Egy kismadár kettőt lép

Az Egy kismadár kettőt lép című verses kötet a legismertebb számoló, kiszámoló és hintázó népi mondókákat szedi csokorba a legkisebbeknek. A gyönyörűen illusztrált könyv egy tematikus népimondóka-sorozat első része, amelyet a Kárpát-medence különböző tájairól származó rigmusok és Nagy Diána vidám és letisztult illusztrációi tesznek igazán különlegessé. Volt egyszer egy ember, szakálla volt kender…, Egy, kettő, három, négy, kisőzike hová mégy? A könyvben sok, gyerekkorunkból ismerős mondókával találkozhatunk, de egészen biztosan találunk benne újdonságot is. Egy kismadár kettőt lép: mutatjuk közelebbről!

Egy kismadár kettőt lép – Számoló, kiszámoló, hintáztató népi mondókák

 

Szerkesztő: Tóth Emese

Illusztrátor: Nagy Diána

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-039-9

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tematikus népi mondóka-sorozatunk első válogatásában számoló, kiszámoló-kiolvasó, hintáztató mondókákat gyűjtöttünk össze, amelyek nem csak az önfeledt játékra nyújtanak lehetőséget, de a korai fejlesztésben is pótolhatatlanok. Egy, megérett a meggy, kettő… Sokan, sokféleképpen tudjuk folytatni a versikét. A Kárpát-medence különböző tájairól származó rigmusok ismert és még sosem hallott-olvasott sorai tűnnek fel a kötetben, melyet Nagy Diána letisztult és vidám illusztrációi tesznek a legkisebbek számára is azonnal érthetővé és letehetetlenné.

Ajánljuk továbbá Varró Dániel: Csütörtök, a kisördög, valamint Harcos Bálint: A boszorkánycica című verses mesekönyvét is. Gyerekkönyves újdonságokért látogass el erre a linkre!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.