleges és maradandó emléktárgy a legelső és legjobb barátságokról.

Ajánljuk továbbá Kollár Borbála: Alkoss szabadon! című könyvét. Érdekelhet továbbá a legjobb iskolakezdésről szóló mesekönyvek, valamint az iskolára felkészítő és kisiskolás foglalkoztatókról szóló összeállításuk is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató