Tandori Dezső: Medveálom madárszárnyon

Tandori Dezső közel hatvan, eddig csak folyóiratokban megjelent versét Agócs Írisz kedves illusztrációi keltik életre ebben az impozáns kötetben. Igazi irodalmi élmény gyerekeknek és szülőknek egyaránt. Mutatjuk a belapozóját!

Medveálom madárszárnyon:

Fürgén cammogj, messze szállj.

Én hűséges jó barátom:

Átölelj és álldogálj.

Medveálom madárszárnyon

 

Szerző: Tandori Dezső

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2012)

ISBN: 978-615-529-102-9

Korosztály: 6+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tandori Dezső, amikor verset ír a medvéiről és madarairól, kicsit beenged minket saját világába. Sétálunk a medvés-madaras Duna-parton, a medvés-madaras városban, nézzük a sakktáblát és a gombfocipályát, az élet örök feladványait medveszemmel. Lehetünk újra gyerekek, a komoly dolgokat még komolyan vevők, elmélyülten játszók. Jó benne lenni ebben a verseskötetben, ahol folyton magunkba ütközünk, miközben a medvék és madarak mulatságos csetlés-botlásairól olvasunk. A Medveálom madárszárnyon versei korábban csak folyóiratokban jelentek meg. Egy kötetben olvasni őket különleges irodalmi élmény.

Verses mesekönyvek közül kedvencünk még Varró Dániel A szomjas troll, valamint Harcos Bálint: A boszorkánycica című kötete is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.