Lanczkor Gábor: Gúfó és a gombák

Lanczkor Gábor bájos mesesorozatában Gúfó, a kíváncsi bagolyfióka különös történeteivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A sorozat első kötetében Gúfó még csak a szárnyait próbálgatja, és csakis szigorú szülői felügyelet mellett repülhet. Egy este azonban egyedül is kiröppent, de visszajutni már nem tudott… Gúfó végül leesett egészen a földre, ahol megismerkedett Bélával, az egérrel, majd a gombák titkos földalatti telihold-buliján találta magát. De vajon sikerül végül hazajutnia? Gúfó humoros történeteit Takács Mari imádnivaló rajzai teszik még szerethetőbbé. A bagoly sok kisgyerek nagy kedvence – ha nálatok is így van, ez a sorozat nagyszerű választás. Mutatjuk a Gúfó és a gombák belapozóját!

 

Gúfó és a gombák

 

Szerző: Lanczkor Gábor

Illusztrátor: Takács Mari

Kiadó: Csimota Könyvkiadó (2016)

ISBN: 978-615-564-932-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A repülést próbálgató bagolyfióka, Gúfó kiesik a fészkéből. A földből kinövő gombákat követve egy titkos mulatságon találja magát, ahol a gombák a teliholdat ünneplik. A történetből megtudjuk, hogyan mulatnak a gombák és hogy Gúfó miként tér haza odújába.

A sorozatban még megjelent: Gúfó a fák ünnepén, Gúfó a boszorkányszombaton, Gúfó a csillagok között

Ajánljuk továbbá a legjobb óvodás mesekönyvsorozatokról szóló írásunkat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató