Heti TOP: mélytengeri meséktől a bolondos hercegnőkig

Ezen a héten újabb nagyszerű mesekönyvekkel találkoztunk. Elsőként egy inspiráló önéletrajzi kötetet, Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni című könyvet mutattuk be, amely az első magyar orvosnő, Hugonnai Vilma küzdelmes életútját meséli el. A sorozatban megjelent kötetek olyan neves magyar emberek történetét mutatják be az 5-8 éves korosztálynak, akik lenyűgöző életútjuk és kitartásuk miatt példaképek lehetnek számukra. A sorozatban már megjelent: A fiú, aki imádta a matekot, várható: A fiú, akit elvarázsolt a zene (2019. június 07.)

Kis hercegnőknek ajánlottuk Anne Sarve vidám és szórakoztató mesekönyvét. A Bolondos hercegnők könyve  egy igazi királylányos gyorstalpaló, amelyből – Marie Antoinette-től Pokahontaszig, Kleopátrától Leiaig – kiderül minden, amit a legizgalmasabb hercegnőkről tudniuk érdemes.

A héten egy varázslatos hangulatú tengeres mesekönyvet is bemutattunk. A Mélytengeri mesék az óceán mélyéről, egy különleges barátságról szól.

Elérkezett a június és mi szokásunkhoz híven csokorba szedtük a várható könyvújdonságokat is. Ebben a bejegyzésünkben a kisebbeknek, ebben pedig az iskolás korosztálynak válogattunk olvasnivalót.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.