Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Törileckék kicsit máshogy. Lőrinc László rendhagyó kötetében szeretné közelebb hozni a mai 10-16 éves diákokhoz elődeinket. Célja, hogy azok is kedvet kapjanak a történelmi alakok és a fontosabb események megismeréséhez, akik eddig kevésbé érdeklődtek a történelem iránt. A fejezetek valós eseményekről (és kulisszatitkokról) szólnak. Általában egy szelfivel kezdődnek, amit a posztoló és az ismerősök kommentjei követnek, a közösségi média játékszabályai és látványvilága szerint. A fejezetek a szerző magyarázatával zárulnak, ahol kiderül, mi tudományosan megalapozott, és mi az, ami esetleg csak a szórakoztatás kedvéért  belecsempészett fikció. A 25 szelfi az Árpád-korból egy nagyon élvezetes, letehetetlen olvasmány, aminek mi máris nagyon várjuk a következő (török kori) részét. A szellemes illusztráció Bertóthy Ágnes és Rátkai Kornél munkája – mutatjuk közelebbről!

 

25 szelfi az Árpád-korból

 

Szerző: Lőrinc László

Illusztrátor: Bertóthy Ágnes, Rátkai Kornél

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-386-5

Korosztály: 7-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti. Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást. És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak -, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki.

Ajánljuk továbbá Kertész Edina: A lánya, aki orvos akart lenni című életrajzi mesekönyvét is. Érdekelhet még Libby Deutsch: Hogyan működik a világ? – A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig című kötete. Ebben a bejegyzésben pedig átböngészheted a legújabb ismeretterjesztő gyerekkönyveket.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató