Lanczkor Gábor: Gúfó a csillagok között

A sorozat negyedik részében Gúfó, a bagolyfióka egészen a csillagokig szárnyal. Egy nyáréjszakán a szülei a szokásos vadászatukra indultak, Gúfó pedig otthon kémlelte a csillagos égboltot. Egyszer csak egy különleges hullócsillagra lett figyelmes, és a másik pillanatban már szárnyalt a határtalan égen, messze-messze, át egy kapun, fel a csillagok közé. Gúfó különleges kalandja során megismerkedett a fenséges csillagképekkel, és egy gyors döntést is meg kell hoznia: hazatér, vagy velük marad a csillámporos hallhatatlanságban? Lanczkor Gábor bájos meséjét ismét Takács Mari kedves rajzai keltik életre. Gúfó a csillagok között – mutatjuk közelebbről!

 

Gúfó a csillagok között

 

Szerző: Lanczkor Gábor

Illusztrátor: Takács Mari

Kiadó: Csimota Könyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-976-896-3

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A sorozat negyedik részében Gúfó, egy hullócsillagnak köszönhetően egészen az űrig szárnyal. Odafent megismerkedik a csillagképekkel, akik maguk közé akarják fogadni. Gúfónak gyorsan kell döntenie, hogy marad-e közöttük vagy hazarepül, mert az ég kapuja lassacskán bezárul.

A sorozatban még megjelent: Gúfó és a gombák, Gúfó a fák ünnepén, Gúfó a boszorkányszombaton

Szintén találkozhatsz egy bagollyal Harcos Bálint: Dorka és az elgurult gomb című mesekötetében. Ajánljuk továbbá a legjobb csillagászatos gyerekkönyvekről szóló írásunkat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató