10 nagyszerű könyvújdonság 10-14 éveseknek

Hagyomány, hogy minden hónapban bemutatjuk a legizgalmasabb könyvújdonságokat. Korábbi összeállításunkban már csokorba szedtük az óvodásoknak és bölcsiseknek szóló őszi gyerekkönyveket, mostani bejegyzésünkben pedig a már önállóan olvasó iskolásoknak válogattunk olvasnivalót. Íme 10 nagyszerű könyvújdonság a 10-14 éveseknek!

 

A jövőnk most kezdődik – Greta Thunberg harca a Földért

 

Szerzők: C. Hecking, C. Schönberger, I. Sokolowski

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-526-8

Korosztály: 12+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Legyél te is klímahős, és mentsd meg a világot! Te is aggódsz, hogy mi lesz a Földdel, ha az emberiség nem tesz semmit a megmentéséért? Hallottál már a globális felmelegedésről és a klímakatasztrófáról? Érdekel a környezetvédelem, de nem tudod, mit is tehetnél, hogy megvédd a bolygót? Ismerkedj meg Greta Thunberggel, a lánnyal, aki úgy döntött, felemeli a szavát mindannyiunk jövőjéért! Ebben a könyvben hasznos tippeket is kapsz, mit tehetsz azért, hogy megóvd a Földet. Csak egy Földünk van, mindannyian felelősek vagyunk érte!

Várható megjelenés: 2019. október 21. Böngészd át a legjobb környezettudatos gyerekkönyvekről szóló összeállításunkat is!

Miénk a színpad!

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-501-5

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A művészeti iskola drámaosztálya híresen összetartó, idén mégis egyre szaporodnak a konfliktusok, miközben az év végi színpadi vetélkedőre, a MűvészBejáróra kellene készülniük. Milus és Viki legjobb barátnők, de nagyon különbözőek. Az osztályban zajló konfliktusok közepette vajon tényleg jóban-rosszban kitartanak egymás mellett? Mindent elmondanak egymásnak, vagy nekik is megvannak a titkaik? Hiába fulladnak káoszba a próbák, és veszik össze lassan mindenki mindenkivel, meg kell találniuk a lányoknak a saját útjukat és szerepüket. Ráadásul közben az első szerelem is beköszön. A helyzet kétségbeejtő…

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30. 

Az Abszolút Könyvek-sorozatból ajánljuk még: Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka és Visszahangország című kötetét is.

Képtelenség!

 

Szerző: Bosnyák Viktória

Illusztrátor: Barabás Barbara

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-036-9

Korosztály: 12+

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A nagy sikerű Tündérboszorkány-trilógia története egy különleges gimnáziumban folytatódik isteni szereplőkkel, meglepő helyszíneken és sok-sok kalanddal!
Az Elképesztő! című első kötet után itt a várva várt folytatás: a Képtelenség! Szerinted lehetséges a műugrás víz és deszka nélkül? Múzeumból múzeumba, pontosabban képből képbe utazás vonatjegy és belépőjegy nélkül? Vagy képtelenség?
Csak akkor, ha Te nem az Apolló Akadémia diákja vagy! Sári, Dóri és Laci – a Tündérboszorkány-trilógia szereplői – számára ez már nem jelent kihívást. De vajon sikerül-e visszaszerezniük Dénes belépőjét is? És egyáltalán, hová lett a fiú?
Budapestről Párizsba, New Yorkba, képekbe, szobrokba vezet az útjuk, és már csak egy napjuk maradt a suli kezdésig… De hiszen tudjuk: csak az marad képtelenség, amit nem tudunk elképzelni.

Várható megjelenés: 2019. október 8.

Sherlock, Lupin és én – Anasztázia nyomában

 

Szerző: Irene Adler

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-710-1

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

London, 1919. Kisebb tömeg vesz részt doktor Watson temetésén. A nagy detektív segítőtársának búcsúztatásán jelen van Irene Adler is, aki csaknem ötven év után tért vissza Angliába, hogy megkeresse régi barátait. Csak az ő segítségükkel mentheti ki örökbefogadott lányát, Milát egy nagyhatalmú ellenség karmaiból. De képes lesz-e rávenni a tévedhetetlen, ám nehéz természetű Sherlock Holmest és Arsene Lupint, az elbűvölő, megbízhatatlan gazfickót, hogy támasszák fel a hajdani, csodálatos triót?

Várható megjelenés: 2019. október 28. Ajánljuk továbbá Emma Carroll: Égi tolvajcímű ifjúsági regényét is, ami az első léghajózás kalandos történetébe röpíti el olvasóit.

Viharok őrzője

 

Szerző: Catherine Doyle

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-531-2

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA
Fionn Boyle nővérével Arranmore távoli szigetén, nagyapjuknál tölti a nyári vakációt. Még soha nem járt itt, nagyapját, ezt a fura, titokzatos öregembert se ismerte azelőtt. A fiú hiába tudja, hogy vén tengeri matrózok leszármazottja – retteg a víztől. Nem érdeklik a kalandok, a hajótörések, sem a fáradhatatlan szél, ami időről időre végigsöpör a szigeten. De egy régi varázslat felbolydul a sziget rétegei alatt. Hatalmas vihar közeledik a tenger és az idők mélyéről, ugyanaz a vihar, ami tizenkét évvel ezelőtt elragadta Fionn apját is. Családja védelmében Fionn-nak fel kell vállalnia a sorsát, és szembeszállnia legnagyobb félelmével… Catherine Doyle első könyve 2018-ban elnyerte a Brit Könyvkereskedők olvasói díját. A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Ezeket a könyveket jó olvasni!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30., Ismerj meg még több Abszolút Könyvet! Olvasd el Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című könyvéről írt összefoglalónkat, vagy kattints ide Kate Scott: Óriás, és Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot című ifjúsági könyvek ajánlóiért! 

