Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb nagyovis mesekönyvsorozata?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Felkészültél?

Következzenek a nagyovisok többrészes mesekönyvei. Melyik kerüljön a dobogó tetejére? Klikkelj a kép alatti karikába, amelyiket szeretnéd!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Ismerkedj meg a többrészes lapozókönyvekkel közelebbről is! Görgess lejjebb, ha szeretnéd átböngészni a kötetek összefoglalóit!

Rebimesék 1. Félősöknek és bátraknak – Varázslények

 

Szerző: Nádasi-Ozsvár Andrea

Illusztrátor: Hajdú Zsófi

Kiadó: Katica Könyvműhely (2019)

ISBN: 978-615-569-736-4

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Rebeka egy tökéletesen átlagos kislány, aki bátor és kíváncsi természete miatt hajlamos mindenféle zűrbe keveredni – ezekben a mesékben az ő kalandjait követhetjük nyomon. A kötekedős Bosszantöpptől (akinek feltett szándéka bajba sodorni Rebit) a jószívű Csíkoshátú Bőröndös Sompolykáig (aki segít Rebinek visszanyerni a számítógép elé kövült apuka figyelmét) egy mágikus világmindenség kel életre minden történetben, titokzatossággal és képzelettel színezve az egyébként hétköznapi élethelyzeteket. A Rebimesék kedvesen eredeti és szórakoztató történetek gyűjteménye, melyeket nemcsak a gyermekek, de a szülők is élvezni fognak esti meseolvasáskor – de legyetek óvatosak, mert ha legközelebb valami különös történik az otthonotokban, ti is hajlamosak lesztek benézni a sötét sarokba, nem lakik-e ott valaki…

A Rebimesék félősöknek és bátraknak – Varázslények egy nagyon jó hangvételű, igazán szerethető, szórakoztató és bátorító mesekönyv. A történetek frissek, üdék, viccesek és letehetetlenek, az illusztráció gyönyörű – minden adott, hogy a gyerekek kedvence legyen. Hiszen ne feledjük, Varázsvilág lakói bárhol ott lehetnek! Olvasd el a könyvről írt összefoglalónkat itt!

Tábori jógakaland

 

Szerző: Salinger Richárd

Illusztrátor: Jenei Ákos Márton

Kiadó: Jógakaland Gyerekeknek Kft. (2019)

ISBN: 978-615-006-176-4

Korosztály: 3-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szia! Készülj, mert ha ez a mesekönyv egyszer kinyílik, onnantól nincs megállás, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője. Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland! Kedves Szülő! Ha számodra is érték a gyermekeddel töltött minőségi idő, akkor ismerd meg a Jógakaland világát! Könyveink és játékaink egyedülállónak számítanak itthon, hiszen segítségükkel a mozgás szeretete mellett minél több önbizalommal, sikerélménnyel és pozitív energiával inspirálja a kis jógikat a fejlődésük útján. Ezzel a mesekönyvvel is kulcsot adunk a kezedbe, és játékot a gyermekednek az egészséges, harmonikus, sikeres és tudatos felnőtt léthez.

A Tábori jógakaland története Jógaországba repíti el a gyerekeket, ahol – igazi kis táborvezetőként – különleges kalandokon kell átvezetniük az erdőlakókat. A könyv nemcsak vidám és szórakoztató, hanem fejleszti és inspirálja is a gyerekeket. Ráadásul a játékos feladatok segítségével a jóga örömteli hatásait is átélhetik. Kattints, és nézd meg a könyv belapozóját!

Bernát, a mentőautó

 

Szerző: Mechler Anna

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-619-7

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Újabb közlekedési eszközzel bővült a Kerék Mesék-sorozat járműparkja: megérkezett Bernát, a mentőautó! Egy mentőjármű élete csupa kaland; hol baleseti sérülteket szállít, hol nehezen lélegző betegeket – olykor maga is életet ment, de elkísérhetjük a havas erdő szélére, az autópályára vagy a mentősofőrök versenyére is. Vajon milyen titkokat rejt a mentőállomás? És ki lehet az, aki néha, váratlanul megjelenik Bernát vezetőfülkéjében? A történetek nemcsak szórakoztatnak, de rengeteg hasznos dolgot megtanítanak a mentősök munkájáról. A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. Ajánljuk a villogós autók rajongóinak – nem fognak csalódni!

Bernát, a mentőautó hatodikként csatlakozott a Kerék Mesék-sorozat járműparkjához. Mechler Anna mesekönyve nemcsak szórakoztató, de rengeteg hasznos dolgot is megtanít a mentők munkájáról a gyerekeknek. A kedves, izgalmas történeteket Hajba László illusztrációi keltik életre. Ide kattintva megnézheted a könyv belapozóját! A sorozat további részei: Bartoló, a markoló, Pedró, a tűzoltó, Tóbiás, a kukásautó, Zebulon, az autódarú, Jonathán, a kamion

Lea Mindent jobban tud

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-447-6

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lea pontosan tudja, mit akar. Reggel az összes ékszerét magára venni, az óvodában megmondani a lányoknak, mit játszanak és ki játszhat velük, és hogy mit csinálnak a nagyok. Csakhogy aki dönt, annak viselni kell a döntései következményeit. Lea megtapasztalja, hogy az egész világot irányítani nehéz feladat, és néha jobb hallgatni a másikra, mint fejjel szaladni a falnak. Vadadi Adrienn legkisebbeknek szóló ovis történetei észrevétlenül járnak körül egy-egy problémát az ovisok mindennapjain keresztül, most az akarat áll a középpontban.

Vadadi Adrienn legkisebbeknek szóló ovis történetei észrevétlenül járnak körül egy-egy problémát az ovisok mindennapjain keresztül, most az akarat áll a középpontban. A Lea mindent jobban tud egy cserfes, nagy képzelőerővel megáldott, ovis kislány mindennapjairól és a közös játék öröméről mesél. TIPP: Nézd meg a sorozatból Vadadi Adrienn Három szülinapi torta című mesekötetét!

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon az interaktív lapozósorozatok mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük.

Szavazz a többi kategóriában is!

  1. Legkisebbek babalapozói
  2. Bölcsis lapozók
  3. Interaktív lapozók
  4. Interaktív lapozósorozatok
  5. Óvodás mesekönyvek
  6. Óvodás mesekönyvsorozatok
  7. Nagyovis mesekönyvek

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.