Nyári könyvpremierek: szórakoztató újdonságok kisebbeknek (3. rész)

Korábbi cikkünkben már csokorba szedtük kislányoknak szóló, valamint a kicsit fiúsabb gyerekkönyveket. A nyári könyvpremierekről szóló összeállításunk harmadik részében pedig a legkisebbeknek válogattunk a legújabb mesekönyvekből és vidám babalapozókból. Íme a júliusi ovis-bölcsis válogatás!

 

Hová bújtál, kisnyuszi?

 

Szerző: Sam Taplin

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-625-2

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A méhecske aggódik, mert sehol sem találja a kisnyuszit. Kukucskálj be a szép színes oldalak mögé, és segíts neki megkeresni! Közben talán még új barátokat is találtok…

Várható megjelenés: 2019. július 18. A sorozat korábbi kötetei: Hová bújtál kiselefánt, Hová bújtál kisróka További vidám babakönyvekért látogass el a legjobb interaktív lapozókról szóló írásunkra is!

Mesélő könyvek – A dzsungel könyve

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-089-4

Korosztály: 2-5

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Mesélő könyvek szó szerint mesélnek! A köteteken lévő hangmodul segítségével a lapokon leírt történetek meg is szólalnak, így az olvasni nem tudó apróságok is újra és újra meghallgathatják a kedvenc történeteiket. A mesék Major Eszter tolmácsolásában szólalnak meg.

Várható megjelenés: 2019. július 14., A sorozatban még várható: Hófehérke és a hét törpe, Az oroszlán és a kisegér, A teknős és a nyúl

A hangkiadós könyvek közül ajánljuk még: Ismerd meg az éjszakai állatok hangját! című ismeretterjesztő albumot is, amelyben a kiterjesztett valóság élményével is megismerkedhetnek a gyerekek. Érdekelhet még: a Mókás hangok-sorozat A repülő, és A rendőrautó című lapozója is.

Varázslatos egyszarvú

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-531-9

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tündérföld az egyszarvú otthona;
minden napra jut egy kedves csoda.
Húzd ki, forgasd, told el a kart,
és kezdődik a sok kaland.

Várható megjelenés: 2019. július 30. Ajánljuk továbbá Bosnyák Viktória: Unikornis égen, földön című mesekönyvét is, valamint a Gaston érzelmei című érzelemkezelésről szóló unikornisos mesekönyvsorozatot is.

Óvodások akadémiája – Vonalvezető

 

Szerző: Barbara Wierzchowska:

Kiadó: Aksjomat Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-492-021-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Óvodások akadémiája című új foglalkoztató sorozatunk darabjai nagyszerűen fejlesztik a gyerekek képességeit, és egyúttal jól szórakoztatnak. A kicsik itt találnak: testreszabott és érdekes feladatokat, olyan grafikai jellegű játékokat, amelyek előkészítik őket az írástanulásra, koncentrációt fejlesztő gyakorlatokat, a tanulást vonzóbbá tevő matricákat.

Várható megjelenés: 2019. július 12.,  a sorozatban várható még: Labirintusok, Pontról pontra

Ajánljuk továbbá a legújabb interaktív babalapozókról szóló bejegyzésünket is, ahol megismerkedhetsz a Mókás-hangok, az Ide nézz! és a Bújócska-lapozósorozat köteteivel!

Ölelj meg, pici maci!

 

Kiadó: Alexandra Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-447-544-6

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nincs is jobb annál, mint amikor egy önfeledt játékkal töltött nap után hozzábújunk valakihez, akit szeretnünk. Tegyünk még vidámabbá a gyermekünkkel töltött meseolvasást ezzel az ötletes, kedves ujjbábbal.

Várható megjelenés: 2019. július, a sorozatban várható még: Ölelj meg, kicsi kutyus!

Kontrasztos leporelló – Állatok

 

Szerző: Agnieszka Bator

Kiadó: Aksjomat Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-492-044-1

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Babakönyvsorozat, amely a legkisebb gyerekek számára készült.

Várható megjelenés: 2019. július 12., A sorozatban még várható: Babavilág

Ajánljuk továbbá a legjobb verses-mesés- és fejlesztő lapozókról szóló írásunkat is! A tengeri élőlények szerelmeseinek ajánljuk Andrea Gregusova: Gréta, valamint Monika Kompaníková: Mélytengeri mesék című varázslatos mesekönyveket is.

Barátaim, a járművek – Mindent tudok a repülésről

 

Szerzők: Sebastian Coenen, Sandra Ladwig 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-684-5

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Barátaim, a járművek sorozat újabb kötetéből a repülőterek és a repülés izgalmas világával ismerkedhetnek meg a kis olvasók. Megtudhatjátok belőle, mi minden történik beszállás előtt: hogyan ellenőrzik a repülőjegyeket, hogyan jut fel a csomagotok a gépre, milyen különleges eszközökkel ellenőrzik a kézipoggyászokat, és hogyan kap parancsot a repülőgép a felszállásra. Az is kiderül, hogyan készülnek a repülőgépek, és miért képesek a levegőben maradni. A pilótafülkébe is bekukkanthattok, megismerkedhettek a különféle repülőgéptípusokkal, és azt is megtudjátok, mi történik leszállás után. A gazdagon illusztrált Barátaim, a járművek sorozat által a kis olvasók szórakoztató módon juthatnak fontos ismeretekhez az őket körülvevő világ működéséről.

Várható megjelenés: 2019. július 10., a sorozatban még várható: Különleges munkagépek

Olvasd el a legjobb járműves gyerekkönyvekről szóló bejegyzésünket is! Ajánljuk továbbá Mechler Anna Kerek Mesék-sorozatát is, amelynek legújabb kötete, Bernát, a mentőautó címmel idén júniusban került a könyvesboltokba.

 

Szerző: Stéphane Lapuss

Kiadó: Pesti Könyv Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-569-928-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kis kedvencek titkos élete című filmből megismert szereplők számtalan titkos és vicces történetüket mesélik el ebben a könyvben.

Megjelent: 2019. július 1.

Sürgő-forgó járművek könyve

 

Illusztrátor: James Dillon

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-325-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Óriási kihajtható oldalakkal Ismerkedj meg mindennel, ami ebben a mozgalmas és színes képeskönyven robog! Olvasd el a kedves leírásokat, hajtsd ki az összes fület, és fedezd fel, mennyi hihetetlen jármű bújuk meg mögöttük!

Várható megjelenés: 2019. július 24., Ajánljuk továbbá: Susanne Gernhauser: Az én nagy képes szótáram – Járművek

Beszállás – A tűzoltóautó

 

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-241-3

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A gyerekek imádni fogják ezt a csodás könyvet, amelyből játékpályát, sőt tűzoltóautót hajtogathatnak. Színes rajzok közt kanyarog a történet, majd a kis olvasó beülhet a tűzoltóautóba, hogy vezesse azt! Ez olyan könyv, amelyből játékpályát, sőt tűzoltóautót is hajtogathatunk!

Megjelent: 2019. június 24, a sorozat másik újdonsága: A vonat

Ajánljuk továbbá Susanne Gernhauser: Mit csinálnak a járművek? című színes, vidám lapozókönyvet is.

Érzelmek – gyerekversek és mondókák

 

Szerző: Preszter Norbert

Kiadó: Roland Toys (2019)

ISBN: 978-615-591-339-6

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A versikék és mondókák azonkívül, hogy fejlesztik a kicsik képességeit, nagyon szórakoztatóak is. Kötetünk a különböző érzelmeket mutatja be a gyerekeknek, hogy segítse őket az érzelem-tanulási folyamatban, és az érzelmi-intelligencia fejlesztésében. Mindezt bájos illusztrációkkal színesítve!

Várható megjelenés: 2019. július 9.

Ajánljuk továbbá Elinor Greenwood: Mit érzel? Az érzelmek színes világa című gyerekkönyvet is.

Járművek gyerekeknek (1. rész)

 

Szerző: Fecske Csaba

Kiadó: Aksjomat Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-492-030-4

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Járművek gyerekeknek című új sorozatunk darabjai nemcsak szép képeikkel, hanem fülbemászó verseikkel is a kicsik kedvenc könyveikké válnak.

Várható megjelenés: 2019. július 12. (a sorozatban még további két rész megjelenése várható). Érdekelhet még: Első táskakönyvem – Járművek

További újdonságokért olvasd el a legizgalmasabb könyvheti megjelenésekről szóló bejegyzésünket is, vagy böngészd át a júniusi kisiskolás- és óvodás könyvpremierekről szóló írásainkat!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.