Az éjszakai vonat titka

 

Szerző: Sylvia Bishop

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-706-4

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy kicsi lány – egy NAGY kaland. Amikor a tizenegy éves Maxot Isztambulba küldik, az idős Elodie nénihez, még nem sejti, hogy milyen izgalmas kalandban lesz része miközben vonattal átszeli Európát. Egy felbecsülhetetlen értékű gyémánt eltűnése miatt hirtelen minden utas gyanússá válik, és Max elhatározza, segít kinyomozni, ki lehetett a tettes. Vajon sikerül felfedni a tolvaj kilétét, mielőtt a lány elérné úti célját? Vagy a választ az otthonában kell keresnie? Fordulatos, magával ragadó gyerekregény sok kalanddal és nyomozással.

Várható megjelenés: 2019. október 25., érdekelhet még: Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz című kötete is.

Hajdan varázslói 2. – A behemót utolsó lehelete

 

Szerző: Cressida Cowell

Kiadó: Digitanart Stúdió (2019)

ISBN: 978-615-571-622-5

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Boszorkányok garázdálkodnak a vad rengetegben, minden fa mögül veszély leselkedik
Ábránd harcos ugyan, de van egy varázsigés könyve. Czár varázsló ugyan, de kezén veszélyes boszorkányjelet visel. Ábrándot és Czárt elképzelhetetlenül magas fal választja el egymástól. És fogy az idő… Eleve nem sok esély volt arra, hogy ez a két hős valaha összefusson egymással. Lehetséges lenne, hogy az a sorsuk, hogy MÉG EGYSZER találkozzanak? A szerző, Cressida Cowell nevét a nagysikerű Így neveld a sárkányodat című könyv írójaként és illusztrátoraként ismerhetik az olvasók. A Behemót utolsó lehelete a Hajdan varázslói sorozat második része.

Várható megjelenés: 2019. október 2.

Rosszfiúk

 

Szerző: David Walliams

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-640-8

Korosztály: 14+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Márk apja roncsderbi-versenyző, a pálya koronázatlan királya. Egy este azonban szörnyű balesetet szenved. Márk és ő elveszítik mindenüket, János pedig saját hibáján kívül eladósodik a kisváros gonosz maffiafőnökének, aki megzsarolja, hogy dolgozzon neki. Amikor Joó János végül börtönbe kerül, egyedül a fia, Márk mentheti meg… David Walliams tizedik regénye egy apa és egy fiú szívbemarkolóan szívmelengető története, akik nagy fába vágják a fejszéjüket: felveszik a harcot a könyörtelen Mr. Naggyal, és igyekeznek helyrehozni az életüket.

Várható megjelenés: 2019. október 30.

Jules Verne történetei

 

Szerző: Jules Verne

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-060-3

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a kötetben Jules Verne francia író, költő, tudományos ismeretterjesztő szerző három legnépszerűbb regényének feldolgozását olvashatjuk: Nemo kapitány, 80 nap alatt a Föld körül, A rejtelmes sziget

Várható megjelenés: 2019. október 25. 

Az önbizalom kódja lányoknak

 

Szerzők: Katty Kay, Claire Shipman

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-713-2

Korosztály: 10+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Előfordult már veled, hogy azt kívántad, bárcsak lenne bátorságod, hogy kipróbáld magad egy új sportban, vagy fellépj egy színdarabban, esetleg hogy létrehozz egy állatvédő klubot, amiről már régóta álmodozol? Lehet, hogy a te listádon egészen más vágyak szerepelnek. Ahhoz, hogy mindezt elérd, egyetlen dologra van szükséged, és ez az: Önbizalom. Erőt ad, hogy megvalósítsd mindazt, amit akarsz. A könyvben található rövid képregények, mókás listák, tesztek és igaz történetek abban segítenek, hogy megalkosd és használd a saját önbizalom-kódodat. Nemsokára olyan lány leszel, aki nem fél cselekedni, kockázatot vállalni és olyan nagy kalandokban részt venni, amiről korábban álmodozni sem mert volna. A könyv két szerzője, Katty Kay és Claire Shipman jó barátságban vannak, nyolc éve kezdtek el közösen könyveket írni. Katty a BBC News tudósítója. Claire, aki korábban tévériporter volt, most nyilvános beszédeket tart. Katty a férjével, négy gyerekével, két macskával és egy kutyával él, Claire a férjével, két gyerekével és sok-sok kutyával.

Megjelenés: 2019. október 2. Ajánljuk továbbá: Matthew Syed: Szuper vagy! Turbózd fel az önbizalmad, és elérhetsz (szinte) bármit!című motivációs gyerekkönyvét is. Továbbá érdekelhet a Elene Favilli – Francesca Cavallo szerzőpáros Esti mesék lázadó lányoknak című, immár kétrészes nemzetközi bestsellere is.

Böngészd át korábbi bejegyzésünket is, ahol lányos könyvújdonságokat találsz. Ha pedig kisebbeknek keresel olvasnivalót kattints erre a linkre.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.