Bíró Zsófia

Bíró Zsófia Budapesten született magyar író. Diplomáját az ELTE Bölcsészettudományi karán szerezte magyar szakon. Emellett latint és pszichológiát is tanult. Még tanulmányai alatt irodalmi esteket szervezett a Petőfi Irodalmi Múzeumban, és dolgozott a fóti Károlyi-kastély könyvtárában is. Ezt követően rövid ideig színkritikusként dolgozott, majd magyar irodalmat tanított egy gimnáziumban. Első publikálásait Petőfi Sándor álnéven jelentette meg. Napjainkban regények és mesék mellett színdarabok írásával is foglalkozik. A boldog hentes felesége című könyvéért 2015-ben Margó-díjra jelölték. Első gyerekkönyve 2019-ben jelent meg, A macska mondja meg! Mit egyél és mit ne címmel. Bíró Zsófia meseregénye a tudatos és fenntartható táplálkozásról szól, és egyéb, modern társadalmi problémákat is érint.

Könyvei

  • A boldog hentes felesége (2014)
  • A macska mondja meg! – Mit egyél és mit ne (2019)

Antológia

  • Körkép 2010 – Huszonkét mai magyar író kisprózája (2010)

 

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató