Salinger Richárd: Tábori jógakaland

A jógakaland folytatódik! A Tábori jógakaland ismét Jógaországba repíti el a gyerekeket, ahol – igazi kis táborvezetőként – különleges kalandokon kell átvezetniük az erdőlakókat. A könyv nemcsak vidám és szórakoztató, hanem fejleszti és inspirálja is a kicsiket. A játékos feladatok segítségével pedig a jóga örömteli hatásait is átélhetik. Extraként 12 játékos jógagyakorlat, QR kódok és videós tartalmak is tartoznak a könyvhöz. Készen állsz a kiruccanásra?

Most eljött az idő, hogy meglátogasd Jógaországot, ahol mindig akad tennivaló. Ez az ország a jóga gyakorlatok birodalma. Aki idelátogat, annak sokféle feladattal kell megbirkóznia. Akadnak köztük könnyebbek és nehezebbek is. Ami a legfontosabb, hogy bárki ember fia, aki ellátogat Jógaországba, ha szorgalmas, bátor és segítőkész, sok új barátot szerezhet magának.

Tábori jógakaland

 

Szerző: Salinger Richárd

Illusztrátor: Jenei Ákos Márton

Kiadó: Jógakaland Gyerekeknek Kft. (2019)

ISBN: 978-615-006-176-4

Korosztály: 3-10

 

Tábori jógakaland főhőse, a kalandok mozgatórugója te magad vagy. Bizony most rád hárul a feladat, hogy a lelkes kis csapatodat átsegítsd a megpróbáltatásokon, és egy szuper tábori élménnyel gazdagítsd őket. Kis barátaid számítanak rád. Felkészültél? De mielőtt belevágnál, tölts egy nyugodt percet, és hangolódj egy légzőgyakorlattal a feladatra a könyv legelején. Ülj sarokülésbe. Hunyd le a szemed. Helyezd a két kezedet nyújtva a törzsed mellé, tenyereidet fordítsd ki. Kezd el beszívni a levegőt az orrodon keresztül… Mikor végeztél, máris egy tisztáson találod magad, ahol sok gondterhelt állatot látsz magad körül.

Mi folyik itt? Hopp, a nyúl nekiesett Röpcsinek a bagolynak és leteremtette olyanért, amit nem is követett el. Semmi sem volt jó Fintornak és Cinginek, a két bánatos kisegérnek sem. Hamuka, a borz próbálta megvigasztalni Szappankát, a szomorú mosómacilányt. Kukker pedig…, nos a mélabús vakond nem volt letörve annyira, hiszen ő most is a legrosszabbra készült. Mi történhetett? Kiderült, hogy a várva várt táborozásuk Szigor Tibor, a farkas lebetegedése miatt elmarad. Úgy néz ki, mehetnek haza, pedig annyira készültek erre a napra! Segítesz rajtuk, és elvállalod a táborvezetést? Rajta, vágj bele!

De oda kell ám tenned magad, mert ezúttal minden rajtad áll. A kis állatokat ugyanis sokszor terelgetni kell, és nagyon ügyesen kell venni az akadályokat, hogy a túra végére épségben és boldogan, élményekkel telve, felüdülve érkezzenek meg. Hogy mi mindenre lesz szükséged ehhez? Összetartásra, fegyelemre, csapatmunkára, némi ügyességre, és persze bátorságra is. Van, hogy egy sűrű bozótos állja el az utatokat, és csak guggolva tudtok továbbhaladni. A csónakázás alatt pedig meg kell tanulnotok, hogy vannak helyzetek, amikor fegyelmezetten kell viselkednetek, és csakis az adott feladatra koncentrálhattok. Igaz, most vízbe pottyantatok, de a te segítségeddel mind épségben kijuthattok – csak arra figyelj, hogy a megfelelő jógagyakorlatot minél lelkesebben és pontosabban végezzétek el! Ebből az esetből mindenki tanult, és ennyi izgalom után rátok fér egy kis lazítás. Pihenjétek jól ki magatokat, mert holnap újabb kihívások várnak! A reggelt egy napüdvözlettel, akarom mondani lázas keresgéléssel köszöntitek. Nagy baj van, Durmi mackó papagájának nyoma veszett! Az egész erdőt alaposan át kell kutatnotok, hogy megtaláljátok.

Felnézel, hátha fent repül a magasban. Hátra nézel a lábad között, hátha mögötted van. A bokrok alatt és a fák odvaiban is megnézed. sajnos sehol semmi. Hátha mégis a hátad mögött van! Megnézed mégegyszer.

Sikerrel jártatok? Akkor mehettek tovább! Irány a hegy, és a feladat, hogy a csúcsára tűzzétek ki Jógakaland zászlaját! A hegymászás nem egyszerű dolog, most minden erőtökre szükségetek lesz, de egy kis kitartással és lelkesedéssel biztosan felértek. De tartalékoljátok az erőtöket, mert a kihívásoknak itt még korántsem lesz vége. Rátok esteledett, így az éjszakai sötétben kell lejuttatod a kis csapatodat a hegyről, biztonságban és épségben. Még szerencse, hogy egy szuper gyakorlat ebben is segíthet neked! Ha pedig ezzel is sikeresen végeztél, boldogan és büszkén adhatod át magad a kiérdemelt pihenésnek… 

Hogy mi mindent tudhattál meg mindeközben magadról? A kalandok végére az is bizonyos, hogy van önbizalmad, higgadt, találékony és határozott vagy, ha a helyzet megkívánja. Képes vagy irányítani, és sosem adod fel, hogy elérd a célodat. De persze tudsz a barátaiddal vidáman és felszabadultan mókázni is. Nagyszerű, ugye? Igazán büszke lehetsz magadra! Nos, akkor jöhet egy újabb jógakaland?

Jógakaland a nappaliban

Hogy hogyan zajlott mindez nálunk, a nappaliban? Négyévesemmel álltunk a kalandok elébe, aki nagyon boldog volt a közös mókázás izgalmától. Imádja az interaktív könyveket, élvezi, ha neki is kijut a feladatokból. Pláne, ha övé a főszerep! Megadtuk hát a módját, ahogyan kell. Jógaszőnyegre telepedtünk, leültünk egymással szemben, készen a kihívásokra: ide nekünk az oroszlánt is! Dagadt a mellkasom, hiszen a kislányom igazán odatette magát. Amikor először végeztük el a gyakorlatokat, persze lassabban haladtunk, és nem is volt minden tökéletes, de nagyon igyekezett. Eleinte egyszerre csináltuk, és figyelt közben engem, majd egyre jobban ügyesedett, minél többször elővettük a könyvet. A jógagyakorlatok egyébként nagyszerűen illeszkednek a történetekbe, egyszerűek és valóban könnyedén elsajátíthatják a kisebbek is. Habár a légzőgyakorlatokat még mindig nyuszi-mód, felhúzott orral végzi (ami nagyon mókás :)), de már egyre jobban belejött, és most már magától nekiáll és elvégzi a feladatokat, amikor odaérünk a könyvben. A kalandozás egy kis meditálással zárul, amikor a gyerekek ellazulva, a hátukon fekve végiggondolhatják, hogy mi minden történt velük Jógaországban. A kislányom ilyenkor büszkén felsorolja – beestünk a csónakkal a vízbe, de kimentettem őket…, segítettünk megkeresni a papagájt, felmásztunk egy naaaagy hegyre, sötétben botorkáltunk stb. – amit minden esetben színesít az aktuális élményeinkkel is. Huh, most jó sokáig kellett futnom a hegyre! vagy Hihi, majdnem eldőltünk, amikor daruztam a lábadon! A közös móka legvégén igyekszem (nem mindig kerítünk rá sort) lassan és érthetően elmesélni neki a könyvben található összegzőt is. Ebből az derül ki, hogy mennyi mindent tanult és milyen ügyesen helytállt a tábori jógakaland során. Naná! 🙂

Jógaországban minden gyerek otthon érzi magát. Erről Salinger Richárd kedves és lelkesítő történetei mellett, Jenei Ákos Márton csodaszép rajzai, és bűbájos karakterei is gondoskodnak. A könnyed, rávezető gyakorlatokat Csák-Iványi Réka szedte csokorba a kisgyerekeknek. Érdemes letölteni a videós tartalmakat is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szia! Készülj, mert ha ez a mesekönyv egyszer kinyílik, onnantól nincs megállás, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője. Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland!

Kedves Szülő! Ha számodra is érték a gyermekeddel töltött minőségi idő, akkor ismerd meg a Jógakaland világát! Könyveink és játékaink egyedülállónak számítanak itthon, hiszen segítségükkel a mozgás szeretete mellett minél több önbizalommal, sikerélménnyel és pozitív energiával inspirálja a kis jógikat a fejlődésük útján. Ezzel a mesekönyvvel is kulcsot adunk a kezedbe, és játékot a gyermekednek az egészséges, harmonikus, sikeres és tudatos felnőtt léthez.

A sorozat első része 2019-ben jelent meg Erdei jógaland címmel, és elnyerte a Szívünk rajta-minősítést. A Jógakaland 2019. novemberétől már társasjáték formájában is elérhető! További termékekért böngészd át a Jógakaland weboldalát!

Ajánljuk továbbá Sandra Grimm Ne félj! Bátor mesék című könyvújdonságát is. Érdekelhet még Balázs Ágnes: Mesék örökmozgóknak, és A száguldó hóember és más történetek

Az év első gyerekkönyveiért kattints az óvodás- és a kisiskolás-válogatásunkra!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

100%
Nagyon jó

Vidám és szórakoztató mesekönyv, amellyel a gyerekek a jóga örömteli hatásait is átélhetik. Nagyszerű közös móka, szuper illusztráció!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató