Ruff Orsolya: A zöld macska és a titkos átjáró

A zöld macska titka után újabb izgalmas rejtélyek várnak Zizire, a találékony macskára, és barátjára, a kis Virágra (akarom mondani Borira). Ruff Orsolya humoros és fordulatos kalandregényében szokatlan furcsaságok ütik fel a fejüket Virágék háza táján. Betörnek a nagymamájához, és eltömik az autója kipufogóját. Felbukkan egy öreg sün, egy menyét, egy édesszájú hentes és egy vérmes nagymama is. Vajon sikerül kifürkészniük az igazi zöldmacska titkát? Az illusztráció Megyeri Annamária munkája, nézd meg A zöld macska és a titkos átjáró belapozóját!

 

A zöld macska és a titkos átjáró

 

Szerző: Ruff Orsolya

Illusztrátor: Megyeri Annamária

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-618-0

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Különös dolgok történnek a városban: titokzatos alak lopakodik a régiségboltban, Virág nagymamájához betörtek, egy öreg sün tűnik fel a házban, két gyerek rejtőzik egy nagy, zöld ládában, és valaki eltömítette gesztenyével a nagyi autójának kipufogóját. Hogy kerül ide a Hét Domb vidékéről egy menyét, és sikerül-e Zizinek, a talpraesett macskának hazajutnia, hogy megmentse az erdőt? Ebben az újabb izgalmas kalandregényben felbukkan egy édesszájú hentes, egy vérmes nagymama, és Zizi és barátai addig nem nyugszanak, míg ki nem fürkészik az igazi zöld macska titkát.

A rejtélyek kedvelőinek ajánljuk még Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című kalandregényét is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató