Catherine Leblanc – Dany Aubert: Oviba megyek!

Catherine Leblanc legújabb mesekönyvében Kismackó nagyon izgul, mert hamarosan óvodás lesz. De az igazság az, hogy semmi kedve hozzá! Ismerős? Megrémiszti az ismeretlen gondolata, és inkább tudomást sem akar szerezni a dologról. Azonban mint mindig, az anyukájának most is sikerül eloszlatnia a kicsi bocs félelmeit. Kíváncsi vagy a titokra?

Oviba megyek!

 

Szerzők: Catherine Leblanc – Dany Aubert

Illusztrátor: Eve Tharlet

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-288-5

Korosztály: 3-6

 

 

Catherine Leblanc mesekönyvei mellett nem lehet csak úgy, jóleső mosolygás nélkül elsétálni a könyvesboltokban. A Kismackó-sorozat nagyméretű, impozáns kötetekkel, szívet melengető rajzokkal, és még annyira szívmelengető ovis történetekkel hívogatja a kis olvasókat. De nem is fognak csalódni bennük! Hiszen igazi összebújós, átbeszélős mesekönyvek ezek, amelyek a könyvespolcok sokat forgatott gyöngyszemei lehetnek majd. Jó érzés rájuk nézni, jó fellapozni őket, jó elmesélni és hallgatni ugyanúgy. A sorozat immár három részben is elérhető (Megérkezett!, Akkor is szeretnél?, Elég nagy vagyok már?) és mindegyik a gyermekkor egy-egy meghatározó mérföldkövét dolgozza fel. Ezúttal az ovikezdést.

Kismackó oviba megy!

Micsoda nagyszerű hír – gondolhatnánk – de Kismackó egyáltalán nem így látja. Ő ugyan nem! Biztos benne, hogy nem fog neki tetszeni, hallani sem akar róla, inkább a Mamával akar maradni, és kész! Anna, a kishúga viszont annál inkább szeretne oviba menni, nagyon irigyli a bátyját és mindentől lelkes, ami azzal jár. 

Olyan jó bolyhos és puha vagy, Mama – bújt oda hozzá. – Veled akarok maradni örökké!

Kismackó bizony szorong, fél az újtól, az elszakadástól és elzárkózik az óvoda gondolatától teljesen. Márpedig az ovikezdés egyre csak közeledik… Vajon hogyan sikerül megbarátkoznia vele?

Mama maci ezúttal is szépen, türelmesen segíti át Kismackót ezen a nagy és fontos lépésen. Nem erőlteti, hanem a hétköznapi eseményekkel párhuzamot vonva, lépésről-lépésre hozza meg a kedvét hozzá. Amikor csak tudja, megragadja az alkalmat, hogy meséljen neki az óvodáról, és eloszlassa a félelmeit. Egy nap elbicikliznek az óvoda mellett, az esti mesénél megemlíti, hogy ott is sokat mesélnek majd nekik. Megtudja, hogy minden jó barátja ott lesz és rengeteg új társ is vár majd rá. Kiderül az is, hogy a kedvenc játékait ugyanúgy játszhatja majd ott is, mint itthon – sőt még annál is többet! Ráadásul Mama egy igazi ovis hátizsákkal is meglepi!

De Mama maci arra is rávezeti Kismackót, hogy milyen nagy, ügyes és okos maci ő már. Hiszen szépen rajzol, egyedül is megtudja kenni a mézes kenyeret, sőt elég érett ahhoz is, hogy feltalálja magát, ha szükség lenne rá. Nagyon büszke rá, hiszen olyan okosan gondolkodik már, mint a nagy bocsok az óvodában! 

 Az ovi a nagyoknak való. Pont az olyan nagy mackóknak, mint én!

Kismackóban végül szépen lassan eloszlanak az aggodalmak, és mire eljön az ovikezdés ideje, már nem fél,  hanem örömmel és magabiztosan lépi át új élete kapuját.

Catherine Leblanc legújabb mesekönyve sok humorral veszi végig az óvodára való felkészülés nehézségeit. Segíti a kicsiket abban, hogy leküzdjék a félelemeiket és megbarátkozzanak az ovikezdés gondolatával. Az Oviba megyek! a sorozattól megszokott kedves és megható történettel, és bűbájos rajzokkal(Eve Tharlet) várja a kis hősöket. A mesét Szabó T. Anna és Dragomán Pali fordításában élvezhetjük.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az ovi közel van, de Kismackó egyáltalán nem örül, hogy közeledik az óvodába járás ideje. “Nem akarok oviba menni!” jelenti ki határozottan. Anna, a kishúga viszont nagyon szeretne végre bepakolni egy uzsonnástáskát, labdázni a barátaival, és hallgatni az óvó nénik meséit. “Milyen jó neki!” sóhajtja újra és újra. Kismackó édesanyja szelíden segíti eloszlatni az aggodalmakat, és sokat mesél arról, hogy milyen lesz az ovi. Mire véget ér a nyár, Kismackó biztos benne, hogy az óvoda jó hely, pont ilyen nagyfiúknak való, mint ő. Ez az új Kismackó-történet segít a gyerekeknek, hogy leküzdjék a félelmeiket az újtól és az ismeretlentől. A sorozat többi része is a gyerekkor meghatározó pillanatairól szól: Akkor is szeretnél? Elég nagy vagyok már?

A sorozatban már elérhető: Megérkezett!, Akkor is szeretnél?, Elég nagy vagyok már?

Ajánljuk továbbá a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről szóló összeállításunkat, valamint Szabó Ágnes: Kata első napja az óvodában (Tulipán Csoport),  Czernák Eszter: Sárkányovi és Farkas Nóra: Összeköt a szeretet című beszoktatós mesekönyvét.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

93%
Nagyon jó

Bájos és magával ragadó mesekönyv az ovikezdés nehézségeiről. Gyönyörű illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató