Rumini Tükör-szigeten: megjelent az Év gyerekkönyve-díjas sorozat legújabb kötete!

Megjelent az év egyik legjobban várt gyerekkönyve, a Rumini Tükör-szigeten! Berg Judit új, 6-12 éveseknek szóló regénye minden eddiginél izgalmasabb kalandokat tartogat a Szélkirálynő legénysége számára.

Rumini Tükör-szigeten

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Kálmán Anna

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-530-5

Korosztály: 6-10

 

 

„Elég volt a kalandokból!” Így szól a három éve várt új Rumini-kötet első mondata. De persze nem sokkal azután, hogy a Szélkirálynő legénysége behajózik a Gyöngy-lagúnába, hogy megpihenjenek, valami keresztülhúzza a számításaikat, és egy minden eddiginél nagyobb kalandba keverednek.

 Az új regényben Rumini és a Szélkirálynő legénysége egy minden eddiginél különösebb helyre jut el. Tükör-sziget közvetlen szomszédságában ugyanis áll egy ugyanolyan sziget. Egyik a másiknak a tükörképe. De melyik az igazi? Annyi biztos, hogy mindkettőn furcsa dolgok történnek. A Szélkirálynő először csak azért kanyarodik Tükör-sziget felé, hogy orvosságot szerezzenek Sajtos Rozi betegségére, de hamarosan mindannyian veszélybe kerülnek, miközben még az sem biztos igazán, hogy a menekülés kulcsát Tükör-szigeten vagy a mellette emelkedő tükörképén találják-e meg.

Berg Judit egy interjújában a következőket mesélte a kilencedik Rumini-kötetről:

A tükörben rengeteg a játéklehetőség, izgalmas, amikor egyszerre látunk egy tárgyat, személyt és a tükörképét, úgy, hogy lehetetlen eldönteni, melyik az igazi. Mi történik, ha életre kel az egyik szereplő tükörképe, aki megszólalásig hasonlít az eredetire, csak éppen egész mások a titkos céljai? Hogyan lehet kiválasztani kettejük közül azt, aki hozzánk tartozik? Az is izgalmas, amikor a tükör nem a felszínt mutatja, hanem azt, ami a mélyben rejtőzik, vagy éppen torzítja a valóságot. Mi az, amit valójában látunk, és mennyit hihetünk belőle? És mi történik, ha egy másik szereplő szeme az én gondolataimat tükrözi vissza, vagyis ő azt látja, ami a fejemben jár? A Rumini Tükör-szigeten olyan kalandregény, amiben az eddigiekhez hasonlóan rengeteg kaland és veszedelem vár a szereplőkre, ismeretlen lények bukkannak elő hol barátságos, hol ártó szándékkal, miközben az események trükkös tükrös helyzetek körül bonyolódnak.

Rumini legújabb történetét Kálmán Anna rajzai keltik életre. Megjelenés: 2019. november 29. – elolvashatod az elsők között, de szuper meglepetés lehet a karácsonyfa alatt is.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Elég a kalandokból! Amikor a Szélkirálynő legénysége megpihen a Gyöngy-lagúnában, és békésen fagyizgatva napoznak és úszkálnak, egészen biztosan úgy érzik, hogy most egy ideig végre nyugalom lesz körülöttük. De persze nem is lenne ez egy igazi Rumini-könyv, ha a számításaikat nem húzná keresztbe néhány ártalmatlannak tűnő, ám annál veszélyesebb higanyhidra, aminek a mérgétől Sajtos Rozi nemcsak gondolatolvasó lesz, de ha nem tesznek valamit sürgősen, az egész teste ezüstté fog válni… Állítólag az ellenszer egy bizonyos Tükör-szigeten található. Csakhogy a térképen jelölt helyen két egyforma sziget áll! Az egyik a másiknak tükörképe, és mindkettő nagyon veszélyes! De vajon melyik az igazi, és hol rejtőzik a gyógyszer? Minden titokra fény derül a Rumini kilencedik részéből, még arra is, mi rejtőzik a tükör mélyén!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató