Kisiskolás válogatás: könyvújdonságok 6-10 éveseknek

Folytatódnak az őszi könyvpremierek, és az óvodás és a 10-14 éves korosztály olvasnivalói után megnéztük, mivel rukkolnak elő a kiadók a 6-10 éveseknek. Összeállításunkból kiderül, melyek a legizgalmasabb kisiskolás könyvújdonságok – válogathatsz akár már önálló olvasásra is!

 

A nagyok is voltak kicsik

 

Szerző: Szabó Borbála

Illusztrátor: Baranyai (b) András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 9789634105398

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A három tesó, Miklós, Kamilla és Tomsi néha furcsa dologra gondolt. Arra, hogy minden felnőtt egyszer gyerek volt. Ez persze tény, amit lehet tudni. De ettől még elképzelni elég nehéz! Lehet, hogy ők is elhagyták a tornazsákjukat? Hogy ők sem tudták kimondani a “virsli”- t? A mamó még most is úgy huncutkodik néha, mint egy gyerek… A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak különböző nehézségi szinteken, melyek közül a bevezető szint a NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Megjelenés: 2019. október 1. A Most én olvasok! sorozatról a linkre kattintva olvashatsz bővebben. Ismerd meg a sorozatból Dávid Ádám: Koppány betűket firkál és Igaz Dóra: Tiki otthonra talál című, szintén nagybetűs szintű mesekönyvét is!

Kedvenc meséim

 

 

Szerző: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-707-1

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Új kötettel bővül a családi mesekincsestár. Tony Wolf lenyűgöző illusztrációi ezúttal a keleti mesevilág csodálatos darabjait, klasszikus Grimm-meséket, az orosz meseirodalom gyöngyszemeit és a jól ismert állatmeséket elevenítik meg. A kötetben ez a 48 mese kapott helyet: Aladdin és a csodalámpa, Ali és a szultán nyerge, Rubin herceg, Ali Baba és a negyven rabló, Szálem és a szög, Amin és a tojások, Szaid kalandjai, A gólyakalifa, A sakkjáték, Vatanabe kardja, A hét szamuráj, Szuzi, a nagy császárnő, A tó királya, A vörös sárkány legendája, Az aranymadárka, Hamupipőke, Csipkerózsika, Piroska és a farkas, Csizmás Kandúr, A szépség és a szörnyeteg, Irina és az erdők szelleme, Az aranyhalas tó, Az erdő lánya, A folyó és a nyírfa, A varázsló ajándékai, Iván herceg, Az énekes seregély, Az okos lány, A herceg és a koldus, A hókislány, A zöldtetős ház, A darumadár combja, Vardiello, A paraszt, a fiú és a szamár, A hat derék legény, A három kívánság, A varázskönyv, Till Eulenspiegel, A pórul járt menyét, A medve farka, A nyúl és az elefánt, A majomkirály, A nárcisz, A farkas és a daru, A ló és a farkas, A kakas, a macska és az egérke, Az oroszlán és a muslica, Pestis az állatok között.

Várható megjelenés: 2019. október 14. A szerzőtől ajánljuk továbbá a kultikus Mesél az erdő mesekönyvsorozatot is, amiről ebben a bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.

A macska mondja meg!

 

Szerző: Bíró Zsófia

Illusztrátor: Rátkai Kornél

Kiadó: Boook Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-541-752-8

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Azt hitted, a macskák nem látnak tovább a saját tonhalkonzervüknél? Pedig amikor az áruházak polcai kétes eredetű, rossz minőségű élelmiszerektől roskadoznak, amikor a kisgazdik hasa fáj, a bőrük kiütéses, és nem ehetnek meg akármit, akkor már csak a macskák segíthetnek! Nagy tervvel telik meg a sok macskaagyacska: kerüljön egészséges étel a hasakba! Rettenetes Ivánka és csapata a mancsába veszi a dolgokat. Egy biomérnöknek újra lesz munkája, Ilka néninek házi cicája, a félelmetes Multi Mamának pedig érző szíve. Bíró Zsófia meseregénye nemcsak macskákkal van tele, hanem számos hasznos táplálkozási tudnivalóval is. Kiderül, mi a glutén, mi történik egy laborban, és jó-e, ami bió. A macska mondja meg! szórakoztatva segíti a tudatosabb, egészségesebb táplálkozást, hogy a gyerekeket később se etethessék meg bármivel. Összetevők: macskák, gyerekek, palacsinta, szupernagyi, szupermarket, biomérnök, humort szabályozó anyag (E210), fűszerek (szeretet, izgalom). Allergéninformáció: nagy mennyiségű macskaszőrt, nyomokban hasznos tudnivalókat és mozgalmas eseményeket tartalmaz. A termék tejet, tojást és zellert fel nem használó nyomdában készült. Minőségét a világ végezetéig megőrzi. Kinyitás után elolvasandó, a könyvespolcon örök időkig tárolható.

Megjelenés: 2019. augusztus 30., ajánljuk továbbá: Anette Herzog: Na de ki kérdez egy kandúrt? Rátkai Kornél illusztrációival találkozhatsz továbbá Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból című könyvében is.

Hercegnők iskolája – Dana és a bátorság

 

Szerzők: Judith Allert, Florentine Prechtel

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-708-8

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Hercegnők iskolájában valóra válnak az álmok! A hercegnők nagyon örvendeznek, mert végre lovagolni tanulhatnak. Csak a Gyémántbirodalomból érkezett Dana izgul egyre jobban, mert ő még soha életében nem látott lovat. De szeretné, ha ez az ő titka maradhatna…

Megjelenés: 2019. október 17. Böngészd át a legjobb unikornisos gyerekkönyvekről szóló összeállításunkat is!

Bűbájos hercegnők – Szenzációs szünidő

 

Szerző: Rosie Banks

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-704-0

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miát és Lottit meghívták nyaralni a Bűbájos hercegnők nem is akárhova, hanem a Kívánságcsillag Palotába, ahol a medencének korona alakja van! A fürdőzés után pedig Bori és Robi segítségére sietnek, hogy a nagyijuk kertje újra régi pompájában tündököljön. De megérkezik Méreg hercegnő, hogy mindent a feje tetejére állítson. Vajon sikerül elrontania a vakációt? Kalandozz te is a Bűbájos hercegnőkkel a sorozat korábbi köteteit olvasva.

Megjelenés: 2019. október 10. Érdekelhet még: Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve

Tea Angyalai – Az álomesküvő

 

Szerző: Tea Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-514-2

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az egykori cinnfordi diák, Gloria Love a Bálna-szigeten szeretné megtartani az esküvőjét. Bennünket kért fel, hogy segítsünk a nagyszabású esemény megszervezésében, és mi mindent megteszünk azért, hogy a nagy pillanat felejthetetlen legyen!

Megjelenés: 2019. október 4. A sorozatban még várható: Tea Angyalai – Boldogság tánclépésben. érdekelhet még: Geronimo Stilton: A jégpálya bajnoka (2019. október 4.)

Öt kölyök – Rejtély a vonaton

 

Szerző: Enid Blyon

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-565-4

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kutyabemutatóról eltűnik egy értékes kiskutya, majd két gyanús alak bukkan fel a Somfalvára tartó vonaton. Ráadásul Vacakot alig lehet elrángatni mellőlük… A gyerekek nyomozni kezdenek, és bizony Vacak szimata ezúttal sem téved!

Megjelenés: 2019. október 15., a sorozatból még újdonság: Boldog karácsonyt!

Kicsi Charlie T-rex lesz

 

Szerző: Sam Copeland

Illusztrátor: Sarah Horne

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-193-9

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Charlie épp olyan, mint te. Ja, mégse! Mert amikor aggódik és szorong, állattá változik! És pechére, az élete most csupa nehézség…Az apja cége nagy bajba kerül, így lehet, hogy Brenda nénihez kell költözniük, akinek tizenhét macskája van (meg egy falába). Ráadásul Charlie egyre nehezebben irányítja szuperképességét.Még szerencse, hogy a legjobb barátai most is készek segíteni. Nem is kell mást tenniük, csupán betörniük egy erősen őrzött irodaházba, és visszalopniuk Charlie apjának az aranyát. Bakfitty az egész! Feltéve persze, ha Charlie végre megtanulja irányítani különleges képességét, és nem végzi örökre galambként… A hangos nevetés garantált, csak ne csodálkozz, ha a buszon furán néznek rád!

Megjelenés: 2019. október 18. TIPP: A legjobb dinoszauruszos gyerekkönyvekért kattints ide!

Tracy Beaker

 

Szerző: Jacqueline Wilson

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-525-1

Korosztály: 7-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tracy Beaker vagyok. Ez a könyv rólam szól. A helyedben én elolvasnám. Hihetetlenül izgalmas és szívszorító történet. De komolyan!” Tracy Beaker tízéves, és a Szeméttelep Gyerekotthonban lakik a kis tökmag Peterrel meg a hülye Justine-nal. Bár ezt sosem vallaná be, egy nap nagyon szeretne igazi otthont és igazi családot magának. Addig is, amíg érte jön végre az anyukája, bőszen írja az önéletrajzát, mert ha nem filmsztár, akkor mondjuk író szeretne lenni. Talán Cam, az otthonba érkező újságíró segíthetne is
neki ebben… A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük fiús és lányos, magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény,ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

Megjelenés: 2019. szeptember 30.

Ne nyisd ki – Taknyos!

 

Szerző: Charlotte Habersack

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-244-992-0

Korosztály: 7-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A különös csomagra azt írták: “Ne nyisd ki!” Nem kérdés, hogy Nemo gondolkodás nélkül ki fogja nyitni… Nemóék ajtaja elé egy új csomag érkezik. Alighogy kinyitják, Nemo és barátai rögtön megállapítják, hogy:
1. A benne rejlő zöld, beszélő és pukizó slejm elég csiklandós.
2. Odakint esni kezd – mégpedig nyálkás, ragacsos eső hullik az égből!
3. Viszont ha valaki magára ken egy keveset a slejmből, annak varázslatos hatása van… Nemót és Fredet nem sokkal később már csak egyvalami érdekli: Slejmi segítségével milliomossá akarnak válni! De vajon hogyan sikerül hazajuttatni Slejmit az eredeti tulajdonosához?

Megjelenés: 2019. szeptember 13.

Hogyan ne légy ewokeledel – És egyéb tippek túléléshez

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-616-3

Korosztály: 7-12

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Felrobbanó szuperfegyverek, sithek, mérgező ételek és mérges lények… A Star Wars világában rengeteg veszély leselkedik rád. Tudod, mit kell tenned, ha elfognak a rohamosztagosok? És ha lekapcsol egy fejvadász, esetleg elfog pár ellenséges buckalakó? Túlélnéd a kesseli fűszerbányákat? Nem? Sejtettük, ezért összeszedtünk pár könnyen alkalmazható tippet a menedéképítés mikéntjétől a kényszerleszállás megfelelő módján át a divatbalesetek elkerüléséig, hogy könnyebb legyen a dolgod a messzi-messzi galaxisban.

Megjelenés: 2019. szeptember 20. Böngészd át a legnépszerűbb Star Wars-os gyerekkönyvekről szóló összeállításunkat is!

Hű, de büdi! – Mindennek szaga van!

 

Szerző: Clve Gifford

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-244-211-2

Korosztály: 7-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mennyei, szúrós, gyomorforgató, penetráns: itt az alkalom, hogy megtudj mindent a szagok világáról. Ezután senki sem fog tudni az orrodnál fogva vezetni! A lábad egy nap alatt két csészére való izzadságot tud termelni! Egy hónap alatt annyit pukizol, hogy abból húsz lufit fel lehet fújni! A növények gyakran csábító, finom illatot árasztanak. Néha azonban pont a förtelmes bűz kell a túlélésükhöz: ez vonzza a hasznos állatokat, és távol tartja az ellenségeiket. I. Erzsébet angol királynő fennen hirdette magáról, hogy milyen tiszta, hiszen minden hónapban egyszer megfürdött, “akár szükséges volt, akár nem”! Ne hagyd magad az orrodnál fogva vezetni! Tudj meg mindent a szagok világáról ebből a hasznos és vicces könyvből!

Megjelenés: 2019. szeptember 6., érdekelhet még: Hogyan működik a világ? A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig

További őszi újdonságokért kattints a 10-14 éves korosztálynak, valamint az óvodásoknak szóló összeállításunkra, vagy kattints ide a kislányoknak szóló válogatásunkért!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.