Nyári könyvpremierek: kisfiúknak válogattunk újdonságokat (2. rész)

Folytatjuk a nyári könyvpremierek bemutatását. Korábbi cikkünkben a kislányoknak szemezgettünk olvasnivalót, mostani bejegyzésünkbe pedig olyan könyvújdonságok kerültek, amiből biztosan találnak a kisfiúk is kedvükre valót. Lássuk az újabb júliusi válogatást!

 

25 szelfi az Árpád-korból

 

Szerző: Lőrincz László

Illusztrátor: Bertóthy Ágnes, Rátkai Kornél

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-386-5

Korosztály: 7-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti. Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást. És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak -, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki.

Várható megjelenés: 2019. július 16.

A zsenikisérlet

 

Szerzők: James Patterson, Chris Grabenstein

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2019)

ISBN: 978-963-447-471-5

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Max Einstein átlagos tizenkét éves lány; meghekkeli a New York-i Egyetem rendszerét, hogy bejárhasson az órákra, villámsakkpartikat játszik a parkban, mindenfélét feltalál, hogy segítsen a hajléktalanokon. Ja, és rendszeresen beszélget Albert Einsteinnel. Csupa átlagos dolog, ugye?! Egy nap azonban felkeresi egy rejtélyes szervezet, amelynek az a küldetése, hogy a tudomány segítségével megoldást találjon a világ legnagyobb problémáira. Maxnek a legkülönbözőbb helyekről érkező fiatal zsenik csapatával kell a Föld legtávolabbi zugaiban élőkön segítenie. Hacsak a Cég nevezetű gonosz társaság meg nem előzi őket… Max Einstein korunk igazi hősnője, akire még az olvasók generációi fognak példaképükként tekinteni!

Várható megjelenés: 2019. július 15., Ha további kalandokra vágysz, olvasd el miről szól Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című mesekönyve.

Égi tolvaj

 

Szerző: Emma Carroll

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-686-9

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az árva zsebtolvaj, Magpie nem hisz a szemének, amikor megpillant egy fiút, akit elragad egy repülő szerkezet. Magpie a segítségére siet, és azon kapja magát, hogy az ég felé repül. Odafentről minden más, és Magpie hirtelen rádöbben, mire vágyik – az első akar lenni, aki hőlégballonon repül a francia királyi pár előtt. Lenyűgöző és inspiráló gyerekregény, amely az első párizsi hőlégballonos repülés igaz történetén alapul a 18. században.

Várható megjelenés: 2019. július 17., Az igaz történetek kedvelőinek ajánljuk továbbá Kertész Edina: a lány, aki orvos akart lenni című mesekönyvét.

Caesar és bandája

 

Szerző: Frank Schwieger

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-478-7

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudod-e, melyik római hős fizet a jobb kezével élete legnagyobb baklövéséért, vagy azt, hogyan menti meg öt gágogóbajnok a Capitoliumot? Nem? Na, és azt hallottad már, miért csavarja magát szőnyegbe Kleopátra, a gyönyörű egyiptomi királynő? Vajon mit használtak vécépapír helyett a rómaiak…? Ha szívesen villognál egyedülállóan vicces történelmi tudásoddal, ez a könyv telitalálat!

Várható megjelenés: 2019. július 8., Érdekelhet még: a Két kis dinó-sorozat Berg Judit tollából.

Alvajáró egérke

 

 

Szerző: Fecske László

Illusztrátor: Kőhalmi Adél

Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-615-584-766-0

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egonban, az alvajáró egérkében szinte minden gyermek, de akár felnőtt is magára ismerhet. Ez a kis hétköznapi szürke egér tele van vágyakkal, árbándokkal, de nehezen mer rálépni arra az útra, amely elvezeti őt a beteljesülésig. A mese egy gyermekeknek szánt könnyed bűnügyi, kalandos történet, amely szórakoztat, megnevettet, s olykor elgondolkodtat minket. Az eset felderítése közben a gyerekek együtt nyomoznak, találgatnak, kombinálnak a történetben szereplőkkel együtt. Miután pedig fény derül a tolvaj kilétére a kalandok új irányba folytatódnak. Egon, a közben vendégségbe érkező nagybátyjával és nénikéjével együtt világkörüli útra indul, hogy a végére járjon az ügynek, és hogy tisztára mossa a nevét. Az izgalmas üldözések közepette a főszereplők repülőgépre ülnek, hajóra szállnak, de még egy tengeralattjáró is elviszi őket a kínai partokig. A történet első néhány fejezete Magyarország déli részén játszódik. A mese többször is hangsúlyozza az álmokért való küzdelem fontosságát, és erről igyekszik is meggyőzni az olvasót.. A mese mit sem érne Kőhalmi Adél csodálatos grafikái nélkül, amelyek tökéletes hűséggel ábrázolják e képzelt világ helyszíneit, szereplőit.

Megjelent: 2019. július 1.

Az internet kalóza

 

Szerző: Geronimo Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-503-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Valaki feltörte a számítógépemet, és a nevemben gúnyolódó üzeneteket küldött a barátaimnak. Teával és Benjaminnal a gonosz hekker nyomába eredtünk. Kalandozzatok velünk egy videójátékban, és ismerjétek meg az internetezés aranyszabályait!

Várható megjelenés: 2019. július 25.

Foci-kisokos gyerekeknek

 

Szerző: Andrew Latham

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2019)

ISBN: 978-963-447-509-5

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Foci kisokos gyerekeknek című könyvben Andrew Latham edző különféle trükköket, technikákat és gyakorlatokat mutat be, amelyeket alkalmazva szuper focista lehet bárkiből. Nemcsak 11?15 év közötti gyermekeink, de mi szülők is imádni fogjuk ezt a nélkülözhetetlen kézikönyvet, amelyben tippeket találunk arra, miként kell előkészíteni a gólokat a megfelelő játékmóddal, hogyan tudunk egyedül edzeni és a szabályokat tiszteletben tartva jól szórakozni.Tuti tippek: kövessük a könnyen érthető instrukciókat, és gyerekjáték lesz a fejlődés. Az alapvető technikáktól az összetettekig: haladjunk a saját tempónkban készségeink fejlesztése során. Játékosprofilok: ismerkedjünk meg hat szupersztár futballistával (például David Beckhammel vagy Alex Morgannel). Alapvető formációk: tanulmányozzuk a színes fotókat és ábrákat a könnyebb megértésért.Nélkülözhetetlen fogalmak: törjük fel a kódot, ismerjük meg a focistaszleng kulcsszavait. Váljunk ügyesebb focistává a Foci kisokossal!

Várható megjelenés: 2019. július 15., A kosárlabda szerelmeseinek pedig Burgmann Detti: Palánkák című mesekönyvét ajánljuk.

Az élet fája – Charles Darwin elméletéről gyerekeknek

 

Szerző: Michael Bright, Margaux Carpenter

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-643-2

Korosztály: 5-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Fedezd fel, hogyan fejlődtek ki az élőlények – miként alakultak ki a hatmilliárd évvel ezelőtt megjelenő első élő organizmusokból azok az állatok, amelyek ma is megtalálhatók a Földön. Ebből a csodásan illusztrált könyvből megtudhatod, miért közlekedik oldalazva a tarisznyarák, melyik hal jött ki először a szárazföldre, miért hasonlítanak a madarak a dinoszauruszokra, és hogy az agyunk miért a fejünkben van, ahelyett, hogy a lábunkban lenne. A kötet szerzője, Michael Bright korábban a BBC Natural History Unit csapatának producereként számos nemzetközi díjat nyert. Tagja a legrégibb angliai tudományos társulatnak, a Royal Society-nek, és több könyvet is írt a vadon élő állatokról és a természetvédelem fontosságáról.

Várható megjelenés: 2019. július 18.

101 dolog, amit jó, ha tudsz a – Dinoszauruszokról

 

Szerző: Niko Domínguez

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-037-5

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A 101 dolog sorozat a felgyorsult élettempóhoz alkalmazkodva rövid, lényegre törő információs blokkokat tartalmaz, amelyek segítségével alaposan körbe lehet járni a legkülönbözőbb témaköröket is.

Megjelent: 2019. június 29. , a sorozat további újdonságai: 101 dolog, amit jó, ha tudsz a fociról, 101 dolog, amit jó, ha tudsz a tudósokról, 101 dolog, amit jó, ha tudsz a a találmányokról

Ajánljuk továbbá a legjobb dinoszauruszos gyerekkönyvekről szóló összeállításunkat is!

További újdonságokért olvasd el a legizgalmasabb könyvheti megjelenésekről szóló bejegyzésünket is, vagy böngészd át a júniusi kisiskolás- és óvodás könyvpremierekről szóló írásainkat!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.