Shona Innes: Az internet olyan, mint a pocsolya

A KönyvTÁRS-sorozat közérthetően, a gyerekek nyelvén jár körül egy-egy fontos témát. Eddig megjelent kötetei az életről, a barátságról, a játszótérről, valamint az internetről szólnak. Az internet olyan, mint a pocsolya arra buzdít, hogy beszélgessünk a gyerekekkel a világháló természetéről. A könyv segít elmagyarázni a kicsiknek, hogy mire és hogyan kell figyelni netezés közben. Nagyon szerethető és hasznos, rajzos-verses mesekönyv. A humoros és bájos illusztrációért Agócs Íriszt, a rímekért pedig Varró Dánielt illeti kalaplengetés. Mutatjuk a könyv belapozóját!

 

Az internet olyan, mint a pocsolya

 

Szerző: Shona Innes

Illusztrátor: Agócs Írisz

Fordító: Varró Dániel

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2014)

ISBN: 978-615-545-064-8

Korosztály: 3-6

 

Ha ott egy megbízható illető,
kihúz, ha kell, a pácból minket ő,
és vigyáz rá, hogy el ne kóricáljunk,
gyanús lényekkel nehogy szóba álljunk,
úgy roppant mulatságos micsoda
az internetnek hívott pocsolya.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nehéz élethelyzetekkel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is küzdenek nap mint nap. És bár a problémák hétköznapiak, a megoldások hogyanja már korántsem olyan egyszerű. SHONA INNES, ausztrál klinikai és törvényszéki pszichológus maga is hosszú évek óta segít bajba jutott gyerekeknek, hogy feldolgozhassák traumáikat. KönyvTÁRS-sorozatában közérthetően, a legfiatalabbak nyelvén jár körül egy-egy fontos témát, mint a barátság, az élet elmúlása, a játszótéri helyzetek vagy az internet használata. AGÓCS ÍRISZ képei szívmelengetőek és elgondolkodtatóak. VARRÓ DÁNIEL verselése pedig mesterien könnyed és humoros. Ilyen az ideális KönyvTÁRS.

A sorozat további kötetei: Az élet olyan, mint a szél, A barátság olyan, mint a mérleghinta, A játszótér olyan, mint a dzsungel

Ajánljuk továbbá a Hogyan működik a világ? A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig című ismeretterjesztő kötetet is.

Érdekelhet még: Varró Dániel A szomjas troll című könyve, vagy Agócs Írisz legújabb lapozói is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató