Nyuszi TOP 10 – íme a legjobb húsvéti gyerekkönyvek

Kinézek, süt a nap, virágoznak a fák, visszavonhatatlanul beköszöntött a tavasz. Ha tavasz, akkor húsvét, hamarosan nyuszik ugrálnak mindenfelé, hímes tojások bújnak meg a fűben, bokrokban – vagy kerülnek illatosan és pironkodva egyenesen a kisfiúk kezébe. Nyulak, bárányok, csibék – de láttam már húsvéti flamingót is – hirdetik az ünnepet, és hogy a készülődés teljes legyen, mi most csokorba szedtük a legjobb húsvéti gyerekkönyveket. Mutatjuk az első tízet!

 

Nyuszi úr csokoládégyára

 

Szerző: Elys Dolan

Kiadó: Central Médiacsoport (2019)

ISBN: 978-963-341-289-3

Korosztály: 3-6

 

 

 

Kezdjük az egyik kedvencünkkel, Elys Dolan rendhagyó húsvéti mesekönyvével. Nyuszi úr csokoládégyára csak nemrég került a könyvesboltokba, friss és ropogós, nyugodtan beszerezhetjük akár ajándékba is. Modern, képes mesekönyv, vicces és kikacsintós tanulságos történettel, sok-sok csokitojással (na meg humorbonbonnal) megspékelve. Nem mellesleg végre az is kiderül belőle, hogy hogyan készül a csokitojás! És azok a tyúkok!!! Na meg a minőségellenőr egyszarvú! Nagy vonalakban a történet arról szól, hogy Nyuszi úr, a jól menő csokiipari vállalkozó átesett a ló túloldalára, és még-még-még több pénzt akart keresni. Kapzsiságában nem nézett senkit és semmit. Kényszerítette a tyúkokat, hogy több csokit egyenek, több tojást tojjanak (azt hogy?), se teaszünet, se szabadság, se masszázs. A kimerült tyúkok végül sztrájkba kezdtek, és Nyuszi úrnak be kell látnia, hogy nemcsak ő a fontos, hanem másokra is figyelnie kell. Igaz nem ment egycsapásra – először volt a csak azért is, aztán jött a BUMM – de végül el kellett ismernie, hogy hiába tollas valakinek a háta, attól még nem feltétlenül pailmadár.

Ez a mesekönyv eléggé ficánkol a kezünkben, és tényleg nagyon szórakoztató. Egy oldalon belül is párhuzamosan fut a történet, sőt néha meg is kell fordítanunk az illusztráció kedvéért. Miközben haladunk a mesével, azt is láthatjuk, hogy mi zajlik a gyárban a színfalak mögött. Miről beszélnek a tyúkok a háttérben, melyik milyen tojást tojt, mit fontolgat, ki mit csinál. A mi egyik kedvenc szálunk, azaz fő kérdésünk (ez végig fut a könyvben), hogy: Hol van Debbie?!? A Nyuszi úr csokoládégyára egy nagyon jó képes mesekönyv, ami a kislányomból kiindulva megunhatatlan. Humoros, klasszak a rajzok, kacagtatók a részletek, imádni valók a karakterek (pláne a tyúkok), izgalmas a csokigyárban végigkövetni, hogy hogyan készülnek a csokitojások. Nem mellesleg szerethető és tanulságos a történet.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kíváncsi vagy, hogy készül a csokitojás? Lépj be Nyuszi úr csokoládégyárába, és megtudod! Volt egyszer egy csokigyár, amit Nyuszi úr vezetett. Az emberek kilószámra vették tőle az édességet, de ő mohó volt, és agyonhajszolta a tyúkjait, hogy egyre több és több tojást tojjanak. Ám amikor a tyúkok sztrájkba lépnek, Nyuszi úr kénytelen rájönni: attól, hogy valakinek tollas a háta, még nem feltétlenül palimadár!

(Ha egyébként is érdekelnek a “hogyanok” érdemes belenézned a Hogyan működik a világ? – A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig című könyvbe.)

Kisnyuszi Répavölgyben

 

Szerző, illusztrátor: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-602-9

Korosztály: 3-6

 

 

 

A Tony Wolf-mesék szerelmeseinek ezt a könyvújdonságot ajánljuk. A Mesél az erdő-sorozatból ismerős, gyönyörűen kidolgozott, beszédes illusztráció és példamutató történetek várják a könyvben gyerekeket. A kötet hat mesét tartalmaz, méghozzá egyenesen Répavölgyből. A narrátor pedig nem más, mint Kisnyuszi, aki… nos hogy is mondjam, szóval fecsegős. Tőle ismerhetjük meg a tanulságos répavölgyi legendákat, töviről-hegyire. A fejezetek a szerzőtől megszokottan rövidek és frappánsak, a képek szöveg nélkül is mesélnek. 

Hogy milyen répavölgyi kalandok várnak a gyerekekre? Kiderül például, hogy hogyan lesz elegük a völgylakóknak egy kíváncsi nyúl, Monokli tapintatlanságából, és hogyan tanítják móresre. (Annyit elárulhatok, hogy most is készül egy furfangos szerkezet…) Aztán Répafalviék háza táján kiderül, hogy néha bizony a répából is megárt a sok (vajon így lehet ez a csokival is?). Rongyosiék és Pénzes bácsi történetében pedig azt tanulhatjuk meg, hogy bizony, ha odafigyelünk, a szív szebben tud csillogni, mint az arany. El sem tudod képzelni, hogy egy nagy tölgyfába mennyi üreg és komfortos szoba faragható, és hogy csurig lehet tölteni vidámsággal és szeretettel! Egy újabb történetben a kis nyuszik mutatják meg, hogy ők is tudnak gondoskodni a nagyokról, ha a szükség úgy hozza, majd a Nyulasi család hét ördögfiókája következik. Ugyanis sehogyan sem sikerült a szülőknek szófogadó, rendes nyuszikat nevelni belőlük, egészen addig, amíg el nem látogatott hozzájuk a varázslatos Léni néni… Ugye kíváncsi vagy a kulisszatitkokra? Az utolsó fejezetben pedig Kisnyuszi belátja, hogy lehet, hogy nem az ő papája a legerősebb, de mégis ő a legeslegnagyobb! A Kisnyuszi Répavölgyben egy kedves, tanulságos mesekönyv, ahol a beszédes illusztráció segítségével könnyedén beletudják élni magukat a kicsik a történetekbe. 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy csodálatos, napsütötte völgyben lakik, hosszú, fehér füle van, rózsaszín orrocskája, barátságos, és imádja a répát. Ő Kisnyuszi, aki sok izgalmas történetet mesél nektek…

Tony Wolf: Mesél az erdő-sorozatáról ebben a bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.

A húsvéti meglepetés

 

Szerző: Katja Reider

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 798-963-244-956-2

Korosztály: 2-4

 

 

 

Íme egy igazi húsvéti meglepetés! Ebben a verses lapozóban minden adott az ünnepekre. Egy igazi húsvéti nyúl, egy kedves történet, fülbemászó rímek, na meg a titok! Történt ugyanis, hogy ez a mindenhol festékes nyuszi, azaz Nyulam Peti tojásokat gyűjt nagy sietve, hogy időben kifesthesse mindet. Késésben van, sietve keresi fel a tyúkokat (oh, az a kendermagos színkavalkád!) összeszedi valamennyit, talán még azt, is amelyiket nem kéne… Bertát ugyanis nem találja sehol, megvárni nincs ideje, úgyhogy sebaj, viszi az övét is! Nyulam Peti munkához lát, fest szorgalmasan, na meg maszatosan. A kislányom (szintén maszat) magára ismer ennél a résznél, így ez az egyik kedvence. Amikor Nyulam Peti elkészül, úgy, ahogy van, foltosan elindul a hímes tojásokkal – ám egyszer csak valami fura zajra lesz figyelmes. Mi mocorog, ki csipog a kosárban…? A kislányom ennél a résznél fontoskodik, hiszen figyelte ő már A tojás útját régóta… De mindenki nyugodjon meg! Semmi pánik, a szálakat rendben elvarrják a könyv végére, hogy aztán minden gyerek megkönnyebbült elégedettséggel mondhassa, hogy mégeccer!!! A lapozóban a nyugodt színek uralkodnak, nevettető, mesélhető, böngészhető – hiszen még a madárfészekben is hímes tojás van! A húsvéti meglepetés idei könyvújdonság, kedves rímes mese húsvétra, kicsiknek.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ki kopog, mi kopog? Nyulam Peti már kifestette a húsvéti tojásokat. Ahogy útnak indul, hogy elrejtse őket, egyszer csak különös zajra lesz figyelmes. Mi kopogtat a kosarában? Kedves, rímes mese a húsvéti készülődés jegyében. 2 éves kortól ajánljuk

Első kukucs-könyvem: Húsvéti mulatság

 

Szerző: Carla Häfner

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-244-957-9

Korosztály: 1-3

 

 

 

Az Első kukucs-könyvem egy kisméretű, kézreálló lapozócsalád, az első könyvecskék egyike. Népszerű sorozat a picik körében, ami most egy vadiúj kötettel, a Húsvéti mulatsággal bővült. Pici mérete miatt könnyen kézre áll a kis praclikban, strapabíró, forgatható, nyitható-csukható ezerszer. Ráadásul az oldalakon található stancolt lyukacskák még érdekesebbé teszik a felfedezést! Vidám színek, kedves rajzok és bájos szereplők várják a kicsiket. A Húsvéti mulatság rövid, bájos történetben a nyuszi felkerekedik, hogy összegyűjtse a tojásokat a tyúkólban. Szépen kifesti mindet és készül a tavaszi mulatságra. Kekszet és kalácsot süt, virágot szed, húsvéti csokrot készít, feldíszíti a kertet és elrejti a tojásokat. Micsoda móka lesz megtalálni őket! A vidám piknikre ugyanis eljönnek a barátai – süni, kacsa, cica, bárány, egérke, malac, stb. – és mind nagyszerűen szórakoznak. A lapozó apró feladatokat is ad a kicsiknek: keressék meg a tojásokat, vagy segítsenek, hogy hová lehetne még eldugni párat. A történet mellett pedig számos felfedezni való kedves részlet – katica, madárka, virágok – is találhatók a könyvben, amiket megtalálni olyan nagy örömöt és sikerélményt okoz az apróságoknak!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nézd meg, milyen színesek a húsvéti tojások, és lesd meg, hova rejti a nyuszi az ajándékot a barátainak! A piciknek szóló könyv kivágásaiba beférnek az apró ujjacskák, sőt a kis lyukakon át is lehet kukucskálni. Az ötletes kukucskálókönyvet lapozgatva a legkisebbek is megismerkedhetnek néhány húsvéthoz kapcsolódó szokással: a tojásfestéssel, az ünnepi sütemények megsütésével, a húsvéti csokor feldíszítésével és a legizgalmasabbal: az elrejtett ajándékok megkeresésével. Másfél éves kortól ajánljuk.

A sorozatban még megjelent: Első kukucs-könyvem: Színek

Boribon tojást fest

 

Szerző, illusztrátor: Marék Veronika

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2017)

ISBN: 978-963-410-009-6

Korosztály: 2-5

 

Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam. El akart hervadni, szabad-e locsolni?

Nos, mi ennek a kötetnek köszönhetjük, hogy a kislányom lelkesen fújja a locsolóverset, igaz, ő a végén mindig hozzá teszi: „Szabad, szabad!“ Ha húsvét és gyerekek, a Boribon tojást fest az egyik legmenőbb választás, hiszen mindenki kismackója garantáltan bearanyozza a gyerekszíveket. A kötet Marék Veronika új szériájában, 2015-ben jelent meg, de ugyanazt az ismerős és szerethető boribonos hangulatot adja, mint a régebbi részek. A történetben húsvét hétfőre, a locsolás napjára ébredünk. Boribon megtudja, hogy ezúttal a lányokat kell meglocsolni a kiskert helyett, és hogy aznap ellátogat hozzájuk Benedek, Barnabás, Bence, Bálint és Balázs. Domonkos, Krisztián, Miki, Tomi és Iván. Boribon segít a készülődésben, pogácsát sütnek, málnaszörpöt tálalnak, és persze tojást festenek… igaz Annipanni úgy véli, hogy a mackó kicsi még a tojásfestéshez, de Boribon természetesen nem ért egyet vele… Úgy dönt, be is bizonyítja. Vajon sikerül Annipannit túlszárnyalnia? Mindez és hogy hogyan telik a húsvét hétfő Annipanniéknál, kiderül a vidám mesekönyvből. A Borinon tojást fest ugyanaz az ismerősen örökzöld, jó hangulatú, melegszívű mesekönyv, amit generációk óta elkísérnek bennünket. Kicsiknek, húsvétra, nagyszerű választás.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Annipanni reggel azzal kelti Boribont, hogy ma van a locsolás napja! Boribon kipattan az ágyból, és kimegy locsolni a kertbe. Nem tudja, hogy húsvéthétfő van! Annipanni mindent elmagyaráz. Legalább 10 fiút vár vendégségbe, mindenkinek fest egy tojást, de Boribonnak nem engedi, hogy segítsen, mert ez a lányok feladata. Boribon mégis elcsen egy tojást, és összepacázza, aztán eldugja. Nagy szerencse, mert szegény cicát senki sem locsolta meg, és nagyon szomorú! Boribon meglocsolja, és a cica ad neki egy tojást pont azt, amit Boribon festett.

A Boribon-sorozat bekerült a legjobb ovis mesesorozatok közé, olvasd el mit írtunk róla, és melyik kötetek kerültek még bele. A legújabb Boribon-kötet 2018. tavaszán jelent meg, Boribon pancsol címmel, olvasd el az ajánlóját! Keresd fel YouTube-csatornánkat, és nézz bele a sorozat többi kötetébe is!

Micimackó – Húsvéti Kincsvadászat a Százholdas Pagonyban

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-203-5

Korosztály: 3-6

 

 

 

 

A Húsvéti kincsvadászat a Százholdas Pagonyban duplán nyerő választás: húsvét és Micimackó. Kérdés van? Hát naná, hogy telitalálat lehet a kicsiknek! Nem mellesleg vadiúj könyvcsemege. A nagyméretű mesekönyvben az illusztráció, azaz az oly megszokott és szeretett micimackós képvilág az uralkodó, a szöveg ezúttal kevésbé domináns. Szép rajzok, szívünkbe zárt, ismerős figurák és vidám húsvéti történet várja a gyerekeket. A Pagony lakói nagy izgalomban vannak, mindenki készül, takarít, szépítkezik, rendezkedik, hogy aztán végre Róbert Gida jelt adjon, és elkezdődjön a naaagy kincsvadászat. Persze mindenki megtalálja a neki való legnemesebb húsvéti kincset: Micimackó… – na mit? Malacka makkot, Bagoly új toll és tintakészletet, Kanga pitypangokat, Nyuszi egy nagy kosár répát, Füles pedig… nos füles a Bánatos bozót felé poroszkált… ahol rálelt…, a saját farkára. Megint. Ami pedig a Tigrist illeti, nos ő addig ugrándozott vuhurrá-vuhurrá-vuhurrá, amíg meg nem találta kedvenc eledelét – Zsebibaba erősítő orvosságát – egy fa ágára kötözve. Na és Róbert Gida…? Hát ez már tényleg legyen meglepetés…, de az biztos, hogy a csodás tavaszi nap egy szuper mulatsággal, vidám együttléttel ért véget.

A mese nemcsak szórakoztat, fejleszti a szókincset is – Micimackó SZÖKDÉCSELT, Malacka Kanga erszényében ZÖTYKÖLŐDÖTT, Tigris UGRÁNDOZOTT, a Bagoly pedig FELRÖPPENT – az izgi, vagy rokonértelmű szavak külön színnel ki is vannak emelve a könyvben. Érdemes lehet majd hangsúlyozva olvasni ezeket, hadd bővüljön az a szókészlet!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Készülj fel te is a Százholdas Pagonyban rendezett húsvéti kincsvadászatra! Ebben a gyönyörű rajzokkal illusztrált könyvben csatlakozhatsz Micimackóhoz, Malackához, a mindig búskomor Füleshez és a Százholdas Pagony többi lakójához, akik izgatottan keresik az erdőben elrejtett ajándékaikat!

Keress, találj, mesélj! Vidám Húsvét

 

Szerző: Sabine Cuno

Kiadó: Scolar Kiadó (2014)

ISBN: 978-963-244-455-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

Nagy örömmel láttam, hogy a Keress, találj, mesélj! sorozatnak is van húsvéti kötete, és nem is akármilyen! Ha nem mesekönyvet keresel, de szeretnéd megidézni a húsvéti hangulatot, és egy kis fejlesztésnek is örülnél, a Vidám húsvét szuper választás lesz. Élvezetes böngésző, számtalan felfedezni való, és sok-sok mesélni való várja a gyerekeket minden oldalon. A böngészőben két szálon – nyuszik és gyerekek – fut a történet, és időben előrefelé haladunk az ünnepben a készülődéstől a lezárásig. Minden történetnek egy oldalpár jut. Feladványként külön is kiemeltek néhány megkeresni való cukiságot, de önállóan is böngészhetjük azokat. Számolhatjuk a tojásokat, csibéket, nyuszikat, kiválasztjuk a kedvenc hímes tojásunkat. Kitalálhatunk feladványokat, mesélhetünk, szőhetünk közösen történeteket. Nagyon részletgazdag és hosszan böngészhető vidám oldalak várják a gyerekeket, ami igazi húsvéti hangulatba hozhatja valamennyit.

A húsvéti történet ott kezdődik, hogy a nyuszik meglátogatják a sokcsibés tyúkólat, hogy összeszedjék a tojásokat. Persze az oviban is a húsvétra készülődnek a gyerekek, tojást festenek, rajzolnak, nyuszikkal játszanak. Otthon pedig sütéssel-főzéssel készülnek a nagy napra. Nyúlföldön mindeközben szorgos munka folyik, húsvéti kosarakat fonnak és befestik az összes tojást. Vajon melyik lesz a kedvenced? Amikor a nyuszik elkészülnek, elviszik a hímes tojásokat a gyerekeknek, hogy másnap a kertekben, parkokban mindet felkutathassák. De a nyuszik az erdei állatokra is gondnak ám! Te megtalálod, hogy nekik hova rejtettékel? A jól elvégzett munka után pedig jöhet a vidám húsvéti mulatság!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Végre itt a tavasz, és hamarosan elérkezik a húsvét is! A húsvéti nyuszik keze alatt ég a munka: sok tojást kell befesteni és elrejteni. A gyerekek is alig várják már, hogy felkutathassák a húsvéti tojásokat. Megtalálod a legszebbet?Az újabb Keress, találj, mesélj! képeskönyvből kiderül, hogyan telnek a húsvéti ünnepek a Tapsifüles családnál. A gyerekek megtudhatják, hogyan készülődnek az ünnepre Nyúlföldön, hová rejtik a tojásokat, hogyan ünnepelnek együtt barátaikkal, az erdő többi lakójával.

A sorozatból ajánljuk még: Évszakok, Éjjel-nappali nagy böngésző, nézd meg a belapozójukat!

Nyúlanyó húsvétja

Szerző: Nemes Nagy Ágnes

Illusztrátor: Reich Károly

Kiadó: Móra Ferenc ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-118-707-6

Korosztály: 2-5

 

Nemes Nagy Ágnes örökzöld húsvéti lapozója 1968-ban látta meg először a napvilágot és azóta számos kiadást megélt már. Tizenkét oldalas, oda-vissza fújható verses-rímes lapozó, amely Reich Károly annyira szerethető, időtlen rajzaival teljes. Akik esetleg nem ismernék, azoknak egy gyorstalpaló. Nyiszi és Nyuszimama vízre száll, hogy begyűjtse a húsvéti kellékelet. Ahogy halad a nap, egyre több miden kerül a csónakjukba: elmennek Fűzfa Terkához, hogy adjon fűzfabarkát, a tyúkoknál festeni való tojásokat szereznek. Közben egy csibe is beszáll a csónakba és csatlakozik Bandi bárány is hozzájuk. Minden készen áll, következhet végre a festés, hogy aztán elvihessék a gyerekeknek a gyönyörű hímes tojásokat. 

Mennyi minden van a bárkán!

Bárkán ül már Bandi bárány,

bárkán csirke, bárkán barka,

mert a nyúl most így akarta!

Nagyon szerethető, nagyon verselhető, nagyon nézegethető. A kortárs kötetek mellett igazi üdítő színfolt a gyerekpolcokon, amelyet a szülők is élvezettel olvashatnak újra és újra.

A KIADÓ SZINOPSZISA

12 oldalas lapozó Reich Károly rajzaival. (…) “Mondja Évi: Jaj, a bárkán elment már a nyúl, a bárány, de a tojás, nagy halom, itt maradt az asztalon, kidíszítve teli tállal, tulipiros tulipánnal.

Nyuszicsalád a pácban

 

Szerző: Katja Reider

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 798-963-244-956-2

Korosztály: 2-4

 

 

 

A Nyuszicsalád a pácban egy vidám verses lapozó, amit már 1,5 éves kortól ajánlanak a kicsiknek. Kemény lapos, strapabíró kivitel, harmonikus színvilág, nagyon kedves rajzok, aranyos karakterek és bájos történet várja a gyerekeket. Na meg pazar rímek! Ajajaj-jujujuj-hajajaj! de nagyon mókásan előadható mesekönyv (százszor is), amit végig is kacagnánk, már ha illene… ehelyett inkább együtt szissszegünk és sajnálkozunk a szereplőkkel. A történet ugyanis egy nagyon peches napról szól. Szegény Nyuszicsalád! Nyuszimama, Nyuszipapa, Nyuszifiú, Nyuszipocok… egyikük az ujját, másikuk a lábát, vagy a fejét üti be. Még szerencse, hogy együtt minden megoldható! Ha olyan könyvet keresel húsvétra, ami egész évben aktuális marad, akkor a Nyuszicsalád-sorozat jó választás lehet. 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Nyuszifiú egy nagy tornyot emelt,
de az éppen a tappancsára omolt!
Nyuszifiú, jaj, te szegény!
Nyuszimama bekötözi, nyuszipapa megöleli, és kész.
A tipegők lépten-nyomon elesnek és megütik magukat. Mi lehet jobb gyógyír a fájdalomra, mint egy nagy, közös fagyizással végződő, vidám láncmese, mely bőven ad alkalmat az azonosulásra? A bájos illusztrációkkal ellátott történetet Elekes Dóra szedte versbe.”

A sorozatban már megjelent a Nyuszicsalád aludni megy lapozó, amelyet az elalvást segítő mesekönyvekről szóló cikkünkben mutattunk be. Ajánljuk továbbá a legjobb vigasztalós mesekönyvekről szóló írásunkat is. Katja Reider igen népszerű illusztrátor, akinek könyveivel és lapozóival sokszor találkozhatunk a könyvesboltok polcain. Nézd bele ezekbe a köteteibe is: Szeretlek, kisegérkém, Megvigasztallak, kismedvém, Kiskecske keresi mamááát! A húsvéti meglepetés

Húúú, mennyi répa!

 

Szerző: Katy Hudson

Kiadó: Tündér Könyvkiadó (2016)

ISBN: 978-615-561-153-7

Korosztály: 3-6

 

 

 

Ebbe a könyvbe a bűbájos rajzok és szupercuki szereplők miatt szerethetünk bele. A mesekönyvben az illusztrációé a főszerep, a szöveg ovis-léptékű, a történet kedves, kacagtatós és tanulságos. Mert hát húúú, mennyi mulatságos helyzetet idéz elő ez az oktondi Nyuszika!

Nyuszika egyébként egy bűbájos karakter, csak egy kicsit elvakítja a répaimádat. Ugyanis fejébe veszi, hogy, ha törik, ha szakad (márpedig előfordul mindkettő) neki minden répa kell. Végül már ő sem fér be a saját üregébe a nagy répahalomtól. Szállást keres, és jószívű barátai – Teknőc, a madár, Picinke, a Mókuska és a Hód – sorra segítenek rajta, de a Nyuszika mohósága továbbra sem ismer határokat. Mindenhová viszi kedvenc csemegéjét is, ha fér, ha nem, ő betuszkol annyit, amennyi csak bír. Azaz még annál is többet, mert végül tönkreteszi a többiek otthonát is – így mindig egyre többen keressenek új szálláshelyet. Nyuszika nem tanul, így nagy veszélybe sodorja társait. Mikor erre ráébred, borzasztóan érzi magát, és végül belátja, hogy a kevesebb több, és megtanulja, hogy ha megosztja a dolgait, attól minden jobb lesz.

Ossz meg mindent azzal, aki barát! Tudd meg, hogy a répa nem a világ, nem egy virág, és nem egy kabát.

A könyv szerzője Katy Hudson, akitől a Túúúl lármás téli álom című mesekönyvet is ismerheted.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nyuszika imádja a répát!  Igazság szerint annyira odáig van érte, hogy a répagyűjteménye kiszorította őt a saját nyuszilakjából! Szerencsére kis barátai a segítségére sietnek, de vajon meg tudják-e együtt oldani a répányi gondokat? A bájos, gazdagon illusztrált mesekönyv a barátság mindent legyőző erejét hirdeti: gördüljenek bármilyen akadályok is az utunkba, barátainkkal közösen biztosan elhárítjuk azokat.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.